Longines

Ceasuri Diverse
Alexvintage

Longines

Mesaj de Alexvintage »

Inca un Longines (al catelea?) achizitionat de curand. In stare foarte buna d.p.d.v. estetic are un calibru 12,68 N superb. Curat si fara zgarieturi pe punti sau suruburi, pare a fi fost revizuit (are 3 insemnari de revizii pe capac) cu multa atentie. Carcasa din aluminiu! are semne minime de uzura si o pereche de adaptoare care permit montarea unei curele de 18 mm in locul celei standard de 16 mm.
Mecanismul e fabricat in 1942 si are secundar central, lucru neobisnuit in epoca. Devine insa explicabil in context, ceasul facand parte din lotul de ceasuri comandat pentru pilotii RAF.
ImagineImagine
ImagineImagine
Cat priveste precizia, da impresia a intruni cu usurinta standardul COSC.
Absenta marcajelor cred ca se datoreaza faptului ca a fost un ceas "de depozit" nealocat serviciului activ.
http://mwrforum.net/forums/showthread.php?t=55845
Alte exemple din colectii private:
http://www.cjbalm.com/watches/watch423.htm
http://www.farfo.com/menswatches/Page4/ ... watch.html
Si o poza de grup cu ceasuri Longines de aviatie din Ww1 si WW2:
Imagine
ImagineImagine
juststy

Re: Longines

Mesaj de juststy »

super ceasuri pentru vremea respectiva....doar de colectie....eu acum nu as purta asa ceva...ceasurile vechi mi se par extrem de urate in comparatie cu designul ceasurilor de astazi...dar gusturile difera...
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Pe vremuri ceasul era un instrument utilitar. Astazi e un moft care uneori "da bine" si cu putin noroc poate starni admiratia amicilor la o bere.
Concluzia va las s-o trageti singur.
impala2328

Mesaj de impala2328 »

Alex, orarul si minutarul sunt pereche ?
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Da, la toate cele 3 Longines din poze.
dino_z

Mesaj de dino_z »

juststy scrie:super ceasuri pentru vremea respectiva....doar de colectie....eu acum nu as purta asa ceva...ceasurile vechi mi se par extrem de urate in comparatie cu designul ceasurilor de astazi...dar gusturile difera...
Exemplu de postare ,,la numar,,..si snobism..mie mi se par frumoase, cu parfum de epoca si o alta personalitate ceasurile vechi..
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Foarte frumoase ceasurile, dar ma tot "freaca" o intrebare si poate va suna prosteste,dar cum sunt la inceput de drum mi se va ierta :D
Cum se schimba cureaua la un telescop de genul postat mai sus? Se coase cureaua direct pe telescopul adaugat sau are un orificiu anume prin care se schimba cureaua? :?:
Sper sa nu aruncati cu oua si rosii in mine ca intreb asa ceva :D
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Weems-ul are telescoape normale. Pentru celelalte ceasuri se poate folosi fie o curea unitara (dintr-o bucata). fie curele ale caror capete se fixeaza pe barele fixe. Fixarea se poate face prin coasere, lipire sau nituire.
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Am intuit bine,banuiam ca se foloseau nituri in perioada aia pentru genul respectiv de telescoape-bratari. Multumesc pentru informare.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Felicitari pentru achizitie! E superb!

O sugestie: nu facem un topic special pentru ceasurile trench si cele cu carcasa Borgel? In ultimele doua luni am devenit destul de interesat de aceste ceasuri si am urmarit o gramada de topicuri aferente. :)
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Interesanta idee. "Ceasuri de mana din vremea pionieratului". As putea sa particip si eu cu vreo 2-3 (4....5...).
Hai s-o incercam. :wink:
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Foarte interesanta modalitatea de prindere a curelei. Chiar zilele astea ma plangeam de faptul ca nu gasesc o curea barbateasca avand latimea de 14 mm. :)
Cat despre afirmatia lansata de colegul juststy, eu unul prefer traditia, eleganta si rafinamentul ceasurilor vintage, dandu-le intaietate in raport cu cele moderne.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

O modalitate simpla de a face ceasurile stravechi purtabile:
Ansele initiale au fost gandite pentru curele dintr-o bucata cu latimi intre 10 si 14 mm. Pe langa faptul ca asemena curele ar trebui confectionate artizanal, aspectul unui ceas purtat pe o asemenea curea nu ar reusi sa incante nici pe cel mai inversunat amator de "vintage". Un mic artificiu realizat prin montarea curelei propriu-zise (10 mm in cazul de fata) pe o curea-suport mult mai lata (22 mm in poza), schimba insa radical datele problemei. Astfel chiar si cel mai arhaic ceas de mana devine "purtabil" fara a deranja d.p.d.v. vizual gusturile actuale.
ImagineImagine
ImagineImagine
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Multumesc pentru sugestie, arata foarte bine! O sa incerc si eu o adaptare pentru al meu Uran.
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Frumoasa cureaua,imi plac cusaturile si modul in care a fost gandita,un pret se poate afla? :D
Scrie răspuns