Seamana bine cu un IWC Cal. 88 (bumbisori, absenta Swiss, sub-second), dar ansele si coronita imi spun ca este un ...
Vacheron & Constantin (foarte probabil un VC P453-3B).
Parerea mea!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
VC cu calibrul mentionat de tine achraf este tot fara swiss pe cadran din cate stiu, si sunt mai multe modele de la VC care nu au scris pe cadran.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Am incercat si eu, Bogdan!
Deocamdata nu s-a strigat "Bingo!" - altfel norocosul ghicitor primea cadou de la domnul Petrica bbcbbc ... nu, nu ceasul - ci confirmarea ca a ghicit!
Si eu am spus la inceput ca doar coronita ar confirma ca este IWC.
Ce e drept carcasa nu pare a fi...
Pai atunci si aceasta carcasa e atipica IWC?
Sau e un fals... http://global.ebay.com/VINTAGE_IWC_SCHA ... 62309/item
"Daca omul nu se considera mereu inauntrul lui un student, cu multe de invatat, atunci este o problema!"
Crezi ca e un fals ? eu vad o carcasa de IWC mai ales spatele rotunjit !
Daca as gasi ceasul unui coleg de liceu as posta niste poze de senzatie !!!
Dar inca nu da de el !
Deci...ce avem noi aici?
Coronita care ne trimite catre un IWC.
Bumbisorii,cum plastic i-a numit Edi,care ne trimit catre un IWC.
Lipsa "swiss made",care ne trimite catre ub IWC.
Secundar la ora 6 care ne trimite catre un IWC cal.88.
Ansele care sunt orice dar de IWC nu,dar carcasa ceasului este de IWC,marcaj elvetian pe carcasa si marcaje specifice pe capacul spate.
Multi dintre voi au observat aceste lucruri de la inceput.Felicitari.Am vrut doar sa lungesc suspansul.
Vreau sa-i multumesc lui Sorin pentru acest superb ceas.
Si acum multe poze.
Superb, fara cuvinte!
Daca nu gresesc, mecanismul este produs in 1946, an in care s-au produs 7200 mecanisme IWC 88 (primul an de manufacturare pt IWC 88), iar carcasa f. probabil a fost produsa / livrata in 1949.
Restul de 30.000 de mecanisme au fost produse undeva intre 1947 si 1964. Asta daca nu mint sursele mele!
Sa-l stapiniti sanatos, Dl. Petrica!
Da, intradevar foarte frumos!!
"Strobilitic" dea dreptul ! {eu nu stiu de existenta acestui cuvant in dictionar, dar
in anumite medii este folosit si este superior superlativului}
P.S.:de la inceput ce ma indus in eroare a fost forma anselor, coronita era 100% de IWC,
dar cum pentru Edi era un fleac doar privind coronita miam dat seama ca este un anumit
tip de carcasa pe care nu il cunosc. Asa am aflat ca exista si altceva decat acea forma clasica.
Ce pot sa zic..."Un fleac ne-ati ciuruit"
"Daca omul nu se considera mereu inauntrul lui un student, cu multe de invatat, atunci este o problema!"
Superb ceasul.
Mi-a placut de prima data de cand l-am vazut.
Atunci aveam bani, nu prea aveam ceasuri, dar nu era de vanzare...
Acum nu prea am bani si cam am ceasuri ...
Carcasa, desi una foarte exotica, e una din cele mai frumoase pe care le-am vazut vreodata.
Varietatea carcaselor si a anselor din anii '50 e enorma, dar putine asa de estetice.
P.S. lumea ar spune ca sunt "cat clow" lugs (anse tip gheara de pisica), dcar eu le-as spune "devil horn" lugs