Unitas

Ceasuri Diverse
Achraf
Moderator

Unitas

Mesaj de Achraf »

Unitas are un loc aparte in istoria orologera.
O scurta prezentare se gaseste aici:
http://www.unitas.netfirms.com/

In 1898, Auguste Reymond established his watch company, Manufacture Auguste Reymond in the small NoSpam of Tramelan in the center of the Jura Mountain region of Switzerland. He also began to manufacture movement blanks, or ebauches, in 1906. Reymond later gave the name of these ebauches UNITAS, after the UNITAS Watch Company he acquired in 1926. The Depression precipitated by the American Stock Market crash of the late 1920s and early 1930s was felt throughout Europe. The Depression had a profound effect on the Swiss watch industry and August Reymond S.A. did not go unscathed. Sales of his watches plumeted and Reymond was forced to sell his company to a group of investors who managed to keep the company financially viable.

Fortunately, Ebauches SA had been formed in 1926 in Neuchatel as a holding company that brought together Switzerland's largest ebauche firms, which included Valjoux S.A., ETA S.A., Felsa S.A., Venus S.A. and others. Fabrique d'Ebauches Unitas S.A. joined this confederation in 1932. Ebauches SA proved vital to the survival of the ebauche industry in Switzerland. Naturally, Reymond did not make Unitas movements for his watches only, but sold them to other watch manufacturers in Switzerland, just as other ebauche manufacturers did. This helped the company's financial bottom line.

Cum Unitas are o stransa legatura cu ARSA, m-am gandit sa creez un nou topic si sa postez doua ceasuri destul de interesante, cred eu.

Unitas Extra (Unitas 647-13)
Ar fi trebuit mai intai sa-i fac o cosmetizare, dar n-am mai avut rabdare!
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

ARSA (Auguste Raymnond SA) au facut si ceasuri pentru nevazatori.

Arsa Blind Lady Cal_Peseux 7060
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
rubin

Re: Unitas

Mesaj de rubin »

Unitas merita un topic !
Multi traiesc azi de pe urma acestei marci !
Sau bongiorno....
razvyy

Mesaj de razvyy »

Unitas cal. 627-14. Nu am gasit informatii suplimentare despre acest calibru, poate ma ajutati voi...
Imagine
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Am senzatia ca este o versiune mai elaborata a lui Unitas 6310. Asezarea rotilor pare a fi identica. Ar trebui comparat ce este sub cadran si am vedea daca este 6310 (http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... nitas_6310) sau poate 6325 (http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... nitas_6325)

Un ceas similar a fost postat pe forum aici:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =5&p=61959
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Bravo Adi, chiar bravo pt. topic!

In alta ordine de idei, am vrut sa cumpar un ceas cu unitas 6947, din pacate producatorul "nu-l mai produce" :) ; voi intreba aici (desi ar fi trebuit sa scriu in SOS-ghidul....), stie cineva un brand la un pret de 1000-1300 ron, carcasa rotunda- si evident inox (completare de doi bani, avand in vedere ca acum totul este calitativ cel putin inox), back pe filet, nu neaparat transparent, nu mai gros de 11 mm., cu un WR de 3-5 atm., safir si nou -din magazin?

Cine ma ajuta sa ma capatuiesc cu un astfel de ceas va avea recunostinta mea de-a pururea (si oprobiul sotiei mele, tot de-a pururea :lol: ) basca o tuica batrana galbioara.... :shock: -daca este de-departe tare si nu-l pot onora de facto cu tuica, ori are rabdare pana la o noua intrunire ceasornicareasca (timp in care il voi trece in pomelnicul duminical la cei vii :roll: ), ori imi va transmite adresa sa (tot de la cei vii :D :?: ).
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Catalin - pai tocmai ce vorbeai tu in vreo alte doua topicuri despre un Continental cu ETA 2824.
Eu am cumparat un ceas dintr-acela pt un coleg, iar ceasul este super la raportul calitate / pret / design / robustete. Are si cadran guiloche :shock: . Eu l-am luat cu 960 lei dar inteleg ca se poate si mai ieftin. Cureaua este f. calitativa (cutia si cureaua neagra le-am mostenit eu! :) - tipul i-a pus o curea rosie :shock: ). otelu-i otel, eu mi-as dori un asemenea ceas.

