Orient Mako Blue Review :)

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
carcozep

Re: Orient Mako Blue Review :)

Mesaj de carcozep »

Da, se pare ca cineva la Orient nu si-a facut treaba bine cu imbinarile de la bratara. Eu nu am acea problema.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Am si eu unul pe negru si este la fel dar am strans cu un clestisor cu cioc fluturasii de la bratara usor si se aseaza perfect pe carcasa ,in rest numai de bine despre el,bezelul se roteste mai usor in apa si dai cateva ture cu el si se lasa,fara frica ca e robust.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Clipper

Mesaj de Clipper »

chivualex scrie:Bezel-ul am incercat sa il rotesc si nu-l pot misca,asa ca am renuntat,dar asta nu e un minus pentru mine.
Adica te multumesti cu un lucru pe care ai platit niste bani si nu functioneaza ok? :shock:
Sa ai un diver si sa nu i se roteasca optim bezelul e chiar aiurea.
chivualex

Mesaj de chivualex »

Da inteleg ce zici tu,dar oricum nu aveam de gand sa-l folosesc.Nu mi-ar fi placut sa se roteasca usor si sa il gasesc in alta pozitie decat cea in care l-am lasat eu,atunci chiar ma deranja,dar asa nu mi se pare un dezavantaj.

Sunt abia la inceput.Nu cunosc prea multe despre ceasuri.Am 3 ceasuri pana acum:Orient Mako,Seiko 5 si un Seiko SND217
Viata de student e grea.Poate dupa ce termin facultatea imi pot permite niste ceasuri adevarate,pana atunci ma "chinui" cu astea.

Si eu m-am gandit sa fac asta domnule Gabi,dar mi-a fost putin frica sa nu stric ceva si apoi sa arate mai rau ca inainte.Intr-o zi o sa-mi iau inima in dinti si o sa indrept acele legaturi.

Multumesc pentru sfaturi
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Nu-ti fa griji de bezel se roteste mai greu ca este nou,nu cred ca are ceva,pune mana si roteste fara frica ca se mai lasa.
carcozep

Mesaj de carcozep »

Sfat pt a roda bezeleul. Da-l jos de la mana, pune-l in mana dreapta, si apuca de bezel cu mana stanga, ca si cum ai apuca un borcan cu muraturi. Si o sa se invarta foarte usor. Al meu inca nu s-a lasat, dar inca nu am fost la piscina sa incerc tactica de a-l roda acolo :)
Clipper

Mesaj de Clipper »

Revin cu intrebarea, ca vad ca sunteti deja 3 care sustineti aceeasi idee. Chiar nu vi se pare aiurea ca bezelul nu functioneaza corect? :shock:

@chivualex: tocmai din prisma faptului ca spui ca nu iti permiti un ceas "adevarat" (desi teoretic nici Orient nu ar avea motive sa nu fie un ceas adevarat) ma gandesc ca ar trebui sa maximizezi pe cat posibil satisfactia adusa de acest ceas, bucurandu-te de un produs functional in totalitate.
Scrie undeva in manual ca ceasul are nevoie de o "baie" ca sa se rodeze? Ori functioneaza, ori e defect, simplu. Eu in acest caz fie nu as fi cumparat ceasul fie l-as fi returnat a2a zi fara discutie.
Andrei_s

Mesaj de Andrei_s »

chivualex scrie:Da inteleg ce zici tu,dar oricum nu aveam de gand sa-l folosesc.Nu mi-ar fi placut sa se roteasca usor si sa il gasesc in alta pozitie decat cea in care l-am lasat eu,atunci chiar ma deranja,dar asa nu mi se pare un dezavantaj.

Sunt abia la inceput.Nu cunosc prea multe despre ceasuri.Am 3 ceasuri pana acum:Orient Mako,Seiko 5 si un Seiko SND217
Viata de student e grea.Poate dupa ce termin facultatea imi pot permite niste ceasuri adevarate, pana atunci ma "chinui" cu astea.

