nasti scrie:
Din pacate, suma de 2000 ron, desi pare mare, este insuficienta pentru achizitionarea unui ceas elvetian nou.
Nu vreau sa intru in polemica, va respect parerea si inteleg unde bateti, dar sa nu descurajam oamenii. Eu mi-am luat un Atlantic Seacrest cu ETA 2824-2 la 1700 lei, dintr-un magazin din Ro (chiar de la City, vad ca sunteti constantean, eu - mangaliot).
Seiko Black Monster curea Birkenstock Terrasco
Atlantic Seacrest 38 ETA 2824-2
Nu e cazul niciunei polemici sau dorinte de descurajare. Am vrut numai sa evidentiez faptul ca preturile ceasurilor, in magazine s-au marit uneori exagerat de mult. De ex., acum 3 ani am cumparat un Mido Baroncelli Gent II (poze am postat acum 2 ani) cu 1080 ron (cu o reducere in urma unei negocieri de la 1550 ron) si acum acelasi ceas costa 3800 ron!!
Asa cum am spus in postarea anterioara trebuie vanate reducerile (ex. Hamilton-ul cu PR mentionat de Claudiu redus de la 2700 la 1900) si negociat.
Pai avand in vedere ca ambele ceasuri au acelasi tip de mecanism (ETA 2824-2), ambele "Crystal Sapphire" tratat antireflex....
diferentele sunt de marime si design, Apollon mi se pare cel putin gigant la 45mm, chiar si cureaua e cu 2mm mai lata decat la Ocean Two, astfel ca ar trebui sa aveti o incheietura mai mult decat generoasa pentru a-l putea purta, ce mi se pare interesant la el este faptul ca poti schimba bezelul....dar cam atat.
Mai pe scurt, in opinia mea Ocean two arata mult mai bine,are sapphire pe bezel, si este "purtabil".
Parerea mea este ca ar trebui sa te gandesti de doua ori daca vrei sa alegi un model Steinhart in detrimentul unui Mido, Hamilton, Doxa, Certina, poate chiar de mai multe ori.....
Dumitru Alexandru scrie:Parerea mea este ca ar trebui sa te gandesti de doua ori daca vrei sa alegi un model Steinhart in detrimentul unui Mido, Hamilton, Doxa, Certina, poate chiar de mai multe ori.....
Daca gaseam un model sa-mi placa de la cei enumerati de tine, probabil ca stateam pe ganduri. Dar am impresia ca majoritatea modelelor de la ei sunt mai elegante. Sau cel putin modelele care se incadreaza in acesti bani si care mi-au fost recomandate.
Cu riscul de a-mi pune tot forumul in cap, imi permit o sugestie.
Eu il am de peste o luna, in tot acest timp s-a aflat in probe, pe care le-a trecut
cu brio.
Cred ca genul asta de mecanism si finisaje ne vor face sa ne reconsideram pozitia
fata de japonezi.......si elvetieni. Daca ti se pare interesant ii pot face un scurt review
cu observatiile mele.
Succes
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
valentin1234 scrie:Cu riscul de a-mi pune tot forumul in cap, imi permit o sugestie.
Eu il am de peste o luna, in tot acest timp s-a aflat in probe, pe care le-a trecut
cu brio. http://www.creationwatches.com/products ... -3092.html
Cred ca genul asta de mecanism si finisaje ne vor face sa ne reconsideram pozitia
fata de japonezi.......si elvetieni. Daca ti se pare interesant ii pot face un scurt review
cu observatiile mele.
Succes
Daca poate face abstractie de dimensiunile generoase 48mm, echivalente unui ceas de buzunar,poate achizitiona doua bucati si raman bani si pentru primele doua revizii.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Ceasul arata bine, mecanism ok... dar dimensiunea nu e pentru oricine .
Gabi1 scrie:
valentin1234 scrie:Cu riscul de a-mi pune tot forumul in cap, imi permit o sugestie.
cu brio. http://www.creationwatches.com/products ... -3092.html
cu observatiile mele.
Succes
Daca poate face abstractie de dimensiunile generoase 48mm, echivalente unui ceas de buzunar,poate achizitiona doua bucati si raman bani si pentru primele doua revizii.
Am spus in primul post ca am un orient de aproximativ 500 lei. Daca imi cumpar ceva vreau sa fie superior acestui ceas. Mai mult de atat, dupa ce am citit atatea pareri, prefer un ceas cu mecanism elevetian(asta in conditiile in care se incadreaza in cei 2000 lei). Preferabil curea de piele(daca nu de silicon) si sa nu fie elegant(nu sunt genul care imbraca prea des o camasa, vreau sa fie un ceas pe care sa-l port o mare parte din timp).