IWC

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Achraf
Moderator

IWC

Mesaj de Achraf »

Salutare!

De curand mi-am satisfacut o mai veche dorinta, aceea de a avea un IWC de buzunar.

Sper sa va placa si sa-mi furnizati opinii/ informatii cu privire la acest (frumos) ceas.

Dupa informatiile mele pare a fi produs undeva prin 1919 si livrat prin 1923. Calibrul pare a fi un 74A, dar nu sunt sigur (17''' ligne, h=4mm)

Ma intriga cadranul - mai precis modalitatea de a scrie cu majuscule INTERNATIONAL WATCH CO, pt ca nu am mai vazut asemenea inscriptionari, iar cadranul pare a fi original.

In rest ... vorbesc pozele de la sine!
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
calin gabi

Re: IWC

Mesaj de calin gabi »

Frate,e belea mare ceasul,ma omori cu fiecare achizitie pe care o faci.Cit mai multe ca ne bucuri tare!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Achraf scrie: ... vorbesc pozele de la sine!
:D

E absolut superb; acest mecanism e considerat de unii a fi printre cele mai frumoase si elegante "ever made".
Am mai vazut o data sau de doua ori genul acesta de inscriptionare. Privind starea generala a ceasului, ma gandesc ca nu are cum sa nu aiba cadranul original. Sa nu fi fost scris initial ci doar ulterior? :mrgreen:
Dus cu CEASUL!
peacemaker

Mesaj de peacemaker »

Foarte frumos!

Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Multumesc mult, Galaxy.

Nu stiu daca am identificat corect mecanismul, cal. 73 fiind la fel.
IWC 74A este mai greu de gasit din cate am inteles, si se pare ca a fost produs in cca. 14.000 de exemplare.
Exista si variante mai sofisticate, high-end, cu 21 de rubine, dar nici acesta cu 17 J nu este de lepadat.
Am uitat sa spun ca ceasul este f subtire: are doar 9mm.
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Calibrele IWC 73 si 74 sunt gemene, primul fiind varianta Lepine (open face) iar al doilea Savonette (hunter case). Au aceleasi caracteristici si majoritatea pieselor interschimbabile. (difera doar dispunerea puntilor) Au fost si variante cu pana la 23 de rubine.
Sunt primele calibre de buzunar folosite de IWC in ceasuri de mana - modelele Portuguese - ceasuri de mana uriase (45mm) pentru epoca lor (anii '30).
Dus cu CEASUL!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Diferenta majora intre Lepine-cal 73 si 74 este dispunerea pieselor.Lepine 73 a fost folosit in carcase open face si are balansul la 90 grade fata de remontoar,iar 74 a fost folosit in hunter case,si are balansul opus-180 grade- fata de remontoar.
Al tau Achraf este un 74 din cite imi dau eu seama!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Multumesc Galaxy,
multumesc Claudiu,

pentru informatiile furnizate, care sunt binevenite!
Baza mea de date IWC spune cam acelasi lucru - am reusit sa identific mecanismul ca fiind un 74 cu extensia A (ce o fi insemnand asta?) dupa serial # inscriptionat pe mecanism, care - dupa cum am spus - il plaseaza ca fabricatie in 1919, an in care s-au produs 1200 de bucati.
Carcasa este - de asemenea - nominalizata ca fiind tip hunter, dupa serial # de pe carcasa, si datata 1923.
Micro-regulatorul permite o ajustare fina, pe care nu am facut-o (nu ma pricep atat de bine si nu-mi pot baga nasul intr-o asemenea bijuterie!!!), asa ca ceasul e ... dus cu ceasul :wink: ... adica are o abatere de cca. + 60 sec/ zi.
Alfie

Mesaj de Alfie »

:shock: pur si simplu "The it pocket watch"
Ceasul pe care restul trebuie doar sa il urmeze.
Felicitari
Eu pot fi fericit si cu unul care are o eroare de o ora(chiar mai mult) :lol:
Poate port doar mecanismul :twisted: :lol:
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Multumesc Lucian!

Pentru un PW, 60 sec. abatere nu inseamna cine stie ce, intradevar.
Am un Borel Neuchatel (Ernest Borel) - pe care parca l-am prezentat pe forum - care are o precizie grozava, ceva in jur de 2-3 secunde!
Culmea este ca imi place sa le port!!! Asa ca - rar, ce-i drept - ma mai duc le serviciu (scoala) cu un ceas de buzunar agatat pe unde se poate, si ma uit ... ostentativ la el! :shock:
eris

Mesaj de eris »

Excelenta achizitie 8)

Pentru reglaj :

daca strangi surubul va lua avans, daca il slabesti va pierde :!:
Poti sa ii dai cite 1/4 tura in fiecare zi , evident o sa dureze ceva pina il aduci la o precizie mai mare :!:
PS :
In general se pot regla pina la 1 min/5-6 zile , ceasul fiind pus pe masa ....asa am reusit eu cu un Paul Garnier :lol: .....mai mult Nu cred sa fie posibil deoarece are totusi o varsta respectabila :lol:
The hardest thing in the world to understand is the income tax.(Albert Einstein).
Work Smarter, Not harder !

Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Multumesc Eris, poate o sa incerc sa-l reglez, desi nu tin neaparat, nu ma grabesc asa de tare (!) si nu sunt fixist, cel putin nu in materie de PW, sau vintage.
Daca ceasul merge bine (la mine asta inseamna +/-60 sec in 24h), il las asa, rar ma iau de "viata" lui, pt ca nu sunt ceasornicar (desi, ca ageamiu, imi mai bag nasul si mai repar, mai stric, eeh, se mai intampla ...)
Spunea cineva aici pe forum - si spunea foarte bine - cati dintre noi si-au stabilit o intalnire la ora 10:34:43''???
Daca vreau ceasuri precise, atunci imi cumpar un COSC ... sau un quartz de "doamne-ajuta!".

Poate ca o sa apara si evenimentul care sa-mi permita sa scot aceasta minunatie in lume. Ma intreb la ce redingota s-o fi asortat, la ce evenimente a ticait, ce doamne si domnisoare a cronometrat, ce muzica a acompaniat, in ce sampanie s-a reflectat ... Nici nu ne dam seama cata istorie poarta in ele, cu ele, aceste adevarate minunatii ... Am avut ocazia sa vad anul trecut colectia de ceasuri de buzunar a lui Naopleon, la vila sa din Elba ... Doamne, ce emailuri, doamne ce bijuterii, precum Breguet ... (poate o sa revin cu niste fotografii ...)

... si o ghicitoare ... ce-o fi in imaginea urmatoare? :roll:

Imagine
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Achraf scrie: ... si o ghicitoare ... ce-o fi in imaginea urmatoare? :roll:
Cu alte cuvinte, ce IWC in aur de 18k putea fi facut in 1952?!?
Calibrul 89, desigur... :D
Dus cu CEASUL!
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Aproape corect Ciprian, aproape corect ...
Este un calibru 88 ... destul de ciudat insa! De ce?
Pt ca are un mecanism care, conform bazei de date IWC, este produs in 1947 ...
... iar serialul carcasei 2.0xx.xxx corespunde anului ... 1971!!! Si are si Ref # R 604 - corespunzator pt IWC 89!!!
Atunci ce este cu gravura personalizata de pe spatele carcasei, care dateaza ceasul 1952?
Venind in cutia originala, cu numele proprietarului ceasului si pe cutie si pe capacul spate ... incep sa-mi pun unele intrebari?
Aveti vreo explicatie plauzibila?

Imagine
eris

Mesaj de eris »

Achraf scrie:Aproape corect Ciprian, aproape corect ...
Este un calibru 88 ... destul de ciudat insa! De ce?
Pt ca are un mecanism care, conform bazei de date IWC, este produs in 1947 ...
... iar serialul carcasei 2.0xx.xxx corespunde anului ... 1971!!! Si are si Ref # R 604 - corespunzator pt IWC 89!!!
Atunci ce este cu gravura personalizata de pe spatele carcasei, care dateaza ceasul 1952?
Venind in cutia originala, cu numele proprietarului ceasului si pe cutie si pe capacul spate ... incep sa-mi pun unele intrebari?
Aveti vreo explicatie plauzibila?

Imagine
hmm, eu cred ca gravurile au fost facute pentru a obtine un pret mai bun pe ceas .......oricine poate grava ceva pe o carcasa...... mecanismul s ar putea sa fie pus intr o carcasa mai noua dar sincer Nu cred sa fi facut fabrica asa ceva :?
cred ca trebuie cautat mai bine dpdv serial ....s ar putea sa fie gresit anul adica sa fie anterior 1971
O idee :
un mail + poze detaliate catre firma IWC .....sint sigur ca vor da toate datele exacte :!: :!:
just my opinion :!: :!: :!:
The hardest thing in the world to understand is the income tax.(Albert Einstein).
Work Smarter, Not harder !

Imagine
Scrie răspuns