Sper sa nu fi ametit pe cei ce urmaresc topicul!
Ideea este ca pentru ceasurile de buzunar "Corpul Graniocerilor" au existat si
doua variante TAVANNES 1941 (langa o varianta Optima - 1930 si doua variante Tellus - 1931).
Reiau aici o scurta enumerare si descriere in speranta ca si alti posesori isi vor prezenta piesele din colectie.
Am primit zilele trecut un email de la un posesor al variantelor Tavannes
(care din pacate nu s-a prezentat dar a trimis un email extrem de documentat; am retinut nick-name-ul tom) ocazie cu care am aflat interesante detalii.
* * *
"Corpul Granicerilor" a avut in echiparea trupelor sale ceasuri de buzunar achizitionate in intervalul 1930-1941, astfel:
-
OPTIMA [1930]| mecanism marcat Optima, marcaj capac "Corpul Granicerilor 1930 Apartine Granicerului";
-
TELLUS "Chronometre" [1931]| marcaj cadran "CHRONOMETRE", mecanism
Cortebert 540(526), 15j, regulator, marcaj capac "Corpul Granicerilor 1931 Apartine Granicerului";
-
TELLUS "Granicer" [1931]| marcaj cadran "GRANICER", mecanism
Cortebert 548, marcaj capac "Corpul Granicerilor 1931 Apartine Granicerului";
-
TAVANNES "Ofiter" [1941]| marcaj cadran "CORPUL GRANICERILOR", mecanism 15j marcat Tavannes
cal. 971 [Cyma], "Cote de Geneve", capac marcat "C. GR. 1941" sub care este un numar [xxxx];
-
TAVANNES "Trupa" [1941]| marcaj cadran "CORPUL GRANICERILOR", mecanism 15j marcat Tavannes "REF. xxx", capac marcat "C. GR. 1941" sub care este un numar [xxx].
Singurele variante care au fost inseriate cu numere interne ale "Corpului Granicerilor" au fost variantele Tavannes.
Pentru variantele Tavannes (doar la care ma refer astazi) pana la acest moment am vazut si/sau primit fotografii pentru:
TAVANNES 1941 "Corpul Granicerilor [Ofiter]":- numar: 18 | serie capac: xxx |
tom via email- numar: 535 | serie capac: xxx |
claudiu1988 pe worldwar2.ro- numar: 1623 | serie capac: 1902/8515 |
constantin14 pe ceasornicar.roPentru exemplificare un set de imagini cu
"nr. 1623 [ofiter]" (prin amabilitatea
constantin14):

TAVANNES 1941 "Corpul Granicerilor [Trupa]":- numar: xx | serie capac: ? |
tom via email- numar: 60 | serie capac: 1888/8513 |
constantin14 pe ceasornicar.roPentru exemplificare reiau cateva fotografii pentru
"nr. 60 [trupa]" prin amabilitatea
constantin14:
(Jan, in ultima imagine - facuta de Dragos se vede sub balans un marcaj REF. xxx! Poti te rog sa mai verifici odata care este numarul specificat! Multumiri!)