tissot prc 200 autom. este potrivit pt activitati acvatice ?

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
rubin

Re: tissot prc 200 autom. este potrivit pt activitati acvatice ?

Mesaj de rubin »

In ceea ce priveste curelele wr eu pot proba faptul ca exista unele care merg spalate fara urmari dar sunt tratate si de mine ! :wink: :idea:
Daca ceasornicarul cu pricina a zis ca acel ceas nu trebuie bagat in apa atunci sunt mai multe concluzii posibile !

1. A vazut ceva destul de grav.
2. A vazut si nu a stiut ce sa-i faca sau nu avea cu ce sa-l etanseze !
3. Nu a stiut la ce poate rezista ceasul si oricum era de parere ca nici un ceas nu trebuie bagat in apa !

Eu cred ca varianta a doua este cea mai probabila !
Trimite ceasul la Claudiu si vei avea o parere avizata si o remedire a situatiei !
Sau bongiorno....
ediculturistul

Mesaj de ediculturistul »

\salut, am avut tot felul de ceasuri 200m.
recomandarea mea este sa-ti iei ceva ieftin pentru apa,inot, diving etc. gen g-shock!
firmele elvetiene nu sunt pt outdoor, sunt produse de lux si e pacat sa le strici asa. Chiar daca rezista la apa, trebuie verificat anual pentru siguranta, nu numai etanseitatea, telescoapele, cureaua etc, poate sa cedeze in apa, de exemplu la un val, plonjare etc. daca strici un ceas ieftin nu iti pare rau.....
Deci elvetian - lux ; g-sock rezistenta maxima.
Sper ca ai inteles ideea.
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Imi pare rau ca trebuie sa afirm,dar se cam cinta la tambal(pe ici pe colo in acest forum si e pacat) pe tema WR ,in ceea ce priveste ceasurile elvetiene,hai sa vedem ce spun ultimele norme elvetiene pt. un simplu wr30m: toate ceasurile sunt fabricate dupa noile norme cu minim de rezistenta la apa pt. activitatile de zi cu zi,inclusiv inot la bazin. Ca dupa 2,3 ani trebuiesc inlocuite garniturile si ca nu se recomanda de regula contactul cu apa aia e altceva. Pt. cei care au suspiciuni am un elvetian wr30m care a vazut destula apa,inotul fiind unul din sporturile mele preferate.
Nicu

Mesaj de Nicu »

Daca aveti rabdare si cititi primul post in intregime , o sa vedeti ca se spune ceva si de presiunea dinamica :
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=159142
La sfirsitul paginii 4 este si postarea unui scafandru profesionist .

Referitor la purtatul ceasului la dus :
1. ce temperatura suporta corpul uman ( in dus ) ?
Cam 40 C ?
2. cu cit se poate dilata carcasa ceasului la aceasta temperatura ?
Citiva microni ?
3. pot garniturile de cauciuc sa preia aceasta dilatare ( daca sint in buna stare ) ?
Eu cred ca pot foarte usor .
4. De ce sa nu supunem ceasul la sapun ?
Chiar fabricantii spun ca atunci cind vrem sa curatam ceasul sa folosim sapun .

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
workaholic_ro

Mesaj de workaholic_ro »

Nicu scrie:Daca aveti rabdare si cititi primul post in intregime , o sa vedeti ca se spune ceva si de presiunea dinamica :
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=159142
La sfirsitul paginii 4 este si postarea unui scafandru profesionist .

Referitor la purtatul ceasului la dus :
1. ce temperatura suporta corpul uman ( in dus ) ?
Cam 40 C ?
2. cu cit se poate dilata carcasa ceasului la aceasta temperatura ?
Citiva microni ?
3. pot garniturile de cauciuc sa preia aceasta dilatare ( daca sint in buna stare ) ?
Eu cred ca pot foarte usor .
4. De ce sa nu supunem ceasul la sapun ?
Chiar fabricantii spun ca atunci cind vrem sa curatam ceasul sa folosim sapun .

