Sfat pentru Breitling

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
catalinus

Re: Sfat pentru Breitling

Mesaj de catalinus »

Serafim12003 scrie: ...
Ca modele astept si rocomandari pe care eu nu le-am enumerat, dar vreau sa stiu si daca se merita marca sau nu?
Nu cred ca se poate spune o 'judecata' atat de generala de genul 'toate modelele de la marca X se merita' (sau nu) pentru nici o marca X - unele modele la unele preturi poate se merita, altele poate nu. In plus de asta intervin factorii personali, incluzand cel foarte relevat cu dimensiunea - si mie imi cam plac ceasuri mai mici-medii si mai comode :) Au si fost niste thread-uri pe tema asta aici:

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =4&t=11202

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =4&t=11203

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =4&t=11204
Zar

Mesaj de Zar »

Daca Breitling ca marca merita cumparata (functie si de model) ramane la aprecierea fiecaruia. Spre ex. eu la mii de euro optez sa cumpar tehnologie foarte avansata si aleg un Seiko - SD, nu doar un nume pe cadran - oricare ar fi el - si ''inside'' un mecanism comun si care il gasesti oricum mai ieftin la altii... :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Iar pt. mecanic - in aceeasi bani - aleg un GS, varianta cu ''cele mai multe batai''. :D
AR1070-56E
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Eu sincer cred ca pot sa fac asta si am sa iti dau un exemplu Catalius: un Patek sau JLC isi merita banii? dar un Tisso foarte scump chiar daca este mult mai ieftin dar isi merit a banii?? Eu zic ca nu prrea... marca nu are indeajuns de multe modele de ceasuri indeajuns de bine lucrate pentru a spune ca isi merita banii.
Am citit ce mi-ai dat si cred ca dimensiunea ideala pt mana mea este intre 40-42.

Sunt de acord cu tine Zar dar daca ma uit mai bine la Breitling au un ceas cu mecanism in-house intrebarea este: e unul ce merita? si parca ma atrage si ceasul cu Emergency dar ramane pe locul 2 pentru ca mecanismul este unul quart si eu prefer automatic...dar ia spune sincer ce ai alege de la ei?
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Am uitat sa spun intentionez de acum inate sa achizitionez maxim 4 ceasuri dupa care am sa ma opresc si foarte rar am sa imi mai cumpar cate ceva...acum studiez ce se merita si inga nu am gasit modelele care sa imi placa dar vreau sa imi cumpar un Patek si un Vacheron....mai ramane de vazut daca imi iau un Breitling sau altceva de zi cu zi!
User
Membru Special

Mesaj de User »

Aaa pai de ce n-ai spus asa de la inceput?
Ai o limita de pret?
Ar fi bine sa te gandesti sa achizitionezi Un ceas pe care sa il lasi mostenire
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Serafim12003 scrie:Zar...sincer ce ai alege de la ei ?
Absolut nimic. Nu au nici un model sau mecanism care sa intre in aria mea de interes. Nu imi plac deloc la design, sunt butucanoase si slab finisate. Plus foarte scumpe pt. ce ofera. B01 chiar daca e un cal. ''in-house'' nu aduce nimic spectaculos (pt. mine). Emergency e singurul mai deosebit si care merita atentia - parerea mea - pt. cui ii place genul ana-digi. :wink:
AR1070-56E
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

User eu nu neaparat ma gandeam la mosteniri pt ca sunt foarte tanar dar cred ca toate ceasurile mele vor ajunge in stadiul de a le da mai departe dat fiind faptul ca nu imi vand cesurile.

Zar am inteles ce vrei sa zici si eu daia si intreb ca sa stiu daca se merita, pana acum am cumparat toate ceasurile de care am intrebat si altele in plus bineinteles dar o marca nu am cumparat Omega si acum ramane de vazut cu asta!

Acel Emergency este ceva deosebit, dar pe voi nu va deranjeaza ca este quart?
User
Membru Special

Mesaj de User »

Tot despre modelul emergency din seria stiati ca:
Originally, the concept of the Emergency was to broadcast a signal on the aircraft emergency channel at 121.5 MHz, in hopes that a passing plane would receive it. With much prior warning, that particular frequency was abandoned by airlines in 2009 when the FAA mandated a switch to satellite-based rescue monitoring at 406 MHz.

They continue to market the Breitling Emergency as a rescue aid despite that fact. As of today, the 121.5 MHz frequency is only used for very short range locating once a 406 MHz signal has directed rescue personnel to within a few kilometers. The power required for a 406 MHz signal would not be possible for a wristwatch-sized device, so by rights Breitling should discontinue the model and recall every one they sold since the change was announced in 2007. NO ONE IS LISTENING!
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Serafim12003 scrie:Acel Emergency este ceva deosebit, dar pe voi nu va deranjeaza ca este quart?
Pe mine nu, sunt pasionat de HEQ si in general de tehnologie avansata, dar apreciez in egala masura si un mecanic deosebit si de varf (nu e cazul la Breitling). :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Oricum Emergency e un ceas foarte mare + gros. Nu sta bine pe o mana subtire. :wink:
AR1070-56E
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Zar

Mesaj de Zar »

Este o parere personala, sunt ceasuri mult peste Breitling ca nivel de finisare.
Cele pe care le-am studiat eu, inclusiv sub lupa, nu m-au impresionat...
Probabil exista si modele dintre cele recente mai ingrijit lucrate.
Oricum acele imagini par a fi prelucrate cu soft-uri. :wink:
---
Informativ : Am un coleg de servici care are un Chronomat-Windrider (una din variantele ''two-tone''). Dupa cateva luni de purtare zilnica s-a sters in mare proportie placarea. Pe coroana parca nici nu a fost. Nu e corect ca firma fata de cumparator avand in vedere si pretul = peste 3000 E. Ceasul este original, luat de la Cellini. Dar nu mai ma mira nimic, placarea in prezent se face la fel de superficial indiferent de pretul ceasului.

http://www.breitling.com/en/index.php#/ ... chronomat/ :arrow:
AR1070-56E
saphire

Mesaj de saphire »

Daca tie iti place un model anume de la Breitling cumpara l fara probleme!
Imagine
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Probabil ca sunt ceasuri foarte bune...la ce varietate au poate sunt lucruri care nu sau remediat inca asa ca nu pot generaliza marca ca fiind o marca cu ceasuri slab lucrate. Am pus la mana mai multe ceasuri de la ei si unele pareau comode si bine lucrate poate ca stilul lor mai robost face sa para mai putin finute...

Am inteles in cazul acesta cade modelul Emergency si mai ramin Blackbird si B01...daca nu ma convinge nici unul din ele o sa renunt la marca asta si am sa ma interez de altele.
Daca renunt sa umpar Breitling o sa fie aceasta si cu Omega care nu le-am cumparat din totate despre care am discutat cu voi...si este ciudat nu cumpar unele dintre cele mai celebre marci de ceasuri :shock:
Scrie răspuns