PS. ... deci cand dai tuica? :D
... aaaa, si merci pt felicitari, dar nu prea ai pentru ce, deoarece intentia mea era sa dezvolt topicul, dar ....
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Adi, Continental-ul l-am tinut in mana acu' o saptamana, este putin cam blink-blink, in schimb ce nu prea mi-a placut la el era grosimea ceva cam mare... iar pretul, da, era super: cu reducere de 30% era cam 660 ron - pt. un eta 2824 este adevarata mana... dar eu mai sus am zis ca vreau unitas- vreau ceva cu intoarcere manuala!

Despre tuica, as fi onorat sa te servesc... cum nu cred ca ai rabdare pana la o intalnire Ceasornicar (si nici sa te trec in pomelnic nu vrei, nu? :) ) asa ca ajuta-ma sa cumpar ceva cu intoarcere manuala si s-ar putea sa primesti destul de curand ceva :wink: .
Razvee

Mesaj de Razvee »

Felicitari si din partea mea pentru deschiderea topicului - interesant si instructiv. Poate si alti colegi posesori de Unitasuri mai vechi sau mai noi ar putea adauga fotografii, impresii...

@ Catalin.V - suna bine tuica aia, asa ca ma inscriu si eu cu doua sugestii, poate, poate...

La BB poti gasi la 1340 de lei asa ceva:
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Alfe ... 436-1.html
E cu spate transparent, WR 50m, safir... amu sa-ti mai si placa dizainu.

A doua sugestie nu vine de la un magazin de la noi, dar pretul eu zic ca e bun, desi sare putin din schema (spre insatisfactia consoartei, desigur...):
http://www.steinhartwatches.de/index.ph ... _ID=26#284
Razvee

Mesaj de Razvee »

Sau un Revue de genul:
http://www.chrono24.com/en/revuethommen ... ultIndex=9

Sau un Epos:
http://www.watchbox.be/prod/Epos-Watche ... em1741.htm

La ambele mai apar ceva costuri de transport, dar vin din UE, deci fara vama, si s-ar incadra in buget.

Si hai ca vreau sa fiu si cu tuica-n pahar, si cu sufletu-n rai, asa ca trece-ma si la pomelnic!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Doi oameni apropiati sufletului meu: Adi si Razvan... mersi prieteni;
Razvee, steinhart-ul imi place f. mult, colegul nostru ate ni l-a prezentat f. frumos, atat vizual cat si scriptic; din pacate este cam gros pt. gustul meu, iar cu wr sta pe un palier mult mai jos decat ce vreau eu: doar WR.... :( .
Alfex-ul nu prea imi place ca design...
Va rog sa-mi spuneti ceva despre pretul unui Philph Watch mecanic daca stiti ceva, am vazut ca se gaseste pe site-ul B&B, e adevarat ca nu are unitas, pana la urma as face un "schimb de macaz" pt. alt tip de mecanism manual... (are eta cred); si tot la rugamintea de mai sus, stie careva dimensiunile la P.W., cum e back-ul? am vazut tot in "curtea" B&B ca este si un Mido manual dar tot asa, nu stiu nimic depre el; aveti ceva info?
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Razvee, daca am pomenit de P.W. sa stii ca am in vedere dorintele enumerate (rotund, filet), altfel de mult erai contactat de mine si cu tuica pe mustata :) ...aceste criterii sunt fara rabat.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Chiar ma mancau degetele sa-ti fac o "propunere indecenta si de nerefuzat" pe MP cu PW meu aflat la vanzare... :D Bine ca mi-ai luat-o inainte si ai spus ca musai vrei carcasa rotunda.

Trebile cu ce intrebi stau cam asa... Mecanisme cu armare manuala cat de cat accesibile ca pret si-n ceasuri noi nu vei gasi decat ETA/Peseux 7001 sau ETA 2804.

