Sfat achizitie

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
mircea50

Sfat achizitie

Mesaj de mircea50 »

Buna ziua. Mi-am făcut cont fiindcă doresc să aflu mai multe despre ceasuri și aici pot găsi răspunsuri pertinente la întrebările mele. Întâi, aș vrea să vă spuneți o părere despre alegerea pe care am facut-o în dorința de a achiziționa un ceas nou. Am căutat deci (exclusiv online) după:
  • preț 600...1000 lei;
  • diametru carcasă 40+/- 1mm pentru a se potrivi cu încheietura mea de 7.5"=190mm;
  • mecanism quartz cât mai bun (în ideea mai bine un quarț mediu decât un mecanic low end);
  • design casual / utilitar, fără multe ornamente (aici a fost cel mai greu).
După circa două săptămâni de căutări m-am decis (90%) la ceasul ăsta, îi pun aici datele ca să fie mai simplu:

Imagine

Swiss Military by Hanowa Observer 06-4277.33.007
  • Carcară oțel 40mm, curea piele 20mm
  • Mecanism Ronda 505
  • Dată la ora 3, WR 100m, Cristal safir tratat antireflex
În prezent, la Elefant este la 725lei. După părerea mea, ceasul oferă mult, la acest preț față de altele. Vă rog să comentați pro sau contra și vă mulțumesc anticipat. Mai am și alte întrebări dar nu vreau vă stressez prea mult dintr-o dată.
borsy

Re: Sfat achizitie

Mesaj de borsy »

„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
mircea50

Mesaj de mircea50 »

Bănuiam eu că ETA sunt superioare față de Ronda, fiindcă am remarcat că se utlizează în ceasuri mai scumpe. În cazul prezentat de dvs, Certina Rookie, cu ETA F07.111 EOL, bănuiesc că EOL înseamnă end of life, întrebare: la ce este utilă o astfel de funcție?
borsy

Mesaj de borsy »

EOL dispay este un indicator ce iti arata sfarsitul de viata al bateriei. Practic e un circuit electronic care detecteaza atunci cand tensiunea bateriei este scazuta si face ca mana a doua sa merga mai departe pentru a avertiza ca merge neregulat si ca e timpul sa fie inlocuita bateria.

Sau mai e varianta sa iti arate un indicator semi luminos unde iti arata data.

Daca gresesc rog sa fiu corectat.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

EOL nu e neaparat sa fie pe vreun cadran separat.Pe scurt,atunci cand bateria e pe terminate,secundarul incepe sa sara din doua-n doua(la unele modele chiar si cinci)secunde.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Zar

Mesaj de Zar »

EOL = 2 s. la japoneze și 4 s. la elvetiene. Acestea sunt standardele.
AR1070-56E
mircea50

Mesaj de mircea50 »

Mulțumesc pentru răspunsuri.

Voiam să deschid un topic separat dar o să pun întrebarea aici fiindcă oarecum se potrivește. Este vorba despre ”curajul” de a comanda online un ceas pe care nu l-ai văzut fizic. Câteodată suntem forțați să avem curajul ăsta. Unul dintre inconveniente este că ne putem găsi în situația descrisă de poza de mai jos, în care este pozat același model de Seiko.

Imagine

Știu că un obiect arată cu atât mai bine cu cât este pozat de un fotograf mai bun, dar totuși... Am remarcat la (aproape) toate ceasurile care în pozele (profesionale) ale producătorului par avea o textură satinată, mată (brushed), în realitate au suprafața polisată. Fenomenul este valabil si pe ceasuri cu carcasa neagră. Personal prefer suprafata mată, mai ales la brățară.

Cum putem fi siguri că un ceas este brushed și nu polished? - Am scris termenii în engleză fiindcă nu ăi știu exact în română. Ca exemplu este chiar ceasul recomandat de borsy în primul link, nu am găsit poze cu el pe net; pot eu să fiu sigur că nu arată ca Seiko de mai sus?
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Ceasul prezentat Swiss Military e chiar frumos si nu te lasa impresionat de ETA quartz...si acel Ronda isi face treaba. Daca doresti un quartz, ceasul e ok.
mircea50

Mesaj de mircea50 »

Mulțumesc pentru răspunsuri. Am întrebat un amic cu ceva cunoștințe de fotografie mai bune decât mine și acesta mi-a spus că, cu o iluminare adecvată (baie de lumină), difuză și nimic altceva, un ceas primește aspectul de mat, chiar dacă are carcasa lustruită.

Fiindcă nu mi-am cumpărat încă ceas, aștept ceva promoție, am analizat puțin o colecție care îmi place mult, Certina DS Podium. Am observat că ceasurile au capacul de tip snap-off (nu știu termenul pe românește) în loc de să fie prins prin înșurubare (screw in).

