Orient 60th anniversary

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
mariusster

Re: Orient 60th anniversary

Mesaj de mariusster »

Pai hai sa calculam:
dupa ce aplicam 30% discount site-ul ne arata 336$
tinind cont ca primim inca un ceas cadou de minim 100$ pe care - in pura traditie mioritica - il dam cu cel putin 150,
ne rezulta un optimist pret de achzitie la SDT00002W de doar 186$
Asa ca la 850 de lei pret de vinzare obtinem profit de fapt :D
ImportWatches

Mesaj de ImportWatches »

Niste poze reale, ceasul meu numarul 772, cu Hirsch Genuine Alligator strap (desi cureaua originala este foarte reusita, doar ca e din piele de vitel). Pentru cei care se indoiesc de calitatea, cel putin estetita (dar este impresionant si ca mecanism) a ceasului in discutie.

Toate pozele rezolutie mare aici...

Sau rezolutie mica dedesubt (sper sa mearga, daca nu, folositi link-ul de mai sus):
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Va multumesc,
Florin

ImportWatches
email.florin@gmail.com
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Mda...discutii mioritice interesante...
Daca un ceas este prea scump ,apar discutii ca de ce este scump.
Daca un ceas este prea ieftin din nou apar discutii ca de ce este asa ieftin.Nici cum nu-i bine...ba nu are garantie,ba vama este prea mare...in fine asa se intimpla pe la noi pe la romani...
Oricum cred ca Orientul ,respectiv cei care-l fabrica ,in momentul cind spun ca este o editie limitata sa fie intr-adevar asa (nu cum fac cei de la Poljot sau alte firme rusesti care scot la editii limitate tot timpul)...uite ca v-am mai dat un subiect de neincredere ,care se poate comenta pe inca vreo doua pagini :lol:
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Bob13

Mesaj de Bob13 »

gherghin nicolae scrie:Mda...discutii mioritice interesante...
Daca un ceas este prea scump ,apar discutii ca de ce este scump.
Daca un ceas este prea ieftin din nou apar discutii ca de ce este asa ieftin.Nici cum nu-i bine...ba nu are garantie,ba vama este prea mare...in fine asa se intimpla pe la noi pe la romani...
Oricum cred ca Orientul ,respectiv cei care-l fabrica ,in momentul cind spun ca este o editie limitata sa fie intr-adevar asa (nu cum fac cei de la Poljot sau alte firme rusesti care scot la editii limitate tot timpul)...uite ca v-am mai dat un subiect de neincredere ,care se poate comenta pe inca vreo doua pagini :lol:
Si inca ceva... camasa aia, cu dungile albastre... nu stiu ce sa zic... hmmmm.... :lol:
Some people call it obsession, i call it passion.
User
Membru Special

Mesaj de User »

gherghin nicolae scrie: Oricum cred ca Orientul ,respectiv cei care-l fabrica ,in momentul cind spun ca este o editie limitata sa fie intr-adevar asa (nu cum fac cei de la Poljot sau alte firme rusesti care scot la editii limitate tot timpul)
sper ca realizezi ca nu este nici o contradictie in ceea ce spui.

poti sa dovedesti ca oricare din editiile limitate Poljot nu sunt limitate?
o singura schimbare adusa ceasului, si acesta poate fi considerat - din punct de vedere legal - ca fiind o alta editie.
(s-a mai discutat despre editiile limitate aici pe forum)
apoi intervine si politica de marketing pe care o firma sau alta o adopta - Orient scoate editii limitate mai rar, Poljot mai des
iar daca cei de la Poljot au/gasesc mai multe motive de a scoate editii limitate decat cei de la Orient, asta nu inseamna ca editiile lor nu sunt intradevar limitate.
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Asa este user partial ai dreptate.Nu am nimic cu cei de la Poljot dar regret ca nu am fotografiat doua ceasuri identice atit ca si cadran,mecanism ,absolut totul era identic,inclusiv seriile lor de pe capacul spate ...limited edition.Asa ca pina la proxima ocazie ai derptate 100%,pina voi proba afirmatia mea cu poza.Bine ,vreau sa nu cautati stimati colegi,mai ales mai tineri...ceasuri Atlantic cu aceeasi serie pe capacul spate.Indiferent ca este 61476 sau cea cu 3304932.
Nu ma credeti? Aveti vreun ceas Atlantic?Verificati. :D :D :D
Astea sint carcasele copiate...
Acum ,cum zicea si colegul user,evident ca o mica modificare si deja este alta editie.
Sint frumoase editiile astea limitate.
Are cineva o poza cu mecanismul acestui Orient? Este interesant de vazut si mecanismul...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
mariusster

Mesaj de mariusster »

Din partea mea singurul lucru mioritic in discutia asta e capra vecinului de peste ocean. La asa oferta n-as fi ezitat sa iau unul indiferent cit de limitata sau semi-limitata ar fi editia. Imi pare rau daca s-a inteles altceva.
gherghin nicolae
Moderator

A fost o remarca in general despre astfel de discutii.Nu era cu dedicatie speciala cuiva...decit spiritului romanilor de a fi ,,Toma ne-credinciosul".
-Abigail Van Buren
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Ma bag si eu in discutie ca musca...

