REGULAMENT GENERAL

IMPORTANT! Pentru a evita stergerea contului odata cu botii de spam, este obligatorie postarea a minim unui mesaj dupa inregistrarea pe forum.
Reguli forum
Pentru a evita stergerea contului odata cu botii de spam, este obligatorie postarea a minim unui mesaj dupa inregistrarea pe forum.
Încuiat
Avatar utilizator
Gabi
Site Admin
Mesaje: 1995
Membru din: 28 Mai 2006, 17:58

REGULAMENT GENERAL

Mesaj de Gabi »

Regulile acestui forum trebuiesc respectate de catre toti membrii acestuia din momentul inregistrarii si creearii unui cont.
Citirea postarilor din acest forum este posibila fara a fi necesara crearea unui cont.
Crearea de noi posturi ,sau raspunsuri nu este posibila fara crearea unui cont.
Postarea in sectiunea "Vand-Cumpar" este restrictionata, accesul fiind permis doar utilizatorilor cu un minim de 50 de postari in cadrul Forumului.

Utilizarea acestui Forum nu este un drept,ci un privilegiu acordat de Ceasornicar.ro,astfel Ceasornicar .ro isi rezerva dreptul de a-si selecta userii.
Incalcarea acestui regulament da dreptul Administratorilor sau moderatorilor de a lua masurile necesare-stergere posturi,restrictionare temporara sau definitive-la libera lor discretie.

La crearea unui nou cont este obligatoriu postarea unui mesaj macar in rubrica Cine suntem? Cu ce ne ocupam? http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =18&t=9947
Ceasornicar.ro este detinut si operat de Claudiu M.Burlan, nu de membrii Forumului sau moderatori.

Faptul ca nu s-a citit acest Regulament nu este o scuza pentru incalcarea lui.Ceasornicar.ro isi rezerva dreptul de a modifica acest regulament fara o instiintare prealabila,deci recomandam a se citi periodic.


Pe forumul Ceasornicar.ro urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea de conturi clona,sau a conturilor multiple

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator.Combateti ideile nu persoana care a expus idea.

c. Link-urile postate de un vinzator catre o licitatie personala.

d. Link-uri la Forumuri sau activitati concurente din tara in semnatura

e. Imaginile in posturi sau avataruri care contin orice fel de arma,aluzii la bauturi,fumat.sau activitati ilegale,vor fi sanctionate,exceptie fac cele cu caracter documentar.

f. Orice poza care nu este potrivita pentru un loc public-ex. nuditate,teme adulte,etc

g. Incalcarea drepturilor de autor.. Ceasornicar.ro nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

h. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei sau care instiga la incalcarea acestor legi

i. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

j. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc.

k. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Ceasornicar.ro in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama, in cadrul rubricii "Locatie" (gen adrese web, etc)

l. folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web

m. Sunt interzise subiectele cu tema politica,etnica,religioasa,despre arme,bauturi,tigari etc,exceptie fac subiectele cu caracter documentar.Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Ceasornicar.ro sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.


Este bine sa tineti seama de urmatoarele recomandari pentru a utiliza in bune conditiuni a forumului Ceasornicar.ro:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus.

b. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc;

c. Daca comentati un post imediat anterior ,nu citati integral postul.

d. Folositi functia “Search” inainte de deschiderea unui nou topic.

e. Nu postati mesaje deplasate la adresa altor membri,incercati sa-I ajutati,chiar daca intrebarea vi se pare banala.

f. Respectati deciziile Moderatorilor si nu le comentati pe Forum.Folositi PM. Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge / muta fara avertisment mesajele off-topic.

g. Persoanele Juridice,inainte de a posta ,trebuie sa obtina in prealabil acordul administratiei Ceasornicar.ro

h. Nu anuntati sau explicati pe Forum de ce intentionati sa renuntati la acest forum.Nu este relevant pentru domeniul de discutii al Forumului.

i. Daca aveti vreun dubiu cu deciziile Moderatorilor,luati legatura cu acestia ,prin PM.

j. Link-uri spre-sau numirea-unor site-uri personale care nu aduc prejudicii proprietarului sau Forumului sunt premise.

k. Link-urile catre licitatii active sunt premise doar in scopul discutiilor.

l. Link-uri catre Forumuri sau activitati concurente din tara, in postari sunt premise doar cu acordul proprietarului

m. Link-uri reciproce sunt premise doar cu acordul proprietarului

n. Sectiunea "Vand - Cumpar" are regulament individual de functionare, in afara celui general. Postarea pe acea arie atrage asupra userului, cunostina asupra regulamentului respectiv (care se gaseste pe acea arie) si acceptarea acestuia.

