mnm scrie:De curand am intrat in posesia (l-am primit... si calul de dar nu se cauta la dinti) acestui Doxa...
Nu va uitati la curea...este piele sintetica de prin '80....
Carcasa din alama sau alt aliaj cu cromajul dus....
Mecanismul....OK ...armat ....functioneaza cu o abatere de +3 s / 24 h.... deshi fac pariu ca nu a fost servisat de mai bine de 20 de ani.....
Si s-a intors de la Claudiu asa...
Multumiri fara numar....inca o data.
Mare noroc avem cu Claudiu si sa-i dea D-zeu sanatate ca ne lumineaza batrinele ceasuri ca altfel am ocupa sertarele cu ele si nu ne-am bucura sa le purtam in felul cum aratau la achizitionare.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Am un batranel Doxa la care nu am gasit un cadran mai frumos, carcasa este in stare buna ,mecanismul revizuit merge surprinzator de bine, m-am apucat personal de curatat spre bucuria mea va arat cum am reusit sa-l readuc cat de cat la viata.
Felicitari calin gabi.
Poate si carcasa merita o mica atentie (cromare) din partea Dvs. pentru a fii in ton cu mecanismul care se afla intr-o stare admirabila.
Imi permit sa postez si eu bucuria pe care mi-am facut-o achizitionand un DOXA ANTIMAGNETIC (serie 5148803) intr-o stare mai mult decat multumitoare.
Carcasa pare sa fi fost re-nichelata iar geamul este din plastic (din pacate). Mecanismul este marcat DOXA SA ca si capacul spate presat. Cheita nu are nicio urma de uzura ceea ce ma duce cu gandul la o inlocuire recenta. Pentru moment nu am facut teste de exactitate insa...aproape nu mai conteaza.... daca limitele sunt acceptabile totusi. Cadranul are minore urme cosmetice (probabil lasate de amprentele papilare ale cuiva nepriceput). Nu stiu daca merita incercat sa le sterg si nici cu ce (daca cineva are mai multa experienta rog sa ma ajute cu informatii pertinente); In plus as vrea sa stiu unde as putea sa-i pun sticla in loc de plexiglas.
Din pacate fotografiile sunt jalnice...in realitate arata mult mai bine. Geamul este deja comandat comandat pe sticla la dimensiunea exacta (diametru si inaltime) plus solutia d elipit pe baza de "ciment" care se intareste la ultraviolete (10 min);
Testat precizia la 24 ore (purtat la mana) si am ajuns la un avans de 1.5 min (ceea ce nu ma deranjeaza deocamdata tinand cont ca este un mecanic).
Intrebare: Stie cineva cu ce se poate sterge cadranul superficial fara sa-l periclitez?
Felicitari! Arata super,stil militar iar carcasa este ca o manusa este frumos lucrata plus ca aurul este aur chiar mai slab nu corodeaza si vine bine cu dialul negru,cu o lustruire la un bijutier o sa vezi ce piesa frumoasa iese.neaparat sa-i faci si mai pui o poza dupa.