Recomandare ceas elvetian la 3000-5000 lei
Re: Recomandare ceas elvetian la 3000-5000 lei
Am înțeles, vă mulțumesc!
Buna seara domnu' Claudiu ce părere aveți de ceasul Mido Multifort M018.830.36.292.00 Eta 2836-2.Am citit despre această marcă, știu că sunt bune ceasurile Mido, însă de acest model sunt interesat.Undeva scria așa ( la baza C07621/ETA 2836-2) și în restul descrierii ceasului era în favoarea lui Eta 2836 adică cu frecventa la 28.800, ar fi motive de îngrijorare că n-ar fi Eta 2836-2 și că ar fi pawermatic80? Ce știți despre acest ceas?Merită? Știu că cei de la Mido sunt axați pe rezistenta la șocuri și etanșeitate solidă la apă cu remontoarul înșurubat ceea ce mă încântă, deși ca aspect lasă de dorit, iar la super-luminova e cam slăbuț... aștept răspunsul dumneavoastră!
.Vă mulțumesc!

Discutia cu si despre 2824 si derivate comparativ cu Powermatic80 a fost facuta de nenumarate ori.In principiu nu ma incanta Powermaticul80 din cauza esapamentului de compozit.daca are esapamentul clasic,atunci e ok.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Am mai căutat informații despre ceas și am găsit acestea : Automat ETA 2836-2, 11½''', Ø25,60 mm, înălțime: 5,05 mm, 25 rubine, 28.800 A/H, amortizor INCABLOC și NIVACOURBE, arc principal NIVAFLEX NO, spirală de balansier NIVAROX II. Mecanism elaborat, fin decorat, cu șuruburi albastre, greutate oscilantă decorată cu dungi Geneva și sigla Mido gravată. Funcție HMSD+Day. Reglabil pe 3 poziții diferite pentru o precizie ridicată. Rezervă de putere de min. 38 de ore. Dată (denumire bilingvă a zilei săptămânii (EN / FR)) Culoare cadran: Maro, dungi verticale Geneva, indici cu Super-LumiNova® albă, zi și dată la ora 3. Pare avea ceva compozit? Mă scuzați nu cunosc prea bine termenul de NIVAFLEX sau NIVAROX.
Nevariabil și neoxidant îmi place cum sună dar existența nichelului nu-mi place, ar fi motive de îngrijorare?
Are eșapamentul clasic să înțeleg?
Dar clar dacă este ETA 2836-2 nu are arc de siliciu.
E ok m-am lămurit cu NIVAFLEX și NIVAROX, primul cu aliajul principal din cobalt iar al doilea spirală de balansier din metale feroase...e in regulă își face treaba din cate am citit și că doar un câmp magnetic puternic poate avea ceva influente..dar într-o mică măsură.Asta e...nu pot avea pretenții de nivelul Chronometre Glicydur și Anachron, e totusi un Elabore acest Mido.
Astăzi achiziționez ceasul Mido 

Este f.ok! 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Vă mulțumesc domnu' Claudiu, fără informațiile dumneavoastră cu privire la calitățile ceasurilor, din toți acești ani in care v-am urmărit, fără toate acestea nu aș fi știut ce înseamnă un ceas bun, sau sa aleg un mecanism bun cu toate cele, acum am două ceasuri elvețiene de care sunt foarte mulțumit. Dacă voi mai avea nedumeriri și la alte ceasuri voi reveni.Mulțumesc.