Si eu m-am gandit sa fac asta domnule Gabi,dar mi-a fost putin frica sa nu stric ceva si apoi sa arate mai rau ca inainte.Intr-o zi o sa-mi iau inima in dinti si o sa indrept acele legaturi.

Multumesc pentru sfaturi
Acestea sunt ceasuri adevarate. Doar ca sunt ieftine.
Durata unui minut depinde de care parte a usii de la baie te afli!
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

E adevarat ca Orient Mako e un ceasa adevarat (spun asta din review-urile altora, eu neavand un exemplar) insa pot spune ceva ce se aplica la toate ceasurile. Nu exista sau cel putin nu ar trebui sa existe perioada de rodaj pentru rotirea bezel-ului.
Eu am un Seiko BM de un an si m-am jucat cu bezelul de f. multe ori (probabil afost rotit de mii de ori la viata lui) si totusi se invarte la fel ca in prima zi (are aceeasi rezistenta la rotire).

Mihai
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Lady Gaga scrie:
mihaixp scrie: Eu am un Seiko BM de un an si m-am jucat cu bezelul de f. multe ori (probabil afost rotit de mii de ori la viata lui) si totusi se invarte la fel ca in prima zi (are aceeasi rezistenta la rotire).
Bine v-am gasit ! Sunt , ca majoritatea celor care citesc si interactioneaza in acest forum , o persoana pasionata de ceasuri si timp. Daca opinia mea deranjeaza , am rugamintea ca moderatorii acestui forum sa stearga acest comentariu , mai ales ca el vine din partea unei doamne. Am o observatie de facut:
Stiu ca un inel unidirectional nu este o jucarie si ca acesta are un rol bine stabilit in structura unui ceas de scufundari. Aceasta este o caracteristica deliberata si o masura de siguranta, deoarece bezelul se poate roti in directia in care reduce timpul de scufundare. Asadar, daca bezelul este accidental rotit, scafandrul poate ajunge la suprafata cu aer suficient si respectand punctele de oprire pentru decompresie.
Totusi , este stiuta , mai ales acum cand toata lumea respira fotbal, nevoia oamenilor de a se juca si de aceea va arat ca cineva a rezolvat dilema bezel-ului de la Orient Mako http://forums.watchuseek.com/showthread ... mako+bezel
E bine de stiut cati dintre noi folosesc bezelul strict in scopul pentru care a fost el fabricat ( scala tahimetrica ,samd ). Sincer , daca aveti un ceas cronograf la mana , chiar e necesar sau e doar must have. :mrgreen:
In primul rand, bine ati venit pe forum.
Foarte interesant linkul si nu in ultimul rand, foarte folositor pentru posesorii de Mako si nu numai.

Vreau sa mentionez ca in postul anterior nu am vrut sa zic faptul ca bezelul este o "jucarie", ci doar ca in cazul modelului meu nu am avut nicio problema nici dupa o folosire indelungata, fara absolut nicio interventie din partea mea (initiala sau intermediara dpdv temporal).

Toate cele bune,
Mihai
mnm

Mesaj de mnm »

Lady Gaga welcome !
Off topic Orient ...

Buna poanta cu ceasul pe gatul sticlei !
Sunt si multi amatori de chronografe nu numai de divere...pe acest forum poate mai gasiti fr-o aplicatie la tigaie cu precizie de 0,1 sau 0,05 sec ?
Homo suus fortuna faber est.
chivualex

Mesaj de chivualex »

Am schimbat bratara de metal cu o curea de cauciuc.Mie mi se pare ca arata mult mai bine ca inainte.Aveti cateva poze mai jos.

Imagine

Imagine

Imagine
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Arata f. bine si cred ca este mult mai usor,este rigida sau mai moale? vreau si eu una pe negru,raspunde-mi pe p.m
victori

Mesaj de victori »

Salutare,

O intrebare legata de mako am si eu. Cum se seteaza ziua saptamanii astfel incat sa ramana pe o singura limba?

Multumesc pentru raspunsuri
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Din butonul de sus,prin apasare.Dar sa nu faci acest lucru intre orele 21.00 si 04.00.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns