Timex selfwind si manual - Maintenance

Ceasuri Diverse
Scrie răspuns
AdrianCristea

Timex selfwind si manual - Maintenance

Mesaj de AdrianCristea »

Buna seara. Am zis sa deschid un subiect despre un ceas, cred eu, un pic cam rar prin colectii. Timex mecanic. Eu personal detin 4. 2 Selfwind, 1 manual, si un Electric Dynabet, electromecanic.
Intrebarea pe care mi-o pun, de cand unul dintre automatice a inceput sa dea rateuri, este cum pot si ele servisate si intretinute? Din cate vad mecanismele sunt nituite. Cum sunt doar pasionat de ceasuri si nu ceasornicar sper sa putem discuta despre aceste ceasuri interesante ca aspect si aparute in perioada razboiului rece. Jos cateva poze ale mecanismelor ceasurilor mele in caz ca starnesc interes. O seara buna.

TIMEX MANUAL WINDING:
Imagine
Imagine

TIMEX AUTOMATIC:
Imagine
Imagine
Imagine
TIMEX ELECTRIC SI ELECTRIC DYNABEAT:
Imagine
Imagine
Bebe

Re: TIMEX SELFWIND SI MANUAL-MAINTENANCE

Mesaj de Bebe »

Dupa finisari sunt mecanisme ieftine "one dollar watch", iar prin nituire s-a dat de inteles ca sunt de unica folosinta.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
sicone

Re: Timex selfwind si manual - Maintenance

Mesaj de sicone »

cred ca suruburile sunt pe partea cu cadranul daca imi amintesc bine,de nituri nu am auzit inca sa se puna in ceasuri
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

De desfacut se pot desface si servisa,de oe partea cu cadranul asa cum a spus Sicone,dar efortul este f mare raportat la ceea ce se obtine dupa service.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Eu ma feresc de ele. Sunt mai multe marci pe care le consider producatoare de "ceasuri de tabla" nu numai Timex. Am unul care merge bine dar.... Probabil au locul lor in lumea asta dar eu nu le colectionez.
Scrie răspuns