Colectia mea-satzowlee
Re: Colectia mea-satzowlee
Felicitari pentru colectie. Eu remarc Sekonda automatic, Atlantic si nu stiu sigur daca ultimul ceas din dreapta jos e Citizen 
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
Incearca sa postezi toate pozele intr-un singur raspuns. Astfel eviti sanctionarile.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Dupa Volna oare ce val mai urmeaza?
-
Dark Matter
Pe langa faptul ca ai niste recipiente din care condimentam bucatele, mai pui si niste poze facute cu un telefon de aceeasi factura. Vezi ca aici te bagi in seama, un PIC mai serios. Serios!
Imi cer scuze daca mesajul meu nu a fost foarte explicit. Nu l-am scris ca sa aiba un caracter ironic, ci dimpotriva laudativ, dat fiind faptul ca ati luat in consideratie pentru colectia dumneavoastra un Volna (care in rusa inseamna val). De aceea va intrebam ce va mai urma. Cam asta era substratul mesajului.satzowlee scrie:@Heimdalg, in prima etapa goana pt un Wostok Precision.
Volna are o precizie fantastica(+/- 2sec!!!), asta ar fi motivul.
Ce e cu agresivitatea asta nea Dark-ule ????Dark Matter scrie:Pe langa faptul ca ai niste recipiente din care condimentam bucatele, mai pui si niste poze facute cu un telefon de aceeasi factura. Vezi ca aici te bagi in seama, un PIC mai serios. Serios!
Ha ! Felicitari. E interesant. Cum functioneaza ?satzowlee scrie:M-am jucat un pic, iata rezultatul:
https://www.youtube.com/watch?v=vOmMs0onTX0
Functioneaza, e zgomotos, iar eu suflu adanc
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Nu consuma mult curent ? Cand folosesc cuptorul cu microunde, " ceasul " de curent o ia raznasatzowlee scrie:Multumesc.
E un motoras de microunde, :
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
ceasul este Luch, nu e Vympel. au acelasi mecanism si acelasi cadran, dar au denumiri diferite. am impresia ca si Poljot-ul si-a pus numele pe acest mecanism. cu stima, eugen
Mecaanismul e Poljot 2209 in ambele.
La inceput s-au produs de Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova (Poljot) sub numele de Vimpel (fanion), apoi sub numele de Poljot de luxe.
Cand nu s-au mai produs de Poljot tehnologia a fost transferata la Fabrica de Ceasuri din Minsk, actual Belarus, unde s-au produs sub brandul acesteia adica Luch (raza).
S-au produs si sub brand-uri pentru export cum ar fi Sekonda, atat de Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova cat si de Fabrica de Ceasuri din Minsk.
Cam asta ar fi asa pe scurt.
La inceput s-au produs de Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova (Poljot) sub numele de Vimpel (fanion), apoi sub numele de Poljot de luxe.
Cand nu s-au mai produs de Poljot tehnologia a fost transferata la Fabrica de Ceasuri din Minsk, actual Belarus, unde s-au produs sub brandul acesteia adica Luch (raza).
S-au produs si sub brand-uri pentru export cum ar fi Sekonda, atat de Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova cat si de Fabrica de Ceasuri din Minsk.
Cam asta ar fi asa pe scurt.
frumos si in stare buna. de obicei carcasele de acest gen au uzura destul de mare, datorita varstei, aici se pare ca ceasul nu a fost folosit excesiv. sa-l porti cu placere! cu stima, eugen
-
Alexvintage
Hai sa nu fabulam!
Ochelari cu lentile galbene se folosesc intr-adevar. S-ar parea ca imbunatatesc perceptia vizuala in conditii de ceata si luminozitate scazuta. Dar cum in interiorul ceasului (intre cadran si geam) e putin probabil sa se formeze ceata sau sa se lase intunericul, o sticla de culoare galbena isi pierde orice sens. Este vorba exclusiv de un un proces de imbatranire a materialului geamului si atata tot.
Ochelari cu lentile galbene se folosesc intr-adevar. S-ar parea ca imbunatatesc perceptia vizuala in conditii de ceata si luminozitate scazuta. Dar cum in interiorul ceasului (intre cadran si geam) e putin probabil sa se formeze ceata sau sa se lase intunericul, o sticla de culoare galbena isi pierde orice sens. Este vorba exclusiv de un un proces de imbatranire a materialului geamului si atata tot.
oricum, sticla a fost schimbata. ceasul original avea geamul din sticla, nu din plexic. geamurile respective erau destul de greu de gasit la ceasornicari si au fost inlocuite cu plexic. cel putin asa a fost la Vympelul meu, cumparat in 1967 cu vreo 80 de lei (daca tin minte bine), purtat de mama vreo 15 ani si apoi de mine, prin liceu. si acum imi pare rau ca l-am desfacut si am incercat sa-i pun puncte de fosfor pe cadran. cu stima, eugen