Am cumparat de curand un ceas de buzunar "repeater", desi nu sunt cunoscator al acestor tipuri de ceasuri.
Are doua capace:
-pe primul are marca GS, a lui George Stockwell - importator englez, 925 pentru sterling silver, litera "d" ce reprezinta anul 1919 si mai este si un "u" care nu stiu ce simbolizeaza si alte doua numere 966 care banuiesc ca este o serie si un 7.
-al doilea capac este cel cu gaurile pentru cheita, la fel are marca GS, 925 pentru argint, din nou acel "u" si numarul 243, care cred ca este o serie.
Dupa forma ceasului, cred ca acesta avea si o carcasa exterioara de protectie care lipseste.
Pentru ora 13 si cateva minute, primul ciocanel era batut de 12 ori. Pentru ora 13:25, 12 ori primul ciocanel si apoi amebele ciocanele in acelasi timp, bat o data. Sunetul ciocanelor se aude cam ragusit, cred ca inelul acela unde vin bataile e putin deplasat si necesita ajustare.
Ceasul functioneaza cat de cat bine, castiga aproximativ 30 de secunde la 2 ore, sa vad cat castiga intr-o zi.

Ce mi se pare ciudat e ca forma ceasului indica o vechime mai mare decat 1919, dar marcajele nu mint.
Cine are cunostinte despre aceste tip de ceas sa ma ajute cu ceva informatii?
Multumesc frumos. O zi buna.