casio sau citizen sau stuhrling?
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: casio sau citizen sau stuhrling?
Nu-i Miyota , este o chinezarie . Era bine daca era Miyota 8215 .
Am ambele tipuri de mecanisme , postez o poza daca vrei sa vezi diferentele .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Te cred si m-am uitat si eu pe link......este de fapt o varianta scheleton, draguta chiar, executata pe o replica de Seiko cal 7009 care este varianta in 17 rubine a lui 7S26 si bunicul lui 6R15..............gherghin nicolae scrie:Nu-i Miyota , este o chinezarie . Era bine daca era Miyota 8215 .
Sau bongiorno....
- gherghin nicolae
- Moderator
Exact !
Faptul ca era frumos realizat skeleton-ul , cu suruburi albastrite , m-a facut sa cumpar si eu unul. Insa eu am dat pe el decit 10 lei (o suta de mii vechi ).Si functioneaza , insa tot gunoi ramine...
A...si stiam ce cumpar , de asta am oferit acel pret . Evident nu era nou !Insa chiar si nou tot suma asta merita...pentru ca s-au chinuit ,,aia mici si galbeni " care copiaza cu nerusinare tot ! Dar cel putin pe mecanismul meu scrie Sea Gull China ! Un turbillion de-a lor as vrea sa cumpar sa-l studiez (altul nu-mi permit...).
Faptul ca era frumos realizat skeleton-ul , cu suruburi albastrite , m-a facut sa cumpar si eu unul. Insa eu am dat pe el decit 10 lei (o suta de mii vechi ).Si functioneaza , insa tot gunoi ramine...
A...si stiam ce cumpar , de asta am oferit acel pret . Evident nu era nou !Insa chiar si nou tot suma asta merita...pentru ca s-au chinuit ,,aia mici si galbeni " care copiaza cu nerusinare tot ! Dar cel putin pe mecanismul meu scrie Sea Gull China ! Un turbillion de-a lor as vrea sa cumpar sa-l studiez (altul nu-mi permit...).
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Si mai este o chestie haioasa in sensul ca ei zic ca are 20 rubine dar nimeni nu falsifica 7S26 ci 7009 si chiar de el are numai 17 ei il prezinta pe cadran cu 21..... iar pretul de aici e ravisant, restul se subintelege. 
Sau bongiorno....
- gherghin nicolae
- Moderator
Stii ce o sa fac ? O sa iau un 7009 si voi inlocui citeva piese skeletonizate sa vad cum se comporta 7009-le .
De fapt de asta am cumparat chinezaria , ca sa-mi fac singur un ceas skeleton.Sa am de unde sa ma inspir...
Pe bune , la inceput voi diseca o Pobeda...
Dar ...aici este off-topic
P.s.
Am pus gunoiul pe vibrograf (pina-i nou !!) si merge surprinzator !!!
Cit timp ...nu sint curios , pentru ca nu doresc sa-l port , cu toate ca toti ma-ntreaba ce-i ...

De fapt de asta am cumparat chinezaria , ca sa-mi fac singur un ceas skeleton.Sa am de unde sa ma inspir...
Pe bune , la inceput voi diseca o Pobeda...
Dar ...aici este off-topic
P.s.
Am pus gunoiul pe vibrograf (pina-i nou !!) si merge surprinzator !!!
Cit timp ...nu sint curios , pentru ca nu doresc sa-l port , cu toate ca toti ma-ntreaba ce-i ...
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- gherghin nicolae
- Moderator
Dar hai sa-i dam un sfat si ,,fratelui " Hello2 !!
Ia care ceas iti place tie mai mult , si nu tine cont de ce zicem noi pe aici . Parerile noastre oricum sint subiective. Numai tu stii cite parale ai in buzunar...
Ce , parca atunci cind iti alegi nevasta(asta in cazul in care nu ai facut-o deja ...) ne intrebi pe noi ?
Ia -l care-ti place tie mai mult , pentru ca ora exacta ti-o arata oricare !!! Restul tine de gusturi si de bani !!! Fii hotarit !
Si ...arata-ne si noua...pentru ca sintem curiosi !!! Altfel , orice topic de genul asta , po'a sa sa-ntinda pe pagini intregi ...unul zice ca altu-i mai bun , altul zice ca nu ...si uite asa , ca-n politica , toti se pricep la toate !!!
Succes in alegerea TA !! Tu il porti nu NOI !
Tine minte !
Ia care ceas iti place tie mai mult , si nu tine cont de ce zicem noi pe aici . Parerile noastre oricum sint subiective. Numai tu stii cite parale ai in buzunar...
Ce , parca atunci cind iti alegi nevasta(asta in cazul in care nu ai facut-o deja ...) ne intrebi pe noi ?
Ia -l care-ti place tie mai mult , pentru ca ora exacta ti-o arata oricare !!! Restul tine de gusturi si de bani !!! Fii hotarit !
Si ...arata-ne si noua...pentru ca sintem curiosi !!! Altfel , orice topic de genul asta , po'a sa sa-ntinda pe pagini intregi ...unul zice ca altu-i mai bun , altul zice ca nu ...si uite asa , ca-n politica , toti se pricep la toate !!!