Întrebare: este trainică metoda asta? Dvs ca oameni de meserie recomandați un astfel de ceas? Multe dintre ceasurile din colecție (aproape toate, cred) au WR 100.
Clipper

Mesaj de Clipper »

mircea50 scrie:Mulțumesc pentru răspunsuri. Am întrebat un amic cu ceva cunoștințe de fotografie mai bune decât mine și acesta mi-a spus că, cu o iluminare adecvată (baie de lumină), difuză și nimic altceva, un ceas primește aspectul de mat, chiar dacă are carcasa lustruită.
Nu e buna explicatia, nu este adevarat. Explicatia cea mai plauzibila este ca putini producatori mai ofera dealerilor poze reale, majoritatea ofera poze generate pe calculator, care pot sa fie destul de diferite fata de o poza a unui obiect real.
mircea50 scrie:Întrebare: este trainică metoda asta? Dvs ca oameni de meserie recomandați un astfel de ceas? Multe dintre ceasurile din colecție (aproape toate, cred) au WR 100.
Oameni obsedati, nu de meserie :lol:
E o solutie trainica, daca te tii de recomandari: de la 200m incolo si eventual cu certificare de "diver" sa faci baie/sa te scufunzi, restul de sub 200m rezistenta sa vada apa doar accidental sau in caz de forta majora.
Cheetah

Mesaj de Cheetah »

Salut !
Cand eram mic, la scoala, am primit un ceas mecanic rusesc nou, cumparat direct de la Moscova, foarte elegant si pentru zilele noastre, dar ramanea in urma cu fix 4 secunde zilnic (dupa ora exacta de la radio). Am incercat sa "remediez" cele 4 secunde si am umblat cu o surubelnita la un mecanism de reglaj, bineinteles ca mi-a scapat surubelnita si l-am stricat....
Dupa 30 de ani am intentia serioasa sa-mi cumpar al doilea ceas, la un buget intre 800 si max. 2000 lei.
Daca ar fi mecanic, ar trebui sa aiba un mecanism bun, dar o sa ma multumesc si cu un quartz foarte bun. Cum nu ma pricep deloc la ceasuri, va rog un sfat, eventual cateva explicatii. M-am orientat la urmatoarele modele (doar dupa look):
https://bb-shop.ro/ceas-de-mana-barbate ... smade.html
http://www.chrono24.ro/tissot/couturier ... 733862.htm (mi se pare cam gros)
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-dox ... testi.html
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-dox ... testi.html (as fi preferat pe negru)
http://www.ora10.ro/ceasuri-barbatesti/ ... 1-4765393/ (nu am idee cat de de bun)
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-cla ... piele.html
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-cla ... piele.html
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-atl ... piele.html (nu prea imi place cum pleaca cureaua dar....)

PS: stiu ca e o lista lunga, daca puteti sa o scurtati la 2-3 variante mi-ar fi mai usor (sau ceva similar mai bun). Multumesc.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ma bucura faptul ca ati inceput mesajul cu amintirea dumneavoastra despre un ceas rusesc asa ca o sa va raspund in domeniu.
Nu recomand acel ceas Sturmanskie. Este un ceas cu mecanism japonez care doar apeleaza la traditia ruseasca prin infatisare. Daca doriti un ceas cu acel mecanism cel mai bine este sa va orientati spre Citizen.
Pentru ceasuri rusesti in bugetul dat, cu aspect elegant, asa cum pare ca va doriti din cele indicate, va recomand sa va indreptati spre Vostok seriile Megapolice, Prestige sau Retro sau un Komandirskie K-65 daca mai gasiti.
De la Volmax (cei care au brandul Sturmanskie) as recomanda Buran Siberia.
Spor la achizitie oricare ar fie ea!
Razvee

Mesaj de Razvee »

@ Cheetah

Eu așa ceva aș alege:
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 318-4.html

Se apropie de dorințele dvs ca design, mărime a cadranului, iar la 710 lei cu ETA 2824-2 și geam safir, mi se pare că e tot ce se poate găsi mai bun. Promoția e valabilă până duminica asta, pe 5 februarie.

Succes la achiziție.
Cheetah

Mesaj de Cheetah »

Multumesc pentru raspunsuri.
Evident ca trebuie sa iau in considerare si look-ul, din pacate la cele rusesti indicate nu am vazut nimic sa-mi atraga atentia. Totusi, sper sa le vad de-a devaratelea, nu doar in poze.
Claude Bernard indicat mi se pare foarte ok ...cu o singura observatie - design-ul de plecare curea.
Oricum, vreau sa le vad fizic ca sa imi aleg, nu doar poze pe net. Unde gasesc un magazin mai "dotat"?
PS: la ce tip de mecanism/fabricant sa ma opresc?
Scrie răspuns