Orient Mako Blue Review :)

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
controller

Re: Orient Mako Blue Review :)

Mesaj de controller »

rubin scrie:Partea de zi si butonul necesar trebuiau sa lipseasca ! Ar fi fost un mare plus la design !
exact asta m-a facut si pe mine sa nu-l cumpar, in rest un ceas foarte corect !

sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el . :wink:
If time is money, I'll spend my money on time.
carcozep

Mesaj de carcozep »

Daca ar fi avut doar data, ar fi fost prea sec! :) Cel putin pt. gustul meu. Butonul de schimbare rapida a datei nu ma deranjeaza, nu este nici punct in minus, dar nici punct in plus :)
controller

Mesaj de controller »

carcozep scrie:...Cel putin pt. gustul meu...
Asta e cel mai important :wink: , e ceasul tau si tie trebuie sa-ti placa in primul rand.

Eu ma bucur pt tine, stiind cat ti l-ai dorit :)
If time is money, I'll spend my money on time.
ramunc

Mesaj de ramunc »

Tocmai mi-am cumparat si eu acest ceas, si bezelul pare de culoare neagra chiar daca il tin in lumina. Am mai tinut un astfel de ceas in mana si bezelul arata la fel ca si in poze... adica albastru.
ramunc

Mesaj de ramunc »

Tocmai am fost lamurit de vanzator ca exista doua tipuri de bezel: unul albastru si altul bleumarin inchis daca pot sa zic asa. Cand faci comanda de pe internet mai ai parte de mici surprize.
carcozep

Mesaj de carcozep »

al meu dupa cum se vede are acea nuanta de bleumarin inchis :D
Nu stiam de faptul ca sunt 2 culori pt. bezel. Sa-l stapanesti sanatos, si eventual sa se mai adauge si aici impresii legate de acest ceas, nu doar review-ul meu :D
Workman

Mesaj de Workman »

Am si eu unul (dar pe negru)...si am vazut aici, in sectiunea Vanzari, ca se vinde unul pe galben! :shock:

La fel ca cineva, care spunea mai sus - si eu zic la fel: daca avea numai data simpla (nu si ziua) si nu i-ar fi pus nici butonul ala suplimentar, ar fi fost mai bine. Poate mergea si un aratator separat de 12/24h....poate si un geam safir....dar pe urma te cautai dublu prin buzunare.

In rest, e un ceas robust, foarte bun in categoria lui de pret, destul de exact pentru un automatic daca se regleaza "pe mana" si daca e purtat destul de des.

Chiar daca e considerat diver, eu il privesc si il port ca pe un ceaz de zi cu zi, mai putin in weekend. Mie imi place cum pica atat la tinute casual, cat si la unele mai de cravata.
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
carcozep

Mesaj de carcozep »

Update la precizie : De la data postarii review-ului, pana acuma, nu am avut decat +25 secunde total :shock: Isi intra Mako in ritm :lol:
carcozep

Mesaj de carcozep »

Inca o saptamana si voi pune ceasul la testul COSC. De fapt, cred ca o sa ma razgandesc in ultimul moment si o sa-l trec in modul de test al unui Grand Seiko :) [mai lung, mai restrictiv la precizie] Daca ma incadrez in acela, inseamna ca COSC ar trebui sa mai schimbe un pic standardul :) [ultima saptamana am avut in medie +6 sec/zi ]
In rest, am prins cateva mici zgarieturi pe bratara[ah well, nu am manevrat bine bagajele cand le-am pus in masina :( ]
flo2216

Mesaj de flo2216 »

Salut, sunt si eu mandru ca am un Mako blue, l-am luat de la B&B Unirea, ultimul, dar cu curea de cauciuc, si acum caut o bratara metalica originala pentru el, sau o curea de piele frumoasa, lata stil militar, ma poate ajuta cineva cu un sfat aici sau pe MP unde gasesc prin Bucuresti?
Multumesc anticipat.
carcozep

Mesaj de carcozep »

Am inceput sa nu mai fiu atent la precizie :lol:
Mai am atat, doar 2 zile de test pt precizie, si in continuare le aman din aprilie :)
chivualex

Mesaj de chivualex »