Dintre Unitas, 7001, si 2804, eu prefer 7001 - dar de, fiecare isi lauda puiul, si cum am in posesie asa ceva - n-am absolut nimic ce sa-i reprosez. Se armeaza foarte foarte lin, precizia e excelenta. Revenind la date concrete. 7001 gasesti in vreo 2 ceasuri mai ieftioare la BB - unul e PW meu - Avalon. Acesta are doua dezavantaje - nu e safir ci doar mineral, si nu e rotund. PW nu are modele rotunde cu armare manuala din cate stiu. Doar automatice sau quartz. Tot 7001 se mai gaseste in Mido - http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Bran ... -1443.html

Aici lucrurile stau cam asa. Tocmai m-am intors in seara asta din AFI Palace - un mall bucurestean - unde mi-am clatit ochii si prin Splendor. Modelele cu armare manuala de la Mido aveau reducere de 30%. Pretul pentru cel cu bratara de piele era 1700 de lei, pentru curea metalica 1800. Eu zic ca e un pret bun. Ceasul are safir, e elegant si subtire. Acel tip de curea metalica insa nu imi placea deloc, dar deloc. Dar gusturile difera. Am uitat sa-ti spun ca Mido au spate transparent.

Bun, mai ramane ETA 2804. Din acesta eu am vazut doar in Atlanticuri. Tot in seara asta, tot la Splendor, pretul era de 1550. Neredus. Deci cu putina persuasiune si negociere intri binisor in buget. Modelul este acesta:
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 453-1.html
Ar trebui insa intrebat Claudiu daca ceasul acesta nu are cumva un viciu de proiectare. Tin minte sigur ca spunea la un moment dat despre o serie de Atlanticuri cu armare manuala ca ar avea o problema de constructie, ca e axul lung si freaca niste maruntaie orologericesti, ceea ce in timp are consecinte nefaste asupra mecanismului. Verifica sa nu fie vorba chiar de acest model. Daca ai unda verde de la el, eu zic ca ar fi o solutie de luat in seama.

Sper ca te-am ajutat cat de cat.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Si inca vreo cateva precizari... (De, greu fara edit...)

Ceasul Atlantic arata identic cu acela din likul de mai sus, doar ca scria mechanical pe el, nu automatic. Pe spate e transparent. Diametrul de 40mm, grosimea, dupa ochiul meu, cam 10mm.

La Mido diametrul e de 35mm.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Razvee, Revue-ul de care "mi-ai dat instiintare" :wink: am vazut ca are plexi, deci "sare din schema"; Atlanticul are intr-adevar acea hiba de proiectare, mi-aduc si eu aminte de ce-a "zis" Claudiu, deci sare si asta din schema... plus ca in nici un caz nu sunt dispus sa dau mai mult de 1300 ron... as putea probabil sa ajung la acest prag de 1300 ron doar daca ar fi ceva ce "m-ar lovi in vizual si-n simtire" ca sa ma exprim intr-un stil smecheresc... adica sa-mi placa f. mult; daca dai un search la B&B cu "mecanic" am impresia ca-ti arata si un model de P.W. (sau ma insel, spre rusinea mea?); mai este tot la B&B un model de Doxa, am cerut un info de pret si mi s-a spus (de nu mi-a venit sa cred) ca este peste 2000...parca :?: ... desi as putea sa platesc o suma mare, mi se pare aberant sa vad cum preturile la unele produse (inclusiv ceasuri) creste nesimtit de mult, avand in vedere si criza economica mondiala... atunci cand lucrurile de mare valoare (cum sunt apartamentele, masinile) au scazut preturile, mi se pare, repet, aberant, unele produse ce tin mai mult de "moft" sa ridice pretul... e o parere personala si nu tin sa dialoghez in privinta asta... insa mi-ar fi ciuda pe mine daca as da o suma peste plafonul scris... pt. ca desi mi-as putea permite consider ca este un moft prea scump...(oricum achizitia unui nou ceas este un moft-in ce ma priveste -adica stiti cum? eu vreau, sotia zice "la ce-ti mai trebuie altul", eu in suflet am dorinta dar intr-un coltisor de creier ii dau perfecta dreptate :oops: ).
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

-lipsa de edit si graba la trimis, fara "corectura": preturile cresc nesimtit...
-epos-ul imi place destul de mult... trebuie sa-mi fac timp sa caut mai mult info despre el... sau poate imi dati voi?
-tuica batrana este in doua variante: una imbuteliata de Vinia Iasi care am luat-o recent de la "aia caref(o)ura :P , n-am desfacut-o inca, am zis si eu s-o desfac ca'-s curios (si pofticios :P ); varianta a II-a este de 50 grade cu un pedigree de Bistrita parca... vrac... am 2 litri.
Scrie răspuns