Succes in alegerea TA !! Tu il porti nu NOI !
Tine minte !
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Deci eu raman pe al doilea ! E din alta liga Citizen ! Primul e mai modern dar e mai predispus la zgarieturi si altele ca acestea plus ca este prea colorat. Il iei pe al doilea si nu vei regreta.
Liga superioara Citizen nu e pentru incepatori si Durateck e o treaba tare socotita pe care la foarte putini o intalnesti si nu la ceasuri metalice vezi Rado.
Ceasul sotiei mele este un Excced care e facut binisor inante de 89 si nu e din otel ci din metal comun BASE METAL cum se mai scrie pe capace si e placat cu ceva intitulat AhAg care nustiu ce aliaj durificat... si care parca ar fi sfir nu alta ca nu are nici cea mai fina zgarietura dupa atatia ani
Casio..... cele actuale arata ca niste sorcove adica nu stiu ce sa mai faca sa fie ceasuri dar sa semene a orice altceva si ma refer in primul rand la cele din otel ca la plastic mai tin o linie.
Liga superioara Citizen nu e pentru incepatori si Durateck e o treaba tare socotita pe care la foarte putini o intalnesti si nu la ceasuri metalice vezi Rado.
Ceasul sotiei mele este un Excced care e facut binisor inante de 89 si nu e din otel ci din metal comun BASE METAL cum se mai scrie pe capace si e placat cu ceva intitulat AhAg care nustiu ce aliaj durificat... si care parca ar fi sfir nu alta ca nu are nici cea mai fina zgarietura dupa atatia ani
Casio..... cele actuale arata ca niste sorcove adica nu stiu ce sa mai faca sa fie ceasuri dar sa semene a orice altceva si ma refer in primul rand la cele din otel ca la plastic mai tin o linie.
Sau bongiorno....
- gherghin nicolae
- Moderator
Acuma...nu poti sa ai pretentii de Mercedes de la o Dacia Logan.
Cit platesti atita ai !!!
Insa nu intotdeauna regula se aplica.Adica diferenta de la un Logan la un Mercedes uneori poate fii marketing-ul . Daca mecanismele sint identice atunci si eu merg absolut pe Casio ( avind in vedere ca hello2 este incepator in ale ceasurilor...) Daca ar fi avansat , atunci as spune niciunul !!!
In rest , cum am scris mai sus...gusturile evolueaza...se transforma...dar pina la urma un ceas tot ora exacta o arata!!! Pentru asta este fabricat !!!
Si citi bani are...numai el stie ! Ca daca are...fara numar atunci ii recomand Patek Phillipe !!!
Dar si ala arata tot ora !!!
Cit platesti atita ai !!!
Insa nu intotdeauna regula se aplica.Adica diferenta de la un Logan la un Mercedes uneori poate fii marketing-ul . Daca mecanismele sint identice atunci si eu merg absolut pe Casio ( avind in vedere ca hello2 este incepator in ale ceasurilor...) Daca ar fi avansat , atunci as spune niciunul !!!
In rest , cum am scris mai sus...gusturile evolueaza...se transforma...dar pina la urma un ceas tot ora exacta o arata!!! Pentru asta este fabricat !!!
Si citi bani are...numai el stie ! Ca daca are...fara numar atunci ii recomand Patek Phillipe !!!
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
kamikaza scrie:aa si am uitat sa precizez ca inauntru este myota os 60 si a costat fabuloasa suma de 400 roni (acuma imi fac reclama)
Deci Citizen de la pozitia doi are numai numele si fabrica, poate, in comun cu mecanismul din acel Casio negru ! Trebuie sa scriem lucruri corecte pentru ca altfel nastem incurcaturi si distantele sunt mari.
Sau bongiorno....
Corect. Este diferenta mare intre Citizen (2) si Casio prezentate aici.
De studiat atent detaliile prin comparatie : materiale + functii.
De studiat atent detaliile prin comparatie : materiale + functii.
AR1070-56E
multumesc pentru confirmarea ca e relativ bun! nu am gasit alte modele care sa fie cat de cat de calitate si sa imi placa, chiar si mecanice (mai mult din cauza designului), asa ca il voi alege pe al doilea citizen. mi se pare la fel de incarcat ca si primul, dar pentru mine e ok.
revin cu poze dupa ce ajunge 
http://www.newatch.com/tienda/product_i ... ts_id/4425hello2 scrie:M-am hotarat la modelul 2 de citizen ( http://tinyurl.com/cowtwfo ), desi e foarte scump. Motivele:
- bratara/carcasa titanium
- safire glass
- radio+solar + arata bine
Stiti ceva siteuri de incredere unde ar fi mai ieftin?
Inca mai accept sugestii de alte branduri
Dar nu am cumparat niciodata de la ei, deci nu stiu daca sunt OK ...
imi cer scuze de confuzie dar eu m-am refert la acele rigle de calcul care sunt pe exteriorul cadranului (consumul de combustibil/timp si inca incerc sa imi dau seama ce pot calcula celelante)
sper ca am fost destul de coerent
(scriu dupa un telefon)
sper ca am fost destul de coerent
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin