Nicu scrie:Daca aveti rabdare si cititi primul post in intregime , o sa vedeti ca se spune ceva si de presiunea dinamica :
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=159142
La sfirsitul paginii 4 este si postarea unui scafandru profesionist .
Referitor la purtatul ceasului la dus :
1. ce temperatura suporta corpul uman ( in dus ) ?
Cam 40 C ?
2. cu cit se poate dilata carcasa ceasului la aceasta temperatura ?
Citiva microni ?
3. pot garniturile de cauciuc sa preia aceasta dilatare ( daca sint in buna stare ) ?
Eu cred ca pot foarte usor .
4. De ce sa nu supunem ceasul la sapun ?
Chiar fabricantii spun ca atunci cind vrem sa curatam ceasul sa folosim sapun .
Toate cele bune
Nicu
1. garniturile sunt din NBR, poliuretan sau flurocarbon. Toate suporta linistit 70-80 C, ultimele sar chiar de 200 C.
2. nici un cauciuc nu este afectat de un detergent care nu dizolva pielea, oasele etc; asa ca daca nu te-ai scurs inca in canal, n-ar trebui sa aiba nici ceasul probleme; daca are, e prost facut.
3. elvetienii au reinventat chimia si fizica.
4. daca NU esti elvetian 20 de bari sunt douazeci de bari; daca esti elvetian afli cat e 20 bar din manualul de utilizare al ceasului.
5. un cilindru pneumatic fabricat in elvetia nu se foloseste la 6 bar cat e presiunea obisnuita de lucru, ci sufland in el usor, altfel va fi afectat de presiunea dinamica.
6. presiunea dinamica la inotul cu ceasul e o balarie inventata de oameni de stiinta care au experimentat-o scotand mana cu ceasul pe geamul unei barci supersonice.
As mai continua dar deja ma doare capul. Am citit candva articolul suedezului (nu mai am rabdare de tampeniile astea cu rezistenta la apa ca sa-l recitesc), mi s-a parut de bun simt, eu as fi scris mult mai urat.
(Adica exact ce a scris si Nicu mai sus, dar exprimat in termeni mai golanesti)
Cea mai sigura metoda de a nu gresi niciodata este arta de a nu face nimic.