o. Claudiu (ceasornicarul) este o persoana ocupata. Apelam la intelegerea si rabdarea dvs., pentru a intelege ca nu este posibila intotdeuna primirea unui raspuns rapid, dar in cateva ore sau de pe o zi pe alta il veti primi.
(Exceptie fac cazurile cand nu se afla in oras pentru un numar de zile.)

p. Pentru postarea de fotografii pe forum va rugam consultati tutorialul de pe aria POZE. Fotografiile afisate in forum nu vor avea rezolutia mai mare de 1024x1024 pentru a putea fi afisate fara deformarea paginii. Daca aveti fotografii mai mari, puteti sa le redimensionati sau sa postati doar linkul catre ele.

q. Avatarurile nu vor fi mai mari de 100 pixeli pe latura.

r. Intrebari de genul „Va rog recomandati ceasornicar” sau „unde imi pot repara ceasul” nu-si au locul aici.

s. Ceasornicar.ro saluta aparitia de noi magazine virtuale sau reale. Din respect pentru Proprietarul Ceasornicar.ro, va rugam sa contactati proprietarul inainte de a posta anunturi ale unor noi sau posibile oferte, sau business-uri.

t.Nu fiti naivi... doar pentru ca nu exista o anume regula, nu inseamna ca ea nu poate fi creata!

u. Pentru a reduce sansele aparitiei inselatoriilor, introducerea localitatii in profilul de utilizator este obligatorie.

Responsabilitati:

Ceasornicar.ro nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

In momentul postarii,proprietatea asupra posturilor revine Ceasornicar ro.dar aceste nu este responsabil in fata legii pentru continutul postarilor.

Staff-ul "Ceasornicar.ro" is rezerva dreptul de a limita accesul la forum al persoanelor care denigreaza in public, aduc atacuri publice sau afecteaza imaginea ceasornicar.ro in public.

Prevederi finale:

Acest regulament intra in vigoare de astazi 05.10.2008 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate!
Avatar utilizator
Claudiu
Forum Owner
Mesaje: 12184
Membru din: 01 Ian 1970, 03:00
Localitate: ARAD
Contact:

REGULAMENT GENERAL

Mesaj de Claudiu »

A. PREVEDERI GENERALE

1. Forumul Ceasornicar.ro este un forum destinat orologeriei, ceasurilor de orice fel precum si accesoriilor, meseriilor si pasiunilor asociate acestora - pe scurt, oricarui gen de discutii care au o legatura evidenta cu ceasurile.
a) Discutiile care nu reusesc sa se incadreze in acest domeniu nu sunt agreate de conducerea forumului. Abaterile de la destinatia forumului sunt permise doar în masura tolerantei moderatorilor şi administratorilor.
b) Intrucat domeniul orologeriei este vast, forumul cuprinde mai multe sectiuni dedicate unor aspecte/abordari particulare. Moderatorii sectiunilor respective au obligatia sa respecte specificul sectiunii si ca atare vor inchide sau sterge orice discutie fara legatura cu acesta, fara a da explicatii.
c) Tinand cont de existenta unor alte domenii comune de interes, forumul include o sectiune dedicata, numita "Cafenea".

2. In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti in totalitate de acord cu continutul acestuia. Daca sunteţi deja inregistrat in momentul publicarii regulamentului, actiunea de a posta in continuare inseamna acceptarea sa tacita, indiferent daca l-ati citit sau nu.

