Informatii ceas repeater.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
Hebdomas

Informatii ceas repeater.

Mesaj de Hebdomas »

Buna ziua.

Am cumparat de curand un ceas de buzunar "repeater", desi nu sunt cunoscator al acestor tipuri de ceasuri.

Are doua capace:
-pe primul are marca GS, a lui George Stockwell - importator englez, 925 pentru sterling silver, litera "d" ce reprezinta anul 1919 si mai este si un "u" care nu stiu ce simbolizeaza si alte doua numere 966 care banuiesc ca este o serie si un 7.
-al doilea capac este cel cu gaurile pentru cheita, la fel are marca GS, 925 pentru argint, din nou acel "u" si numarul 243, care cred ca este o serie.

Dupa forma ceasului, cred ca acesta avea si o carcasa exterioara de protectie care lipseste.

Pentru ora 13 si cateva minute, primul ciocanel era batut de 12 ori. Pentru ora 13:25, 12 ori primul ciocanel si apoi amebele ciocanele in acelasi timp, bat o data. Sunetul ciocanelor se aude cam ragusit, cred ca inelul acela unde vin bataile e putin deplasat si necesita ajustare.

Ceasul functioneaza cat de cat bine, castiga aproximativ 30 de secunde la 2 ore, sa vad cat castiga intr-o zi.

Imagine Imagine Imagine

Ce mi se pare ciudat e ca forma ceasului indica o vechime mai mare decat 1919, dar marcajele nu mint.

Cine are cunostinte despre aceste tip de ceas sa ma ajute cu ceva informatii?

Multumesc frumos. O zi buna.
Alexvintage

Re: Informatii ceas repeater.

Mesaj de Alexvintage »

Dupa cum arata inclin sa-l plasez la inceputul lui 1800 dar cel mai in masura sa va lamureasca ar fi colegul Galaxy.
Felicitari pentru achizitie.
Hebdomas

Mesaj de Hebdomas »

Multumesc!

Si eu credeam ca e mai vechi, dar dupa marcaje, indica a fi importat de George S. in anul 1919.

E diferenta mare intre 1800 si 1919.

Are o problema cu indicare orei, la ciocane, cand e ora 9 se aud 8 batai si sunetul cam ragusit.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Ganditi-va ca la data la care acest ceas arata ora (aproape) exacta, in provinciile romane bantuiau fanariotii.
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Salutare si felicitari pentru achizitie.
Orice repeater e din gama superioara ca si complicatie fata de ceasurile "normale".

Privind imaginile, e clar ca mecanismul cu esapament cilindru de provenienta continentala (elvetian sau frantuzesc) si-a pierdut carcasa originala (cel mai pobabil din Au)
Ulterior a fost introdus in aceasta carcasa, dar nicio legatura intre mecanism 1790-1820 si carcasa, decat ca au diametre compatibile si cineva, candva, le-a imperecheat.
Observati ca gatul carcasei (pump repeater) este vechi si de alta culoare, sigur nu e de argint, probabil un fel de alama si provenit de la alta carcasa veche de repeater.
Aratatoarele sunt probabil de la un ceas american, pereche, dar nepotrivite pentru un ceas atat de vechi.
Un lucru mai rar intalnit, ceasul are compas de avans cu compensare termica, semn al unei calitati mai bune.
Dus cu CEASUL!
Scrie răspuns