Orient Mako vs. Vostok Europe K3
-
Balux_tm
Orient Mako vs. Vostok Europe K3
Buna seara si bine v-am gasit pe forum. Il urmaresc de ceva vreme dar doar in calitate de vizitator. Oricum, fiind un pasionat de ceasuri m-am hotarat sa ma inregistrez, tocmai pentru lamurirea catorva chestii care ma macina. Vreau sa adaug la colectia mea de incepator un diver si oscilez intre Orient Mako, modelul vandut aici sau un Black Vostok Europe K-3? Din cat am citit pana acum, stiu ca Orient face niste ceasuri cu un raport extraordinar pret/calitate, dar parca rusul ma atrage mai mult (mai ales ca sunt de ceva vreme posesorul unui Komandirskie care numai eu stiu cat l-am chinuit si care, inca ar functiona, daca mi-as face timp sa-l duc la service pentru schimbarea cheitei). As vrea daca se poate pareri bazate pe puncte de vedere tehnice (mecanism mai fiabil, etanseitate mai buna, etc.), ca la design, consider vostok-ul peste orient. Cu astea fiind spuse, mentionez ca daca orient-ul avea power reserve, nu mai stateam pe ganduri....
Re: Orient Mako vs. Vostok Europe K3
Bun venit pe forum Balux_tm !
Primul vot din aceasta seara : Orient Mako
Primul vot din aceasta seara : Orient Mako
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
-
mihai_omega
Nu votez ca nu ma pricep, dar mai e un amanunt subiectiv... toata lumea are Orient Mako.
Evident Orient Mako ! Invinge la toate capitolele afara de numarul de rubine dar asta nu conteaza atat de mult in cazul acestor mecanisme diferite ca design. Varianta pe negru este foarte eleganta si se poate purta mai tot timpul.
Un prieten are un Mako purtat zi de zi si care intr-o luna a deviat cu doar cateva secunde - Fantastic, precizie de quartz !!!
Si la pret si la finisaje bate detasat.

Un prieten are un Mako purtat zi de zi si care intr-o luna a deviat cu doar cateva secunde - Fantastic, precizie de quartz !!!
Si la pret si la finisaje bate detasat.
Sau bongiorno....
Eu as merge spre Vostok Europe.
Motivatii:
1. Iti place modelul mai mult decat Orient Mako. Asta este principalul motiv pentru catre trebuie sa cumperi un ceas.
2. De cand au devenit "occidentali" au finisaje si utilizeaza materiale bune. Desi nici modelele Vostok Russia nu sunt departe, fiind foarte robuste.
3. Desi este un ceas foarte precis, are componente predispuse la defectiuni cauzate de socuri (din cate am inteles, din plastic !). Am 2 ceasuri Orient, ambele au mers PERFECT pana in momentul in care (in cazul unuia) am uitat ceasul pe mana si am vatut cu un ciocan mai greu cam 15 minute. Al 2-lea a fost afectat de inductie intr-o plimbare pe sub bare colectoare de 220 kV. Sunt ceasuri precise, dar foarte sensibile la socuri. Orient pluseaza la capitolul design in cazul multor ceasuri automatice.
Motivatii:
1. Iti place modelul mai mult decat Orient Mako. Asta este principalul motiv pentru catre trebuie sa cumperi un ceas.
2. De cand au devenit "occidentali" au finisaje si utilizeaza materiale bune. Desi nici modelele Vostok Russia nu sunt departe, fiind foarte robuste.
3. Desi este un ceas foarte precis, are componente predispuse la defectiuni cauzate de socuri (din cate am inteles, din plastic !). Am 2 ceasuri Orient, ambele au mers PERFECT pana in momentul in care (in cazul unuia) am uitat ceasul pe mana si am vatut cu un ciocan mai greu cam 15 minute. Al 2-lea a fost afectat de inductie intr-o plimbare pe sub bare colectoare de 220 kV. Sunt ceasuri precise, dar foarte sensibile la socuri. Orient pluseaza la capitolul design in cazul multor ceasuri automatice.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Orient - Mako e superior si tehnic (mecanism) si la constructie externa (mai solid lucrat).
Plus ca are un pret rezonabil in segmentul lui - diver.
Vostok e inferior si scump pt. ce ofera.
Plus ca are un pret rezonabil in segmentul lui - diver.
Vostok e inferior si scump pt. ce ofera.
AR1070-56E
Mako all day.Desi are toata lumea....Daca avea vostok curea metalica poate mai stateam pe ganduri.
N-am inteles niciodata un diver pe curea de piele
N-am inteles niciodata un diver pe curea de piele
Vostok Europe - K3 Submarine nu e diver, are WR 100M.
Varianta cu bratara metalica costa cu aprox. 100 lei mai mult.
Varianta cu bratara metalica costa cu aprox. 100 lei mai mult.
AR1070-56E
Hm....mult mai frumos pe bratara metalica, acum am vazut.
eu zic sa le iei pe ambele...deodata sau pe rand
daca iei Orientul, iti vei dori si Vostokul. Si viceversa.
