Decizie grea in alegerea unui ceas de dama automatic

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
Alexa.S

Decizie grea in alegerea unui ceas de dama automatic

Mesaj de Alexa.S »

Buna seara,

As dori sa achizionez si eu un ceas de dama in jurul a 1000 de ron. As vrea sa fie automatic si de preferat cu cristal safir.Am fost prin cam toate magazinele existente in Bucuresti si am probat destule modele. Ma hotarasem la un Seiko 5 automatic de la B&B, dar cand m-am dus sa il cumpar si l-am probat iar mi s-a parut prea gros si am inteles ca e din cauza mecanismului. Am citit diverse subiecte pe aici si am inteles ca Seiko 5 nu e chiar cel mai bun model. Am continuat cautarea si am gasit un Tissot de la Helvetansa la 1100 de roni care mi-a plakut. Avea cristal safir, dar nu era automatic, ci quartz.Si nu am notat nici modelul. As vrea cu bratara metalica si destul de simplu.

Astept cat mai multe pareri.. :D

Si acesta e seiko pe care am vrut sa il achizionez: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 653-2.html
Achraf
Moderator

Re: Decizie grea in alegerea unui ceas de dama automatic

Mesaj de Achraf »

Este destul de greu de gasit un ceas automatic, de dama, altceva decat japonez (adica elvetian), cu geam safir si in jur de 1000-1100 lei.
In general ceasurile automatice de dama sunt mai grosutze, adica au cam 10 mm grosime, daca nu mai mult.
In plus doamnele/ domnisoarele din ziua de azi vor ceasuri cu diametru mai mare, ceea ce exclude ceasurile vintage, chiar NOS fiind, care aveau diametrul ceva mai mic prin anii '80 si mai devreme. In plus nu aveau geam safir.
Din cele cca. 10 automatice de dama din colectia mea, nici unul nu are safir, si doar un Revue Diver 200m (care este NOS) are diametru mai mare (cam 28 mm); la grosime, un Favre Leuba coboara pina la 8mm.
Ideea este ca ori vreti un automatic - ori vreti un quartz. Ori vreti ceasul pentru design exclusiv, ori pentru mecanism in primul rand si pentru design in al doilea rand.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Alexa.S

Mesaj de Alexa.S »

Eu vreau foarte multe si as vrea ca ceasul sa le aiba pe toate. :D Stiu ca suma de care dispun nu este foarte mare, dar am gasit ceva. Va rog mult sa imi spuneti ce parere aveti.
Multumesc.

http://www.shoptissot.com/product/T95118351.html
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Mecanismul este ok,ceasul este bun si frumos insa cu transport cu tot cred ca depaseste cu cel putin 50 % bugetul specificat de dvs.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Bob13

Mesaj de Bob13 »

E mult prea mic.
Some people call it obsession, i call it passion.
Alexa.S

Mesaj de Alexa.S »

Am fost astazi intr-unul din magazinele Cellini care sunt dealeri autorizati Tissot si m-am uitat pe catalog, i l-am aratat doamnei de acolo si a spus ca o sa sune la toate magazinele sa vada daca il gaseste undeva. Sper sa il gasesc in tara si sa nu trebuiasca sa il comand din afara.imi place foarte mult. Achraf te rog mult te poti uita sa imi spui si mie ce grosime are ceasul acesta pentru ca m-am tot uitat dar nu vad nicaieri specificat.

Ms mult
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Mecanismul si dimensiunile lui sint aici http://www.timedesign.de/uhrwerke/eta_2671.html

La care mai adaugati cam 2 mm safirul si cam 3 carcasa .Deci grosime maxim10 mm.
Eu am mecanism identic carcasa nu are safir ci are un plexic gros si masoara in grosime 9.88 mm si latime 22.29 mm fara coronita.Este marca Nivada...intr-adevar un ceas mic .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexa.S

Mesaj de Alexa.S »

Este destul de grosutz si asta..sper sa il pot gasi in tara sa il pot proba. Nu imi place sa il cumpar asa pe neprobate...Aveti idee unde as mai putea gasi Tissot inafara de Cellini, B&B. Splend'or si Helvetansa...?
Scrie răspuns