Dupa cum zice titlul, sunt in cautarea unui ceas automatic.
Conditiile pe care imi doresc eu sa le indeplineasca e:
- ceas barbatesc
- automat
- dimensiune medie (cca 40-42 mm, nu refuz ceas mai mare, dar sunt inclinat spre dimensiunea asta)
- bratara metalica
- safir (daca se poate)
- caseback transparent (e ok partial transparent, ca eu nu am prea vazut cu el total transparent, dar sunt un nepriceput
- buget cca 2000 lei (flexibil, dar nu exagerat
- nu tin neaparat sa aiba cronograf
- sa nu-i rupa spinarea lui Mos Craciun
In Iasi am reusit sa trec pe la magazinele B&B (Moldova si cele 2 Carrefour) si am lasat o cantitate consistenta de saliva pe geamuri. Am probat cateva ceasuri, am vazut ce-mi sade bine pe mana, dar am plecat de 5 ori mai nelamurit de-acolo.
Am probat ceasul unui prieten, care mi-a aprins flacara asta pt ceasuri, un Mido All Dial, si mi-a placut la nebunie. Acum sunt si eu in cautarea unui ceas si pot sa zic ca sunt total ametit.
Dupa cum vedeti, despre marca si mecanism (chestiile importante la un ceas) n-am scris nimic, tocmai pentru ca nu stiu ce sa aleg. Stiu doar ca nu ma intereseaza marcile fashion, pentru ca nu sunt adeptul modei (nu ma pricep si nu ma intereseaza).
Din ce-am vazut la B&B, cateva modele interesante ar fi:
- mido - all dial si baroncelli, desi cel din urma cred ca e mai mare si ceva mai scump, dar arata super
- certina ds-1 automatic - cca 2000 lei - dimensiune medie
- doxa automatic - cca 2300 lei - dimensiune medie
- atlantic automatic - cca 1500 lei - dimensiune mare
- claude bernard - cca 1500 lei - dimensiune mare
- continental automatic - cca 1000 lei - dimensiune medie
...
Aici apelez la voi sa mai completati lista cu propuneri si sfaturi/critici. Ce sa aleg, ce sa elimin, ce sa verific...etc.
Sunt copac la detalii tehnice, asa ca va rog pe voi sa fiti darnici.
Accept orice intrebare de la voi si va multumesc ca mi-ati citit lunga poveste
PS: daca am gresit topicul unde trebuia sa postez accept urecheala de rigoare!