Acuma, Orient Mako e diver, K3-ul, nu; daca ti la power reserve, cauta Orient diver, modele noi.
Totusi ti-as recomanda Orientul...am vazut ca se si gasesc mai greu la noi(de noi). Si este interesant sa ai un diver.
daca iei Orientul, iti vei dori si Vostokul. Si viceversa.
Acuma, Orient Mako e diver, K3-ul, nu; daca ti la power reserve, cauta Orient diver, modele noi.
Totusi ti-as recomanda Orientul...am vazut ca se si gasesc mai greu la noi(de noi). Si este interesant sa ai un diver.
E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca.
A.De Saint-Exupery
A.De Saint-Exupery
Arunca o privire aici: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=5&t=7266
Off topic:
Off topic:
Din cate stiu plasticul e folosit la discurile day/date si la "rotitele" care le pun in miscare(Dl. Claudiu stie mai bine).razvyy scrie:....
are componente predispuse la defectiuni cauzate de socuri (din cate am inteles, din plastic !)foarte sensibile la socuri......
Sanatate si sa fie-ntr-un ceas bun,
Stefan
Stefan
Mako ! Go for it !
Bine executat , precis ..
Toate cele bune
Nicu
Bine executat , precis ..
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
-
Balux_tm
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, pana acum inclin usor spre vostok din mai multe motive:
1. pentru mine are un design mai agresiv decat orient-ul (va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, am crescut cu gandul la un orient multi-calendar, dar....), mie imi inspira mai multa robustete vostok-ul;
2. au spus cativa user-i de probleme legate de rezistenta la socuri mecanice si piesele de plastic ale orient-ului (la mine ceasurile sunt predispuse la tratamente mai dure), asa ca nu ma prea "coafeaza" ideea unui ceas sensibil (cat despre piesele din plastic, ce sa mai zic???);
3. nu ma incalzeste numarul mai mare de rubine la vostok (stiu ca numarul mai mare de rubine la un mecanism simplu, adica fara cronograph, nu inseamna neaparat calitate/precizie mai buna);
4. modelele mai noi de la orient care sunt diver si au power-reserve au pret mai mare decat sunt eu dispus sa-l achit pentru un ceas pe care intentionez sa-l folosesc la aproape toate activitatile "umede";
5. stiu ca vostok nu e diver, dar si daca mi-as lua Zenith Defy-Xtreme tot nu ar ajunge vreodata la mai mult de 4-5 metri adancime, decat daca....Doamne fereste...caz in care nu va mai conta prea mult
6. gasesc pertinenta observatia legata de cureaua de piele pentru vostok dar in cazul in care-l voi lua ii voi pune o bratara;
7. oare de ce n-au montat un capac transparent la orient?????
M-ar interesa sa aflu detalii legate de superioritatea mecanismului Orient fata de Vostok, daca se poate.
Multumesc anticipat!
1. pentru mine are un design mai agresiv decat orient-ul (va rog sa nu mi-o luati in nume de rau, am crescut cu gandul la un orient multi-calendar, dar....), mie imi inspira mai multa robustete vostok-ul;
2. au spus cativa user-i de probleme legate de rezistenta la socuri mecanice si piesele de plastic ale orient-ului (la mine ceasurile sunt predispuse la tratamente mai dure), asa ca nu ma prea "coafeaza" ideea unui ceas sensibil (cat despre piesele din plastic, ce sa mai zic???);
3. nu ma incalzeste numarul mai mare de rubine la vostok (stiu ca numarul mai mare de rubine la un mecanism simplu, adica fara cronograph, nu inseamna neaparat calitate/precizie mai buna);
4. modelele mai noi de la orient care sunt diver si au power-reserve au pret mai mare decat sunt eu dispus sa-l achit pentru un ceas pe care intentionez sa-l folosesc la aproape toate activitatile "umede";
5. stiu ca vostok nu e diver, dar si daca mi-as lua Zenith Defy-Xtreme tot nu ar ajunge vreodata la mai mult de 4-5 metri adancime, decat daca....Doamne fereste...caz in care nu va mai conta prea mult
6. gasesc pertinenta observatia legata de cureaua de piele pentru vostok dar in cazul in care-l voi lua ii voi pune o bratara;
7. oare de ce n-au montat un capac transparent la orient?????
M-ar interesa sa aflu detalii legate de superioritatea mecanismului Orient fata de Vostok, daca se poate.
Multumesc anticipat!
Pentru ca nu prea e nimic de vazutBalux_tm scrie: 7. oare de ce n-au montat un capac transparent la orient?????
!
K3-ul are decoratii relativ frumusele.
Orient-ul are piese din plastic numai la calendar.
Daca alegi Vostok ia din start varianta cu bratara, valabil si pt. Orient.
Daca alegi Vostok ia din start varianta cu bratara, valabil si pt. Orient.
AR1070-56E