Molnija - din ce an este oare ?

Ceasuri de Buzunar

Moderatori: user, galaxy, Buf0n, iEdi

Re: Molnija - din ce an este oare ?

Mesajde montana pe 14 Ian 2009, 11:01

pentru bogdanmb:
Referitor la discutia avuta despre ceasurile Molnija cu sigla "railroad" (prezentat si aici) doua pagini din Juri LEVENBERG - "Russian Wristwatches".
Sunt toate informatiile necesare, detalii mecanism, variante capac, etc.!
- - - - - - - - - -
Imagine

Imagine
"Sa te pricepi la un singur lucru, dar sa-l stii pana'n adancul adancurilor", Bobby Fischer
montana

Locaţie: Brasov - Romania

Mesajde eris pe 01 Feb 2009, 10:57

au fost facute si asemenea modele de chronograph de buzunar cu faimosul calibru 3017 , circa 1950 :D :D :D

Imagine
The hardest thing in the world to understand is the income tax.
( Albert Einstein )
Click
eris

Locaţie: In Hell !

Mesajde helpthegrass pe 14 Sep 2009, 00:20

Vad ca de ceva timp nu sa mai discutat pe acest subiect dar o sa il redeschid eu un pic, sper.
De la inceput trebuie sa precizez ca nu sunt un impatimit al ceasurilor. Dar azi am gasit un ceas de buzunar intr-un targ de tara care mia placut. Si l am cumparat. Acum incerc sa aflu mai multe despre el. Este un ceas Molnija, motivul pentru care am ajuns pe acest forum. Am vazut ce ati postat voi si pana acum am inteles cate ceva. Am meu are o mica diferenta in semnele de pe mecanism ceea ce ma intriga. Ma intriga faptul ca eu il am, dar la voi nu l-am regasit, la fel si la ceasul propus de eris spre vanzare ( viewtopic.php?f=6&t=8867) . Cand ma voi lamuri cum sa postez pozele :( o sa postez un link cu respectivul insemn care l-am gasit explicat.
http://www.netgrafik.ch/russian_logos.htm La capitolul MOLNIJA sunt doua insemne. Pe ceasul meu apare cel de al doilea, ceasul acela micut. Dar apare in locul unde apare SU la alte modele. SU nu apare stantat pe modelul meu.
Astept parearea si opiniile voastre.
P.S. Astept sa imi explicati cum pot posta poze.
helpthegrass

Mesajde helpthegrass pe 14 Sep 2009, 00:45

Erata. Primul mesaj a fost scris in fuga si are niste erori. Il voi posta recorectat mai jos.

Vad ca de ceva timp nu sa mai discutat pe acest subiect dar o sa il redeschid eu un pic, sper.
De la inceput trebuie sa precizez ca nu sunt un impatimit al ceasurilor. Dar azi am gasit un ceas de buzunar intr-un targ de tara care mi a placut. Si l am cumparat.
Acum incerc sa aflu mai multe despre el. Este un ceas Molnija ca al lui viulian , motivul pentru care am ajuns pe acest forum. Am vazut ce ati postat voi si pana acum am inteles cate ceva. Am meu are o mica diferenta in semnele de pe mecanism ceea ce ma intriga. Ma intriga faptul ca eu il am, dar la voi nu l-am regasit, apare doar la ceasul propus de eris aici. Cand ma voi lamuri cum sa postez pozele :( o sa il pute ti vedea, chiar daca cadranul cu cifre nu este in ceea mai buna stare. O sa postez un link cu respectivul insemn care l-am gasit explicat.
http://www.netgrafik.ch/russian_logos.htm La capitolul MOLNIJA sunt doua insemne. Pe ceasul meu apare cel de al doilea, ceasul acela micut. Dar apare in locul unde apare SU la alte modele. SU nu apare stantat pe modelul meu.
Astept parearea si opiniile voastre.
P.S. Astept sa imi explicati cum pot posta poze.
helpthegrass

Mesajde galaxy pe 14 Sep 2009, 09:38

Bun venit pe forum helpthegrass!
Ca sa postezi poze, citeste aici.
Despre ceas si insemne nu ma pronunt, inteleg ca a fost facut dupa 1964, dar las pe colegul user sa ne dea mai multe detalii, el e expertul nostru la ceasuri rusesti.
Dus cu CEASUL!
galaxy
Moderator

Locaţie: Bucuresti

Mesajde t_A_v007 pe 14 Sep 2009, 10:55

Prezint si eu 2 Molnija

Imagine

Imagine

Imagine

Al doilea Molnija

Imagine

Imagine

Imagine
5 tics per second
If only I had known, I should have become a watchmaker." Albert Einstein
t_A_v007

Locaţie: Craiova, Dolj

Mesajde Alex Carhat pe 19 Sep 2009, 13:33

Si eu am unul de la bunicul meu si am gasit in interior la capac o data IIX 1986 :D
Alex Carhat

Mesajde helpthegrass pe 20 Sep 2009, 17:33

Se pare ca nu am un talent prea mare sau este neexersat in arta fotografica, dar eu zic ca se intelege ceva din pozele mele.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si acum fata, unde am observat ca secundarul a fost schimbat, nu este cel original:

Imagine

Imagine

Astept pareri si impresi.
helpthegrass

Mesajde helpthegrass pe 20 Sep 2009, 22:26

P.S.
O sa observati un ceas micut imprimat pe mecanism unde, deobicei, are stantat S.U.
helpthegrass

Mesajde mihaixp pe 06 Mar 2010, 16:42

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, din ce an este un Molnija cu seria 976516 pe mecanism?

Va multumesc, si promit ca voi pune poze cu el imediat ce-i voi face niste poze.
Imagine
mihaixp

Mesajde serba47 pe 14 Mar 2010, 20:19

Salut,
am primit un ceas vechi si as dori sa stiu din ce an este si daca este original pentru ca nu scrie molnija pe el :?: :!:
serba47

Mesajde galaxy pe 14 Mar 2010, 21:10

Ca sa te putem ajuta, avem nevoie de o descriere minima a ceasului, si de niste poze... :mrgreen:
Dus cu CEASUL!
galaxy
Moderator

Mesajde serba47 pe 15 Mar 2010, 21:46

da nush cum sa pun poze ca nu pot
serba47

Mesajde user pe 15 Mar 2010, 21:52

Imagine
user