Ceasul imi place in mod clar, mai ca l-as comanda si eu, dar vreau sa fiu critic, asadar:
-fiind un ceas mecanic care trebuie intors cam la aceeasi ora, ce folos de power reserve? functia asta nu ma incalzeste cu nimic, ca eu oricum il voi "trage" la 24 H si nu la cat imi arata rezerva...
-are cristalul bombat, deci mai expus loviturilor, ceea ce nu ma avantajeaza deloc...daca era plat, era OK.
-capacul spate este presat, era mai bine sa fie pe filet... si asta nu costa mare lucru...
-water rezist- cat? -30m? nici macar 50, nu vreau sa zic mai mult ca un ceas de costum e cam pana in 100, totusi 30 m e putin pt. pretul sau...
-si acum pretul... ei bine, desi f. discutabil, functie de cat ii place fiecaruia si este dispus sa plateasca, consider ca este mare... este parerea mea, este destul de subiectiva, desi se bazeaza pe cele de mai sus, asadar nu dati cu pietre...

Ceasul ca imagine imi place mult, este clasic si elegant, nu este "incarcat", chiar si varianta plated consider ca este OK, la urma- urmei dupa ce se duce "gold-ul" :) , dedesubt va fi uniform acelasi "steel" si nu vreo arama pacatoasa ca aspect...
Totusi, in concluzie, in afara de "limited" si aspect, nu ma da pe spate...varianta automatic care este sora vitrega mi se pare mai justificata in ale pretului cerinte; voi ce ziceti?

Apropo's de power reserve, daca ceasul are back-ul transparent, imi pot da seama cat este de incarcat functie de cat de usor se misca rotorul, so?
boris

Mesaj de boris »

Este totusi o suma de bani care,la nivelul Romaniei,poate insemna venitul pe doua-trei saptamani.Cred ca e normal sa se documenteze si sa se discute inaintea luarii unei hotarari,sa se compare etc.Banii se castiga greu,ai dreptul sa fii putin dificil cand ii cheltuiesti.

Referitor la faptul ca ceasul este LE si ca ii va creste valoarea in timp,nu mi se par argumente solide.Un ceas de 300 de euro nu cred ca satisface nevoi de exclusivitate si prestigiu,iar cresterea valorii e un lucru imprevizibil.
Cat ar putea sa creasca pentru a justifica timpul pierdut,efortul de a-l vinde,banii blocati?

Eu l-am cumparat pentru ca mi-a placut,am putut sa imi argumentez ca iau un lucru de calitate si pretul mi-a fost accesibil.Il port cu placere si,pentru mine,merita cei aproximativ 300 de euro,dar nu pot generaliza-acesti bani inseamna altceva,de la om la om.
Zar

Mesaj de Zar »

boris scrie:Referitor la faptul ca ceasul este LE si ca ii va creste valoarea in timp,nu mi se par argumente solide.Un ceas de 300 de euro nu cred ca satisface nevoi de exclusivitate si prestigiu,iar cresterea valorii e un lucru imprevizibil.
Eu consider ca ii va creste valoarea in timp nu numai pt. faptul ca e LE ci ma ales pt. ca reprezinta ceva important in istoria firmei, practic aniverseaza vechimea, clar nu este un Orient comun. Din cat m-am documentat calibrul lui (48N40) nu se mai regaseste la alt model, practic a fost conceput special pt. acesta. Este unul din putinele calibre manuale ale lor. Referitor la pret : Nu este stilul lui Orient sa faca ceasuri din metale pretioase sau sa vanda foarte scump. Este o marca ''modesta'' nu cu sensul de slaba ci prin faptul ca vinde (relativ) ieftin fata de altii, inclusiv gamele superioare. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Informativ : Pt. ca tot s-a vorbit de alte modele care seamana la design, pe langa cele comune exista si un OrientStar Royal (JP-only) foarte apropiat dar automat + safir si evident mult mai scump. :wink:

Imagine
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Un link impresionant despre istoria Orient cu imagini la modele deosebite si foarte rare. Mergea facut din el un subiect la topic-ul dedicat despre companii, dar personal nu ma timp sa-l prelucrez.

http://seikoholics.yuku.com/topic/90/t/ ... here-.html :arrow:
AR1070-56E
ImportWatches

Mesaj de ImportWatches »

Am reusit sa le pun cum trebuie...

Imagine Imagine
Imagine Imagine
Va multumesc,
Florin

ImportWatches
email.florin@gmail.com
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Catarama a fost schimbata ? Ar trebui sa arate altfel, inclusiv marcajul ...

http://yeomanseiko.wordpress.com/2010/0 ... -dt00002w/ :arrow:

Imagine
AR1070-56E
Scrie răspuns