Salutare tuturor. Din pacate nu mai pot afla informatii de la sursa, intrucat bunicul meu a murit acum cativa ani. Stiu ca a fost pe front, dar a fost doar soldat, deci nu cred ca avea cum sa-l primeasca in timpul razboiului. Cum spune si galaxy, ciudat ca nu are inscriptionat MAN-SSAU. Din spusele bunicului imi aduc aminte ca il are de la cineva din Constanta si cred ca de prin anii '60 (nu stiu daca primit sau cumparat). Incerc sa mai aflu una-alta de la alte rude.montana scrie:Bun venit mihai_omega!
Este posesorul (dupa mine!) a celui mai important ceas de buzunar care a fost in doatarea Armatei Romane.
Asteptam cu interes fotografiile acestuia si iti adresez rugamintea, in masura in care aceste informatii exista, a ne impartisi eventuala "poveste" a ceasului tau.
Bunicul tau a fost cadru militar? Cum si cand a intrat in posesia ceasului?
Ceasurile Tavannes MAN sunt inseriate pe interior cu un [Nr. xxxx], acelasi numar fiind marcat si pe interoriul ramei cadranului.
Un detaliu foto cu acest numar ar putea fi adaugat la mica noastra lista cu evidenta acestor ceasuri, din pagina 2 a prezentului topic.
Cu multumiri,
Mi se pare extraordinar ce se intampla aici pe forum (am citit cu placere multe pagini), reconstituirea unor bucatele de istorie, informatiile incredibile pe care le-am gasit aici, detaliile, pasiunea membrilor, capacitatea de a recunoaste un ceas la prima vedere (model, an de fabricatie, original sau copie).
Am spus ca vin cu poze si cu niste intrebari. Iata intrebarile:
1. Unde se poate reconditiona acest ceas? (in primul rand curatat si reglat, dar si petele de rugina, secundarul lipsa, zgarieturile de pe sticla etc)
2. Cam cat ar costa reconditionarea lui? (se vede in poze ca e murdar, mai ales in interior)
3. Cam cat valoreaza un astfel de ceas? (nu vreau sa-l vand, doar sa ma informez)
Iata si pozele: