Sfat achizitionare ceas automatic

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
hoinar

Sfat achizitionare ceas automatic

Mesaj de hoinar »

Salutare! Va deranjez sa va cer sfatul pentru ca imi doresc un ceas...si pentru ca am nevoie de un sfat de la cei care sunt mai priceputi ca mine (voi) :). Experienta mea in orologerie consta in cateva Orex-uri negre cu quartz, primite acum 15 ani, cand eram in scoala generala :).
Dupa cum zice titlul, sunt in cautarea unui ceas automatic.
Conditiile pe care imi doresc eu sa le indeplineasca e:
- ceas barbatesc
- automat
- dimensiune medie (cca 40-42 mm, nu refuz ceas mai mare, dar sunt inclinat spre dimensiunea asta)
- bratara metalica
- safir (daca se poate)
- caseback transparent (e ok partial transparent, ca eu nu am prea vazut cu el total transparent, dar sunt un nepriceput :) )
- buget cca 2000 lei (flexibil, dar nu exagerat :) )
- nu tin neaparat sa aiba cronograf
- sa nu-i rupa spinarea lui Mos Craciun :)

In Iasi am reusit sa trec pe la magazinele B&B (Moldova si cele 2 Carrefour) si am lasat o cantitate consistenta de saliva pe geamuri. Am probat cateva ceasuri, am vazut ce-mi sade bine pe mana, dar am plecat de 5 ori mai nelamurit de-acolo.
Am probat ceasul unui prieten, care mi-a aprins flacara asta pt ceasuri, un Mido All Dial, si mi-a placut la nebunie. Acum sunt si eu in cautarea unui ceas si pot sa zic ca sunt total ametit.

Dupa cum vedeti, despre marca si mecanism (chestiile importante la un ceas) n-am scris nimic, tocmai pentru ca nu stiu ce sa aleg. Stiu doar ca nu ma intereseaza marcile fashion, pentru ca nu sunt adeptul modei (nu ma pricep si nu ma intereseaza).
Din ce-am vazut la B&B, cateva modele interesante ar fi:
- mido - all dial si baroncelli, desi cel din urma cred ca e mai mare si ceva mai scump, dar arata super :)
- certina ds-1 automatic - cca 2000 lei - dimensiune medie
- doxa automatic - cca 2300 lei - dimensiune medie
- atlantic automatic - cca 1500 lei - dimensiune mare
- claude bernard - cca 1500 lei - dimensiune mare
- continental automatic - cca 1000 lei - dimensiune medie
...
Aici apelez la voi sa mai completati lista cu propuneri si sfaturi/critici. Ce sa aleg, ce sa elimin, ce sa verific...etc.
Sunt copac la detalii tehnice, asa ca va rog pe voi sa fiti darnici.
Accept orice intrebare de la voi si va multumesc ca mi-ati citit lunga poveste :).

PS: daca am gresit topicul unde trebuia sa postez accept urecheala de rigoare!
bograd

Re: Sfat achizitionare ceas automatic

Mesaj de bograd »

Variante sunt destul de multe.
Ca o propunere poti arunca un ochi aici: http://www.archimede-uhren.de/EN/Collection.htm
Ceasurile sunt germane, mecanismele elvetiene ETA, raport calitate-pret excelent.
User
Membru Special

Mesaj de User »

dintre variantele care le ai, eu as spune ca Mido Baroncelli cu carcasa de inox si bratara ar fi cea mai buna alegere.
daca n-o sa-ti placa sa porti tot timpul ceasul cu bratara, o sa poti sa o schimbi cu o curea.
mecanismul este bun din punctul de vedere al preciziei, dar si a finisajelor.
Imagine
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

user scrie:dintre variantele care le ai, eu as spune ca Mido Baroncelli cu carcasa de inox si bratara ar fi cea mai buna alegere.
daca n-o sa-ti placa sa porti tot timpul ceasul cu bratara, o sa poti sa o schimbi cu o curea.
Absolut corect ! Si mie imi place acel ceas (nu imi cumpar deoarece nu l-as purta si nu se gaseste second hand, dar imi place).

"Asculta vorba" lui user si daca iti iei ceva ia-ti cu bratara de metal. Iti cumperi tu si de piele daca o sa vrei dupa aia ...

Succes lui Mos Craciun si asteptam poze cu ce ti-a(i) luat.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
mnm

Mesaj de mnm »

iEdi scrie:
user scrie:dintre variantele care le ai, eu as spune ca Mido Baroncelli cu carcasa de inox si bratara ar fi cea mai buna alegere.
Absolut corect ! Si mie imi place acel ceas (nu imi cumpar deoarece nu l-as purta si nu se gaseste second hand, dar imi place).

"Asculta vorba" lui user si daca iti iei ceva ia-ti cu bratara de metal. Iti cumperi tu si de piele daca o sa vrei dupa aia ...

Succes lui Mos Craciun si asteptam poze cu ce ti-a(i) luat.
+1...
@hoinar : daca te hotarashti pe Doxa sau Atlantic...evita mecanismul Claro ...cauta cu ETA ...
Homo suus fortuna faber est.
raducea

Mesaj de raducea »

atlantic au echipat acum toate seacresturile mecanice cu claro si la fel au facut si cu seaport. si la worldmaster au pus claro in art deco.
eu am un seacrest cu claro si, repet, merge foarte bine (in ciuda oprobiului de pe forum :twisted: )- ia citeva secunde pe zi. cam 5..
hoinar

Mesaj de hoinar »

Va multumesc din inima pentru sugestii!
La bratara metalica ma gandeam si eu, cele de piele mi se par parca prea elegante pentru mine. N-am nimic cu ele, imi plac foarte mult, dar nu cred ca se potrivesc cu hainele mele de zi cu zi :).
Acum am eu alte intrebari:
Stie cineva prin Iasi vreun alt magazin de ceasuri, in afara de cele B&B? Mi-as dori sa vad ceasurile, sa le probez, sa le cantaresc..pricepeti voi :).
Am vazut ca recomandati ceasuri germane. Unde pot studia ceva util despre Junghans, Archimede si Stowa? Am vazut pe net cateva modele superbe si mi-ar placea sa citesc despre ele. Ma refer la site-uri cunoscute ca fiind ok, nu site-urile producatorilor, ca asa, stie toata lumea: "puiul ciorii e cel mai frumos si ciocanul tiganului e cel mai mare" :).
Mi-am notat ca mecanismul sa fie, de preferat, ETA.

Primesc cu mare placere sfaturi in continuare! :)
Clipper

Mesaj de Clipper »

Cauta pe http://forums.watchuseek.com/index.php daca nu stiai acest forum, mai mult ca sigur vei gasi multe informatii despre ceasurile germane.

Nu trebuie sa mergi pe ideea ca o curea de piele este neaparat mult mai eleganta ca o bratara, avand in vedere ca poti alege dintre o sumedenie de modele mai mult ca sigur vei gasi ceva si din piele care sa-ti placa. Eu mi-am cumparat recent cateva curele de aici http://www.watch-band-center.com/shop-watchstrap.html si gama de produse oferita este impresionanta, poti sa te uiti sa vezi cate in cate "soiuri" diferite pot veni curelele.

Totusi, daca te simti confortabil cu bratara mai bine iei ceasul direct pe bratara de la producator si iti alegi tu pe urma orice piele ai vrea.
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Salut, ma numesc Alin si pot sa-ti dau doar o parere: un edox (ce corespunde cu ce vrei tu), sau un tissot. Le poti gasi in moldova la parter sau carrefour era,felicia.Nu vei regreta! Din Iasi sunt si eu.
daniel petrica

Mesaj de daniel petrica »

Mergi pe Mido si o sa fi multumit.Spun asta pt. ca e raport calitate pret excelent
hoinar

Mesaj de hoinar »

Clipper, multumesc pentru link, voi citi acolo.
Alin, multumesc de sugestie, o sa ma uit si peste ce ofera B&B pentru Tissot si Edox.
Daniel, vad ca peste tot lumea spune asta, ceea ce inseamna ca ar fi o alegere chiar buna, si ma bucur :).
Trebuie sa vad la unul din magazine ce oferte au, ca la Moldova de exemplu aveau 30% reducere pt ceasurile Mido din raft, desi nu era vreun model care sa ma atraga in mod direct (oferta pt Mido la Moldova e saracuta fata de cea de la Carrefour Felicia).
Alt magazin cu si despre ceasuri nu mai stiti in Iasi?

PS: la ceasurile Archimede este vreun dealer in Ro, sau trebuie doar comandat pe net?
bograd

Mesaj de bograd »

hoinar scrie:
PS: la ceasurile Archimede este vreun dealer in Ro, sau trebuie doar comandat pe net?
Doar pe net, pe pagina lor.
Zar

Mesaj de Zar »

Personal optez pt. Certina - DS1 (kestie de gust). :wink:
AR1070-56E
Razvee

Mesaj de Razvee »

Dintre ce ai enumerat pana acum si eu as merge tot pe Certina DS1. Poti lua cu incredere si Mido, ofera un raport calitate/pret excelent. O posibila sugestie ar fi si

http://www.ceasuri-germane.ro/ceasuri-7 ... YSTAL.html

Cred ca respecta mai toate cerintele tale, inclusiv cele de buget, diametru, safir, mecanism. Nu are insa bratara metalica.
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Am avut ocazia sa vad Junkers si Zeppelin (POINTTEC) in Romania si sa le si probez. Sunt ceasuri destul de scumpe pentru ce ofera. Finisaje exterioare mediocre. Mecanisme Eta sau Miyota nefinisate. Sunt ceasuri care se customizeaza pentru cadourile corporatiilor de obicei. Junkers nu prea tinteste sus din pacate. Incearca Mido, Certina (auto vorbesc). Intr-un cuvant sunt ceasuri de facut cadou la sfarsit de an. Poate ofensez pe cineva dar sincer si eu vroiam sa imi cumpar unul si mi s-a luat:(
Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.
Scrie răspuns