sfat achizitie Orient automatic DH00001B

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
savudragosh2

sfat achizitie Orient automatic DH00001B

Mesaj de savudragosh2 »

Buna seara.
As dori niste pareri si sfaturi in legatura cu ceasul acesta, legat de mecanism (este calitativ sau nu ), finisaje, fiabilitate, etc.
Imagine
specificatii:
Brand: ORIENT
Colectie: Classic Automatic
Cod referinta: DH00001B
Marime: barbatesc 44.5 mm
Forma carcasei: rotunda
Materialul carcasei: otel inoxidabil
Rezistenta la apa: WR 50 m
Geam: cristal safir antireflex
Cadran: negru
Indicatori orari: index
Bratara: piele
Calibrul mecanismului: automatic 48k40
Functii: hms, data, dual time, 21 rubine, indicator rezerva energie, capac infiletabil transparent din safir
Garantie: 2 ani .

De asemenea vreau sa stiu daca in suma de 1,600lei (pretul de vanzare B&B) as putea sa caut ceva mai bun calitativ, respectiv alta marca de ceas. Personal nu am gasit ceva mai bun cu aceleasi caracteristici, dar la cati utilizatori experimentati sunt pe acest forum, m-am gandit ca voi strange ceva pareri.
Va multumesc anticipat.
vreauunceas

Re: sfat achizitie Orient automatic DH00001B

Mesaj de vreauunceas »

Mecanismul este fiabil şi destul de precis, în plus are şi nişte complicaţii interesante(power reserve + dual time). Reversul ar fi că în banii ăştia găseşti automatice elveţiene cu ETA, e adevărat că fără power reserve şi dual time.

Dacă îţi trebuie neapărat acele complicaţii, ai făcut o alegere bună. Un preţ mai mic de atât nu cred că o să găseşti, iar ceasul este de calitate. Dacă nu îţi trebuie, atunci ai destule variante printre elveţiene. Mecanisme mai bune şi cadrane mai "curate" (deci ceasuri mai elegante). Certina, Mido, Hamilton...
savudragosh2

Mesaj de savudragosh2 »

Multumesc pentru raspuns. M-am uitat si la Certina. Ceas automatic cu cristal safir nu am gasit sub 2000 2.500lei. La fel si cu Hamilton. Plus ca la aceste doua marci nu prea am gasit reduceri.
Sunt putin dezamagit speram totusi sa adun mai multe pareri si sfaturi, in special de la persoane care detin acest model.
savudragosh2

Mesaj de savudragosh2 »

L-am cumparat si este superb. Mai multe despre el nu pot sa spun pentru ca de-abia azi l-am luat.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Felicitari! Este modern,precis,frumos.O sa aveti o surpriza placuta de calitatea japoneza.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
savudragosh2

Mesaj de savudragosh2 »

Buna seara.
Revin cu detalii dupa 48h de purtare.
A ramas in urma cu 20s dupa 48h (eu zic ca e bine). Il port la mana cam 10h si cu exceptia noptii este tot timpul indicatorul de energie la maxim. Noaptea scade in 7-8 ore de la 40 (max) la 30.
Lasand la o parte exuberanta achizitionarii ceasului, calitatea detaliilor si mai ales luminiscenta indicatorilor mi se par incredibile. (Eu il compar cu un WENGER pe care il am pe quart).
Pare un pic mai greu fata de celalalt cu toate ca au aproximativ acelasi diametru. Ca un mic minus, mi se pare ca amplasarea
remontoarului este putin incomoda deoarece cam "sapa in mana" atunci cand puloverul sau geaca apasa pe el.
Per total sunt super multumit avand in vedere ca este un cadou pe care am avut privilegiul sa mi-l aleg.
(Mi-a luat atat de mult pana l-am ales ca pana la urma sotia s-a plictisit si a zis ca-mi ia o bicicleta).
Scrie răspuns