Info pret ceas buzunar Omega F Jensen argint.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

cleopatra2011

Info pret ceas buzunar Omega F Jensen argint.

Mesaj de cleopatra2011 »

Buna ziua

Am un ceas de buzunar Omega F Jensen din argint. Dateaza din 1900 si un pic. M-ar interesat cu cat l-as putea vinde daca mi-ar putea spune cineva.

Multumesc anticipat!
saphire

Re: Info pret ceas buzunar Omega F Jensen argint.

Mesaj de saphire »

Buna seara,
Daca ati pune si poze cu obiectul cu siguranta ati primi un raspuns!
Imagine
cleopatra2011

Mesaj de cleopatra2011 »

da, banuiam ca asta trebuie, insa am ceasul in alt oras si ajung la el abia saptamana viitoare. pana atunci ma gandeam ca poate obtin ceva cifre, chiar si orientative.
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Pentru orientarea d`voastra in "teren-piata" va recomand sa deschideti un ebay.com si sa dati in cautare "omega silver pocket watch" Acolo va puteti face o idee despre ce insemna Omega la vanzare de blitz sau de licitatie. Trebuie sa aveti in vedere pentru comparatie cateva aspecte esentiale : modelul ceasului, starea lui fizica, functionalitate. Majoritatea celor care ne arata ceasuri aici gandesc subiectiv in aprecierea ceasului din toate punctele de vedere : li se pare ca modelul lor este foarte rar sau unic, daca e din argint pentru ei e fabulos si arata ca nou , iar daca lor li se pare ca ramane in urma 5minute/zi traiesc cu impresia ca ceasul merge foarte bine pentru cei 100 de ani care`i are !

Reveniti cu poze decente - preferabil cu un digital ( nu cu foto de telefon) folositi varianta de gazduire cu upload :

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=5&t=9236

Va asteptam cu interes si curiozitate !
cleopatra2011

Mesaj de cleopatra2011 »

Multumesc pentru raspuns, revin cat de curand cu poze.
cleopatra2011

Mesaj de cleopatra2011 »

revin cu poze. astept cu interes evaluarea dvs.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
mnm

Mesaj de mnm »

Carcasa dupa SN probabil 1912~1913...mecanismul....lipsa SN..... o generatie dupa facut zic eu. Dar Greii acestui forum cred ca va pot lamurii mai bine ca mine stimata cleopatra2011 ! Despre pret... habar nu am la ceasul in cestiune !
Homo suus fortuna faber est.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mecanismul este probabil acesta-depinde de diametru:
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... _37_5L_15P

Ca evaluare as zice 120 euro.Pret de piata.......
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AC NineFingers
Moderator

Foarte ciudat cesuletu ! Din poze pare a fi un calibru neobisnuit ceva mai mare ... posibil sa ma insel, apoi mecanismul Omega neinseriat ?! OMEGA B ? Argint nu e in nici un caz pentru ca ma indoiesc ca s`ar r fi scapat pe piata vre`o carcasa macar cu logo`ul firmei omega din argint fara stantele de siguranta specifice.Probabil ca avem in fata o carcasa de otel ! Apoi neobisnuit e si cadranul insemnat cu un nume cu rezonanta nordica - sweden probabil ! Piesa iasa din tiparele obisnuitului si daca intradevar diametrul ceasului e mult peste 50 mm as cota ceasul chiar si fara carcasa de argint undeva un pic mai sus de 120 euro.
mihai33

Mesaj de mihai33 »

Am mai vazut odata un astfel de ceas si din cate imi amintesc diametrul lui era de aprox. 55mm, dar nu tin minte sa fi fost semnat Omega B.

Ca pret as inclina sa spun ca evaluarea lui Claudiu este corecta...Eu as spune 400-500 de lei, in functie de disponibilitatea cumparatorilor.
cleopatra2011

Mesaj de cleopatra2011 »

multumesc pentru evaluare, intr-adevar ma asteptam la un pret mai mare :))
diametrul este de fix 50 mm, acum nu mai sunt sigura daca este din argint, m-ati pus pe ganduri. o sa-l verific.
o sa mai caut informatii despre omega b.

multumesc din nou!
AC NineFingers
Moderator

Pentru curiozitatea noastra ... la ce pret va gandeati ?! :wink:
Garantat nu este argint ! Trebuie sa stiti ca orice piesa din argint solid ar trebui in mod firesc sa poarte un poanson(stanta specifica) Nu exista in toata lumea asta decat foarte foarte rar piese de argint care nu sunt trecute printr`un sistem fiscal pentru ca desigur vorbim de un metal pretios.(exceptie o fac manufacturile - argintul prelucrat manual din monezi de ex) Ceasul d`voastra ar fi trebuit sa aiba pe ambele(!!!) niste simboluri(in functie de tara de origine a carcasei ) prin care sa se autentifice calitatea metalului pretios insotite de un numar din 3 cifre ( 800, 900, 835 ). Carcasa d`voastra are doar sigla Omega si serialul de carcasa ! Presupunerea mea e ca aveti un ceas in carcasa din otel intr`o probabilitate de 99,9(9) si ma bazez desigur si pe experienta catorva ani de studiu :wink:

Se mentine curiozitatea legata de mecanism si de neinserierea lui pe fata vizibila ( as presupune ca ar avea un serial sub cadran)...mai am cateva ipoteze dar nu le emit inca pana nu voi gasi un alt mecanism de acelasi fel si ma refer la inscrisul specific "OMEGA B"
cleopatra2011

Mesaj de cleopatra2011 »

ca pret...ma gandeam de la o mie in sus :D . dar evident nu ma pricep, de aia am si zis sa intreb. intre timp l-am aratat cuiva si mi-a spus ca are capacul principal (din spate) din argint (are si un marcaj care este insa foarte mic), si cel de-al doilea din inox. nu am gasit insa nimic cu privire la inscriptia "omega b." aveti vreo informatie cu privire la aceasta inscriptie?

multumesc.
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

cleopatra2011 scrie:ca pret...ma gandeam de la o mie in sus :D . dar evident nu ma pricep, de aia am si zis sa intreb. intre timp l-am aratat cuiva si mi-a spus ca are capacul principal (din spate) din argint (are si un marcaj care este insa foarte mic), si cel de-al doilea din inox. nu am gasit insa nimic cu privire la inscriptia "omega b." aveti vreo informatie cu privire la aceasta inscriptie?

multumesc.
Stiu ca parca, subliniez, parca, vazusem mai demult ca orice marcaj .B pe un mecanism Omega de ceas de buzunar ar insemna ca acesta este de categoria a II-a, B. A se vedea ca mecanismul ceasului d-voastra are numai 15 rubine, niciun rubin cu chaton, deci nivel de finisaj destul de scazut.

Toate cele bune,
Mihai
andreitaflan

Mesaj de andreitaflan »

Buna seara,
Tocmai am descoperit la socrul meu un ceas identic cu cel din imagine. Stie cineva sa imi spuna care este legatura intre Omega si F Jensen? Nu gasesc nimic pe internet. Mecanismul este inscriptionat Omega B, precum in imaginile postate mai sus.
Fiind din Bucuresti, intentionez sa il duc la ceasornicar pentru service (nu merge), curatare mecanism, lustruire carcasa si capace si schimbat geam. Cadranul pare in stare foarte buna, probabil ca este portelan. Pun poze cu el cand va fi gata, sper sa poata fi reconditionat cat mai bine atat dpdv tehnic, cat si optic.
Scrie răspuns