casio g-shock sau seiko orange monster?

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
hello2

casio g-shock sau seiko orange monster?

Mesaj de hello2 »

Ma intreb daca merita sa cumpar un Casio G-Shock GW-3500B-1AER ( http://www.watchshop.ro/ceasuri-de-mana ... ty-defier/ ) sau un Seiko Orange Monster ( http://www.amazon.com/Seiko-SKX781-Oran ... B000EPLR2G ).

Imagine

vs

Imagine

Ambele au acelasi pret.

Ce ma atrage la G-Shock este faptul ca bateria e solara si se sincronizeaza automat. La Seiko mi se pare doar ca arata mai bine. De fapt, motivul principal pentru cumparare este ca imi trebuie un ceas bun pentru inot (~2m adancime maxim) si cu care sa nu-mi bat capul, si care sa arate si bine.

E o alergere buna G-Shockul sau mai exista si alte ceasuri bune pe la acelasi pret (200 EUR)?

Merci! (scuze pt imaginile imense, dar nu stiu cum se pot micsora)
sicone

Re: casio g-shock sau seiko orange monster?

Mesaj de sicone »

seiko monster fara discutii
catalinus

Mesaj de catalinus »

hello2 scrie:Ma intreb daca merita sa cumpar un Casio G-Shock GW-3500B-1AER ( http://www.watchshop.ro/ceasuri-de-mana ... ty-defier/ ) sau un Seiko Orange Monster ( http://www.amazon.com/Seiko-SKX781-Oran ... B000EPLR2G ).
...
Daca nu se pune problema sa tina mai mult de 20 de ani Casio e mai bun - chestia e ca Monster-ul este de otel si asa cum e el - extrem de imprecis si cu rezerva de 2 zile si cu service macar la 10 ani o sa tina foarte mult, pe cand la Casio o sa mearga perfect fara sa aiba nevoie de ajutor spre 15-20 de ani si apoi se va rupe cureaua - si nu stiu daca se va mai gasi de schimb (sau daca o sa merite pretul).
Clipper

Mesaj de Clipper »

sicone scrie:seiko monster fara discutii
Bune argumente, pe ce criterii ai ajuns la aceasta concluzie?
hello2 scrie:La Seiko mi se pare doar ca arata mai bine.
Mie mi se pare urat ca porcu si are neajunsul ca e animat de un mecanism modest.
Ca variante mecanice te mai poti uita la Orient, sunt vreo 3-4 ceasuri care s-ar incadra in cerintele tale, insa tehnic nu sunt departe de Seiko.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Clar este ca Casio are o precizie mult mai buna decat Seiko,iar interventiile la Casio-daca este folosit corespunzator- sunt mai rare decat la Seiko.
La Casio problema cea mai mare este cureaua si carcasa,care in timp se pot degrada,chiar irecuperabil.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
hello2

Mesaj de hello2 »

Claudiu scrie:Clar este ca Casio are o precizie mult mai buna decat Seiko,iar interventiile la Casio-daca este folosit corespunzator- sunt mai rare decat la Seiko.
La Casio problema cea mai mare este cureaua si carcasa,care in timp se pot degrada,chiar irecuperabil.
Multumesc pentru raspunsuri tuturor!

Faptul ca sunt de proasta calitate carcasa si cureaua la Casio o stiu prea bine. Am un Casio Edifice EFA-122 de vreo 4 ani si ceva, si cureaua deja s-a rupt o data, iar marcajele negre de pe cadran (de pe exterior) s-au sters complet. Ma astept sa se intample la fel si cu un G-Shock. Dar macar e precis. Insa nu ma intereseaza sa tina mai mult de 15 ani ceasul. Mai mult ca sigur il voi schimba peste maxim 10...
zveros

Mesaj de zveros »

Seiko monster !
hello2

Mesaj de hello2 »

Mai dati si argumente va rog... :P Altfel puneam un poll. Oricum sunt deschis si la alte sugestii in afara de cele doua.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Trebuie sa te gandesti si la ce ai sa il folosesti. Daca este ceas de zi cu zi, merge mai bine Casio, rezista la socuri. Daca mai faci si un sport, clar Casio. Monsterul este frumos dar cred ca purtat zi de zi poate sa te enerveze cu culoarea aia portocalie.
Zar

Mesaj de Zar »

Nu se pot compara. Sunt ceasuri din clase diferite inclusiv cu tipuri de mecanisme diferite. Pt. ca il vrei mai mult pt. inot - strict intre cele 2 - e mai indicat Monster. :wink:
AR1070-56E
thunder rock

Mesaj de thunder rock »

Am si G.shock si BM.Le port cu placere pe ambele- unul cu motocicleta-G-ul iar celalat la scaldat....Pe mana G shock nu se aseaza atat de ferm si e foarte inalt.In rest are carcasa de titan cu compozit,reglaj atomic,baterie solara...ehhhh bun Dar tot nu ticaie...asa ca monstrul e la sufletul meu
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Informativ : La 200 E se pot cumpara - de ocazie - ceasuri diver superioare celor doua, inclusiv cu geam safir. :wink:
AR1070-56E
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Zar scrie:Nu se pot compara. Sunt ceasuri din clase diferite inclusiv cu tipuri de mecanisme diferite. Pt. ca il vrei mai mult pt. inot - strict intre cele 2 - e mai indicat Monster. :wink:
Aici sunt de acord cu Zar. Comparatia intre cele 2 nu tine. Fiecare are plusuri si minusuri pe palierul lui. Eu as opta pentru Seiko, dar sa spun de ce trebuie sa scriu vreo 2 zile si apoi tot nu ar fi clar. Da cu banul (cap-pajura) si ai rezolvat simplu...
SATELLITE WAVE
saphire

Mesaj de saphire »

Seiko monster.
Imagine
hello2

Mesaj de hello2 »

Poseidon scrie:
Zar scrie:Nu se pot compara. Sunt ceasuri din clase diferite inclusiv cu tipuri de mecanisme diferite. Pt. ca il vrei mai mult pt. inot - strict intre cele 2 - e mai indicat Monster. :wink:
Aici sunt de acord cu Zar. Comparatia intre cele 2 nu tine. Fiecare are plusuri si minusuri pe palierul lui. Eu as opta pentru Seiko, dar sa spun de ce trebuie sa scriu vreo 2 zile si apoi tot nu ar fi clar. Da cu banul (cap-pajura) si ai rezolvat simplu...
Clar :) M-am decis la G-Shock pana la urma.
Motivele mele: bratara ne-metalica, care nu face zgomot in timp ce inot, ajustabila (nu trebuie sa merg la un ceasornicar ca sa mi-o largeasca sau nu), faptul ca merge teoretic la infinit cu bateria solara, are sincronizare prin radio, si, rezista la socuri. In plus, merge purtat si cu alte ocazii, nu are culori gen portocaliul ala care sa iasa in evidenta foarte mult. SH probabil se pot cumpara si altele mai bune, insa am vrut ceva nou si probabil mi-ar fi greu sa gasesc ceva SH cu toate aspectele astea.
Scrie răspuns