Toate cele bune
Nicu
1. garniturile sunt din NBR, poliuretan sau flurocarbon. Toate suporta linistit 70-80 C, ultimele sar chiar de 200 C.
2. nici un cauciuc nu este afectat de un detergent care nu dizolva pielea, oasele etc; asa ca daca nu te-ai scurs inca in canal, n-ar trebui sa aiba nici ceasul probleme; daca are, e prost facut.
3. elvetienii au reinventat chimia si fizica.
4. daca NU esti elvetian 20 de bari sunt douazeci de bari; daca esti elvetian afli cat e 20 bar din manualul de utilizare al ceasului.
5. un cilindru pneumatic fabricat in elvetia nu se foloseste la 6 bar cat e presiunea obisnuita de lucru, ci sufland in el usor, altfel va fi afectat de presiunea dinamica.
6. presiunea dinamica la inotul cu ceasul e o balarie inventata de oameni de stiinta care au experimentat-o scotand mana cu ceasul pe geamul unei barci supersonice.
As mai continua dar deja ma doare capul. Am citit candva articolul suedezului (nu mai am rabdare de tampeniile astea cu rezistenta la apa ca sa-l recitesc), mi s-a parut de bun simt, eu as fi scris mult mai urat.
(Adica exact ce a scris si Nicu mai sus, dar exprimat in termeni mai golanesti)
Cea mai sigura metoda de a nu gresi niciodata este arta de a nu face nimic.
mnm

Mesaj de mnm »

Off-topic Tissot :Legea lui Daniel Bernoulli (1700-1782) -elvetian la origine-invatata de noi in liceu la Fizica este valabila indiferent de cine este la putere politic sau regim de guvernare si in curand are o vechime de 3 secole.
Pres. Statica +Presiunea Dinamica =constanta intr-un fluid ideal .
On topic ceasuri : Cred ca in curand (max. 10 ani) vom vedea pe youtube review-uri sau materiale promotionale cu ceasuri de marca priponite de elicea fr-unui submarin atomic (alea au pas mare nu ca la vapoare obisnuite) si turatie mai mica (sa fie stealth la sonare)... cum am mai vazut Rolex-uri fixate de roata unui BMW...?
Homo suus fortuna faber est.
workaholic_ro

Mesaj de workaholic_ro »

mnm scrie:... cum am mai vazut Rolex-uri fixate de roata unui BMW...?
Poate acolo e locul lor. :?:
Cea mai sigura metoda de a nu gresi niciodata este arta de a nu face nimic.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Teoria ca teorie,dar practica ne mananca!

Un WR 30 indiferent ca e Elvetian sau alta natie,ai sanse f.mari sa te trezesti cu apa in el si daca te speli pe maini.
Uitati un lucru.Ceasul este purtat de un OM.Este supus diverselor situatii ,si nici una din aceste situatii nu este asemanatoare cu cea din laboratorul de teste.Conditiile difera.
Ca sa raspund la una din tezele lui Nicu ,ref.la sapun.
Nu se pune problema spalarii de ex.cu sapun.Cind speli ceasul cu sapun,imediat il clatesti.
Dar cind te speli cu sapun pe maini ,zilnic de multe ori,acesta se acumuleaza in zonele de garnituri,combinat cu praful,creeaza granule care intra la garnituri,compromite etanseitatea si gata apa in ceas.
Nici mie nu-mi vine sa-mi mai racesc gura de pomana.
Luati ceasuri cu WR 30 sau 50,faceti ce vreti cu ele.Dus,inot,etc,dar cind veti avea acvariu in loc de ceas,veniti ca va dau eu pestii!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
mnm

Mesaj de mnm »

workaholic_ro scrie:
mnm scrie:... cum am mai vazut Rolex-uri fixate de roata unui BMW...?
Poate acolo e locul lor. :?:
Sa stiti ca am vazut si Invicta pe roata de Corvette SR sau Ford Mustang nu mai tin minte exact ...dar de mai bine de 1 an a fost retrasa inregistrarea !
Homo suus fortuna faber est.
generalu8

Mesaj de generalu8 »

eu am un prc 200 si atentie...............am facut scufundari in mare,inot piscina,inclusiv jacuzzy si sauna.....vorbesc foarte serios...nu a avut absolut nimic.......deci stai fara grijaaaa
Scrie răspuns