3. Moderatorii/administratorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce variaza de la avertisment, suspendarea contului pe o perioada (ne)determinata, pana la stergerea definitiva a contului in cauza. Aceste sanctiuni sunt aplicabile tuturor userilor care nu respecta punctele incluse in prezentul regulament. Lista completa a sanctiunilor poate fi gasita la sfarsitul acestui mesaj.
a) Nu se face distinctie intre userii cu mai multe posturi si cei cu mai putine posturi. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveti de spus are legatura cu topicul, respectand restrictiile de forma si limbaj enuntate in prezentul regulament.
b) Este interzisa scrierea de mesaje care contravin legilor in vigoare. In mod specific, nu este admisa promovarea falsurilor si a oportunitatilor de achizitie a acestora. Discutiile despre falsuri sunt tolerate doar in masura in care au rol educativ (sfaturi privind recunoasterea acestora) sau de avertizare.
c) Nu sunt permise folosirea unui limbaj necivilizat, discuţiile gen IRC, reply-urile monosilabice precum si cele care contin exclusiv sau abuzeaza de emoticoane.
d) Avatarurile, semnaturile si nick-urile cu conotatie vulgara sau discriminatoare sunt interzise iar mesajul acestora nu trebuie sa incalce legile in vigoare.
e) Nu se accepta subiecte care prin natura lor sunt susceptibile sa produca scandal (flame-uri). Atat initiatorii acestora cat si participantii vor fi sanctionati.
f) Sunt interzise clonele. Daca un user suspendat temporar/banat isi creeaza un cont pentru a ocoli respectiva sanctiune, ambele conturi vor fi banate definitiv. Regula se aplica si pentru conturile create pentru a cere explicatii înainte de expirarea unui ban temporar.
g) Recidiva, chiar si in cazul abaterilor usoare, se considera factor agravant.
h) Fiecare user este responsabil de ceea ce scrie, conducerea acestui forum nu isi asuma responsabilitatea pentru opiniile membrilor si informatiile oferite de acestia.

4. Orice plangere impotriva unui alt user se semnaleaza folosind butonul Imagine (Raporteaza acest mesaj) si va fi soluţionata de catre moderatorul sectiunii sau, in cazuri excepţionale, de un administrator. Orice reclamatie impotriva unui moderator se adreseaza prin mesaj privat unui administrator si va fi solutionata de acesta, decizia fiind definitivă privind cazul respectiv. Folosirea abuziva a optiunilor enuntate in prezentul paragraf va fi pedepsita.

5. In orice situatie neacoperita de prezentul regulament, administratorii forumului au intotdeauna ultimul cuvant.

B. PROCEDURA DE PENALIZARE

1. Incalcarea prevederilor regulamentului atrage dupa sine acordarea unui numar de puncte de penalizare (PP). Procedura este aplicata de catre moderatori, dupa cum urmeaza:
a) Numarul de PP acordate este egal cu cel atasat abaterii comise, conform valorilor din tabel.
b) Pentru abateri care nu se regasesc in tabel se acorda un numar de PP corespunzator abaterii din tabel cu gravitate echivalenta. Decizia privind echivalarea este la latitudinea moderatorului.
c) Punctele de penalizare expira la doua saptamani de la acordare. Daca userul comite alte abateri inainte de expirare, numarul de PP primite se cumuleaza iar termenul de expirare pentru PP primite anterior se decaleaza, devenind doua saptamani de la ultima abatere comisa.

2. Acumularea unui numar de PP care depaseste pragurile din tabel atrage dupa sine suspendarea temporara sau definitiva a contului.
a) Suspendarea reduce in mod automat numarul de PP acumulate cu valoarea pragului aferent, userul ramanand cu un numar de PP egal cu diferenta dintre cele doua valori.
b) Perioada de suspendare nu intra in calculul termenului de expirare, punctele de suspendare ramase expirand la doua saptamani de la reactivarea contului.
c) Urmarirea situatiei personale privind numarul de PP acumulate, a termenului de expirare si a avertismentelor primite de la moderatori cade in sarcina fiecarui user. Moderatorii si administratorii nu sunt responsabili de consecintele abaterilor comise de userii aflati la limita suspendarii si nici nu au obligatia sa ii atentioneze asupra acestei situatii prin mesaj privat.

3. Conform articolului 4 din sectiunea A, userii au posibilitatea de a semnala incalcarea regulamentului prin mesaj privat adresat moderatorului. Prin urmare, o eventuala provocare nu justifica un raspuns care contine abateri de la regulament, acestea fiind penalizate la fel ca abaterile neprovocate.

4. Moderatorii vor inlocui continutul mesajelor care incalca regulamentul cu un text de genul "Continut sters, userul X primeste nPP pentru [denumirea abaterii]". In cazuri exceptionale, moderatorii pot opta pentru pastrarea partiala a continutului si stergerea partii care incalca regulamentul, adaugand la inceputul mesajului un text de genul "Continut editat, userul X primeste nPP pentru [denumirea abaterii]". Decizia de a pastra o parte din mesaj este la latitudinea moderatorului.

5. Conform articolului 4 din sectiunea A, obiectiile privind activitatea de moderare se transmit prin mesaj privat administratorilor. Contestatiile/cererile de clarificare exprimate in spatiul public, inclusiv in cadrul subiectului in care a fost postat mesajul penalizat, constituie off-topic si se penalizeaza ca atare.

C. TABELUL DE PENALIZARI

Imagine
Încuiat