Salut.
Am citit acest topic.Foarte frumos ceasul,sa te bucuri de el.
Vreau sa-mi cumpar si eu unul cat mai curand,ca deja a venit vara.
Avantaje am vazut,are multe,dar cum sta cu dezavatajele?Ai mai observat ceva la el ce ar putea deranja?
carcozep

Mesaj de carcozep »

In afara de cele descrise deja, nu.
Telescoapele le voi verifica la anul, sa fac un bilant sa vad daca ele chiar sunt atat de subrebe pe cat se spune, sau cei care au avut ceasul au facut mai mult sport cu el[ma refer la varianta cu bratara metalica]. Momentan, ele par destul de drepte si tin foarte bine ceasul de bratara :)
Zgarieturile de pe bratara: am ramas cu aceleasi pe care am spus ca le-am facut atunci..nici una in plus! :) Dar in genere, se pare ca bratara se zgarie usor. Poti oricand sa o schimbi, intrucat nu se ofera garantie la ea :) Cea de cauciuc e foarte confortabila. Nu stiu insa cat de rezistenta in timp. Poate cand se vor indoi telescoapele din cauza bratarii metalice, o sa pun una de cauciuc, si apoi o sa fac iarasi alt bilant :)
Rezistenta la apa momentan testat doar cu cateva spalari dupa ce am venit transpirat din cateva drumetii ce necesitau efort :) Cand ajung acasa, la Brasov, o sa inot cu el prin Bazin sa vedem ce stie, desi nu cred ca s-ar putea intampla ceva la 2-4 metri adancime :)
Zgarieturi pe cristal nu are, insa si eu am fost mai grijuliu cand am trecut pe langa margini ascutite sa-mi retrag mana :)
Ce am aflat este faptul ca se vor vinde Mako-uri cu cristal safir, si asta la un pret rezonabil! Sau daca nu vrei altul nou, se pare ca se poate comanda direct doar cristalul, cu dimensiunile adecvate.[40-45 dolari] Sper sa fie valabil international, nu doar in SUA, de unde am aflat ca se va incepe aceasta comercializare.
Daca nu ma credeti, aruncati un ochi aici:
http://www.orientalwatchsite.com/forum/ ... dy-to-ship
chivualex

Mesaj de chivualex »

Stiu ca se zgarie usor.Eu am facut o zgarietura destul de urata pe al meu Seiko 5,am deschis usa la masina si s-a inchis la loc din neatentia mea si a dat exact in cristalu ceasului.
Treaba cu cristalu mineral nu ma deranjeaza.Stau asa cu el pana la prima revizie si daca atunci e zgariat rau ii pun altul(mineral sau shapire in functie de buget).
O sa iau varianta cu brata de metal pentru ca ii pot pune oricand una de cauciuc(se gasesc usor) pe cand o bratara originala pentru el se face mai greu rost.
Iti multumesc pentru raspunsurile tale.O sa revin si eu cu pareri cand o sa-l am la mana.
chivualex

Mesaj de chivualex »

Salut.
Au trecut 2 saptamani de cand am intrat in posesia unui Orient Mako blue cu bratara.
Exceptional ceasul pentru banii care ii dai pe el.
Prezicia ar fi cam asa:
-ziua cand e purtat o ia inainte cam 2-3 secunde
-noaptea daca il las cu cristalul in sus o ia inainte 1-2 secunde,iar daca il las cu coronita in sus ramane in urma
-il tin cam 3-4 zile cu cristalul in sus sa o ia inainte iar apoi o noapte il pun cu coronita in sus si revine unde era acum 4 zile

Nu l-am potrivit niciodata pana acum de cand l-am luat si daca merge in ritmu asta nu cred ca o sa umblu la botoane decat pentru schimbarea datei la sfarsit de luna.
Bezel-ul am incercat sa il rotesc si nu-l pot misca,asa ca am renuntat,dar asta nu e un minus pentru mine.
M-au nemultumit legaturile acelea dintre bratara si carcasa ceasului.Am impresia ca ei nu au un tipar bun dupa care fac acele legaturi,deoarece nu se imbina foarte bine cu ceasul(aici poate e doar in cazul meu si altii nu au problema asta).Se poate vedea in prima poza despre ce vorbesc.

Imagine

Imagine

Imagine
Scrie răspuns