Ceas automatic la 1500 ron

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
Razvee

Re: Ceas automatic la 1500 ron

Mesaj de Razvee »

Decat sa iei un ceas acum doar ca sa-l iei, dar fara sa te atraga foarte, foarte mult (daca te atragea, il cumparai de mult), mai bine astepti pana cand ti-l vei putea permite pe acela a carui lipsa iti poate genera obsesii si insomnii :).

Asa ca mai strange ceva bani si "vaneaza" un Nomos la un pret bun.

Cel mai elegant (dintre automatice) mi se pare Ludwig, Tangomat este ceea ce s-ar numi modelul "iconic", Zurich este mai scump, dar frumos (un compromis bun intre eleganta si sportivitate), iar Club este destinat mai degraba unei tinute casual.

Daca as avea buget de Zurich, as merge pe varianta asta. Dar si Ludwig este extrem de frumos si elegant.
Zar

Mesaj de Zar »

Razvee scrie:Decat sa iei un ceas acum doar ca sa-l iei, dar fara sa te atraga foarte, foarte mult (daca te atragea, il cumparai de mult), mai bine astepti pana cand ti-l vei putea permite pe acela a carui lipsa iti poate genera obsesii si insomnii :)
Bine punctat. :wink:
AR1070-56E
Clipper

Mesaj de Clipper »

Razvee scrie:Cel mai elegant (dintre automatice) mi se pare Ludwig, Tangomat este ceea ce s-ar numi modelul "iconic", Zurich este mai scump, dar frumos (un compromis bun intre eleganta si sportivitate), iar Club este destinat mai degraba unei tinute casual.
De fapt doar Tangente poate fi considerat iconic, e ceasul cu care Nomos s-au afirmat si care s-a vandut multi ani pana cand sa apara Tangomat, care poate fi considerat un Tangente automat, cu cativa milimetri in plus in diametru desigur.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Cred ca din acest motiv a fost pus in ghilimele :)
Maine va fi ziua cea mare. Voi lua o decizie.
Egalitate nu există decât în matematică!
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

:| Cred ca ultimele pareri sunt cele pe care ar trebui sa le urmez.
O sa mai astept putin timp. Ba vreau un ceas pentru o tinuta casual, ba vreau unul pentru costum. Ba vreau japonez, ba elvetian.
Concluzia este ca inca nu stiu ce vreau. :cry:
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Prietene cumpara pe rand cate unul din fiecare si rezolvi problema.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Intotdeauna vei gasi ceva care sa iti placa mai mult si intotdeauna vei gasi ceva de dorit. Asa functionam si este normal. Ocheste ce iti place mai mult, ce crezi ca iti va folosi mai mult si apucate de achizitii.
Alege cu inima, vei fi mult mai fericit.
Cat despre ce sa iti iei, raman la parerea ca luand doua ceasuri, un casual si un elegant, ar rezolva problema mai bine. Asa ai si varietate, cand nu iti place unul, il admiri pe celalalt.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Asa voi face. :lol:
In afara de www.chrono24.com si www.wortmann-uhren.com pe unde ma sfatuiti sa caut?
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

In loc sa cauti siteuri cauta modele. Dupa ce te hotarasti la ceea ce vrei, ca si marca, model samd, sunt sigur ca se va gasi si sursa corecta pentru el / ele. Vezi mai intai ce se apropie de sufletul tau. Si niciodata sa nu desconsideri ceasurile la mana a doua, mai ales daca se prezinta bine.
Pentru elegant uite ce am avut eu: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... a&start=30 si acum parca mi-as mai lua unul.

Pentru casual as lua: http://www.citizenwatch.com/COA/English ... BL8000-03A de exemplu, chiar daca nu este mecanic / automatic.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Am doua ceasuri pe care le voi vana de acum inainte. Daca le gasiti pe undeva la treturi bune va rog sa imi dati mesaj privat (desi acum ce am economisit imi da dreptul sa sper la Hamilton).

http://www.nomos-glashuette.com/index.php?id=363 dar la fel de bine poate fi si ref 801 cel fara data, iar cel de-al doilea
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/a ... /H32656853 . Stiu ca ambele sunt departe de ceea ce am cautat initial, dar, acestea doua chiar imi provoaca insomnii. Va multumesc tuturor celor care ati raspuns solicitarilor mele, si cand voi reusi sa le am, vor fi la ultima achizitie.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Cypher

Mesaj de Cypher »

AdrianC scrie:Am doua ceasuri pe care le voi vana de acum inainte. Daca le gasiti pe undeva la treturi bune va rog sa imi dati mesaj privat (desi acum ce am economisit imi da dreptul sa sper la Hamilton).

http://www.nomos-glashuette.com/index.php?id=363 dar la fel de bine poate fi si ref 801 cel fara data, iar cel de-al doilea
http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/a ... /H32656853 . Stiu ca ambele sunt departe de ceea ce am cautat initial, dar, acestea doua chiar imi provoaca insomnii. Va multumesc tuturor celor care ati raspuns solicitarilor mele, si cand voi reusi sa le am, vor fi la ultima achizitie.

E destul de greu sa le gasesti la preturi foarte bune. In SUA (hamilton) e ceva mai ieftin dar NOU tot il vei gasi in jur de 900-1000$ fara taxe. Poate pre-owned.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Adrian, felicitari pentru Hamilton. Ceasul este frumos, pretul a fost bun, sper ca esti multumit cu alegerea facuta si s-a mai potolit nitel nerabdarea! sa-l porti sanatos si cu placere.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Multumesc.
Exact asta mi s-a intamplat.
Sunt foarte multumit. In 27 de ore de functionare (nu a fost permanent la mana) a intarziat o secunda. :) Este perfect pentru mine, ma simt bine cu el la mana, dar nu poate fi purtat si la costum (o sa incerc sa ii schimb cureaua sa vad cum mi se pare atunci).
Acum, asemeni GPS-ului, voi face o "reconfigurare traseu" si voi reevalua cerentele pentru urmatorul ceas care trebuie sa fie pentru costum.
Scrie răspuns