Doxa Antimagnetique

Ceasuri Diverse
Scrie răspuns
nmbcatega

Re: Doxa Antimagnetique

Mesaj de nmbcatega »

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: habar nu am :oops: :oops: :oops: sper ca nu va afecta pra mult, substanta a fost pe baza de alcool sa se evapore repede, oricum pe masura ce indeprtam mizeria tamponam repede zona !!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
bograd

Mesaj de bograd »

Cred ca am identificat in cele din urma mecanismul folosit in Doxa meu din primul post. Cu ajutorul unui post de pe un forum brazilian, l-am gasit intr-un catalog de calibre Doxa din anul 1949.
Sa fie oare un calibru inhouse ?? Ce parere aveti ?

Imagine
montana

Mesaj de montana »

pentru bograd:
poti, te rog precizezi link-ul catre site-ul care gazduieste acest catalog DOXA 1949?
Cu multumiri!
bograd

Mesaj de bograd »

Din pacate nu cred ca acest catalog este postat pe undeva. Pagina respectiva am gasit-o aici. Nu ar fi exclus ca userul respectiv sa fie in posesia acestui catalog.
costin_barzon

Mesaj de costin_barzon »

O intrebare pt Dl. Claudiu cu referire la ceasul Doxa prezentat in acest topic:
Ce s-a intamplat cu carcasa. Din poze rezulta o schimbare foarte mare.
Este schimbata cu una noua sau reconditionata cea existenta?

Multumesc
PS: Am si eu doua ceasuri Doxa din aceeasi perioada ('45-'50) si as vrea sa stiu sum se poate transforma o carcasa atat de mult in bine :)
Imi plac ceasurile :D
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Este o carcasa cromata de mine.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
costin_barzon

Mesaj de costin_barzon »

Absolut superb.
Cred ca ma voi inscrie la aceeasi actiune cu cateva ceasuri.
Sper ca pana la sfarsitul anului sa-mi fac drum si sa va intalnesc personal ...
Am un ceas care v-a facut o vizita. Drept urmare celelalte sunt nerabdatoare sa va cunoasca personal.
Multumesc pt munca pe care o faceti cu pasiune si pentru informatiile de pe acest forum.
Imi plac ceasurile :D
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Multumesc. :oops:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
mnm

Mesaj de mnm »

De curand am intrat in posesia (l-am primit... si calul de dar nu se cauta la dinti) acestui Doxa...
Imagine
Nu va uitati la curea...este piele sintetica de prin '80....
Carcasa din alama sau alt aliaj cu cromajul dus....
Imagine
Mecanismul....OK ...armat ....functioneaza cu o abatere de +3 s / 24 h.... deshi fac pariu ca nu a fost servisat de mai bine de 20 de ani.....
Imagine
Capacul din otel inox , nu are nimic scris in exterior ,doar ce se vede pe interior...
Intrebare : Cunoashte cineva sigla (poansonul) cu mana si ceasul ? V-ashi fi recunoscator pentru un raspuns....
Homo suus fortuna faber est.
montana

Mesaj de montana »

MOVADO, logo inregistrat la 12.1.1927:
- - - - - - - - -
Imagine
mnm

Mesaj de mnm »

Merci montana...
Homo suus fortuna faber est.
_escu

Mesaj de _escu »

Salut cu respect toti pasionatii de ceasuri.

Este primul meu post pe acest forum, desi am contul de aproape un an si citesc de vreo 3 ani. Nu intamplator primul meu post este in acest topic... detin un Doxa Antimagnetic, ceas care este in familia mea de 3 generatii.
Din pacate nu pot spune ca este intr-o forma de zile mari, nici macar nu mai este in functiune (de fapt de vreo 3ani). In 2007 l-am revizuit, curatat, i-am inlocuit geamul, cureaua si cheita (ultima la insistentele ceasornicarului, care a facut-o gratis, doar pentru ca cea originala era atat de tocita incat arata groaznic si devenise greu de utilizat).

Greseala mea a fost ca l-am grabit pe ceasornicar, nu i-am lasat timp sa caute un cristal care sa se potriveasca si m-am multumit cu un plexiglas care se potriveste cu ceasul fix ca nuca in perete. Roata cheitei este si ea din cu totul alt film, dar problema cea mai grava este ca la putin timp dupa revizie ceasul nu a mai putut fi tras. Nu cred ca meseriasul a facut ceva gresit, probabil varsta ceasului si-a spus cuvantul. Nu l-am fortat la armare si nici nu l-am lovit, arcul este bun (merge cateva zeci de secunde daca il scutur putin), cele doua rotite vizibile ale mecanismului de armare se invartesc, dar ceasul nu se armeaza. Mecanismul de reglare a orei functioneaza.

De cand s-a stricat Doxa am purtat un Casio quartz pe care il ador. Am avut multe ceasuri, majoritatea mecanice, dar Casio este primul ceas pe care l-am ales singur. Totusi... mi s-a facut dor de ticaitul Doxei, in plus m-a cuprins un fel de melancolie gandindu-ma cum ceasul asta i-a insotit zeci de ani pe bunicul si pe tatal meu. Ce mai, m-am decis ca anul asta nu numai sa il repar, dar sa incerc si o restaurare. Am vazut pe forum in nenumarate oocazii ceea ce poate face dl. Claudiu si increderea pe care o am ca il va da ceasului o noua viata a devenit mai puternica decat neincrederea in serviciile postei sau ale firmelor de curierat,asa ca probabil in luna iulie ceasul va pleca spre Arad :D

Atasez cateva poze pentru a prezenta starea in care se afla ceasul, urmand sa discut cu dl. Claudiu pe PM detaliile tehnico-materiale :)

Carcasa, cadranul si limbile:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Plexiglasul si rotita:

Imagine

Spate carcasa si mecanism:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

...si favorita mea:

Imagine

La prima vedere, pe langa reparatia inevitabila a mecanismului ar trebui si o cromare a carcasei, inlocuirea plexiglasului si a rotitei, eventual o curatatre a cadranului si a limbilor (limbile sunt tare ciudate, se pare ca au avut o insertie neagra pe mijloc, insertie care a cazut partial - asta am vazut-o in poze, cu ochiul liber se vede doar o dunga neagra - limbile au 1 mm latime).
Oricum in realitate ceasul arata mai mult decat onorabil privit din fata, majoritatea punctelor de pe cadran si neregularitatile carcasei nefiind vizibile de la o distanta mai mare de 30-40 cm. Carcasa are mai putin de 36 mm diametru si 8.2 mm inaltime din cauza geamului nepotrivit.
Zar

Mesaj de Zar »

Bine ai venit pe forum. Felicitari pt. calitatea pozelor. :)
AR1070-56E
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Nu mai pierde timpul si trimite ceasul lui Claudiu,nu o sa-l mai recunosti si o sa-ti cromeze si carcasa daca-l rogi frumos.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Scrie răspuns