Orient 60th anniversary

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
sicone

Re: Orient 60th anniversary

Mesaj de sicone »

cit a costat ceasul ca la b and b mi-au cerut 1100 ss sau gold
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Ceasul este luat de aici de pe forum de la ImportWatches la pretul de 370 usd.
Nu stiu cum reusesti, sincer. Eu la B & B am obtinut o reducere de 10 % dar este adevarat ca nici nu am mai negociat mai mult deoarece a durat foarte mult pana sa il trimita si eu deja comandasem la Florin.

Alex
zach

Mesaj de zach »

Azi am cumparat si eu acest ceas. De fapt l-am comandat, urmand sa-l primesc in 2-3 saptamani; cam atat estimez ca va dura. Cand il voi primi voi posta foto cu el.
Dupa ce am citit pe aici trag concluzia ca sunt persoane interesate care ar vrea sa-l cumpere.

Eu l-am luat de pe www.orientwatchusa.com. Da, de acolo. Se asigura transport international prin www.shipit.com. Adica cei de la Orientwatcusa nu trimit direct in Romania, dar ti-l trimit la casuta postala virtuala pe care o primesti de la shipit.com. IAr aia te anunta cand il primesc si in 24 ore ti-l trimit in Romania.

Pretul ceasului pe site este de 480 USD, standard.
Periodic se acorda cateva discount-uri, de 30, 50 sau 60%.

Cei din afara SUA, cand fac comanda , la Cupon trebuie sa scrie "International50"
We currently offer the following coupon to our international customers:
International50 - Save 50% on entire order
If international order is placed with any other coupon the sale will
be canceled.

Si se aplica discount. Ramn 240 USD de plata, cam 756 lei la un curs de 3,15 lei/usd.Se completeaza adresa celor de la Shipit.com Si de acolo vine in Romania.
Pt. comenzi mai mari de 15 bucati, am vazut ca se aplica standard discount 60%. Codul este "FriendsandFamily".
Cred ca toata lumea cumpara de acolo, asa ca de ce sa nu o faci direct?!

Astea fiind zise, va doresc spor la cumparaturi.

Probabil ca ma vor injura comerciantii, dar iubesc acest forum.
C'est la vie.
E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca.
A.De Saint-Exupery
zach

Mesaj de zach »

corectie,
transportul prin www.shipito.com
E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca.
A.De Saint-Exupery
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Da domnule Zach aveti dreptate. Dar daca doriti intradevar sa ajutati forumistii eu zic sa dezvoltam discutia. Eu merg pe principiul ca nimeni nu munceste gratis asa ca am intrat pe Shipito si am facut ceva calcule despre cum si cat costa ca ei sa imi ofere serviciile dumnealor. Ei zic asa: You just pay $8.50 per package up to 30 pounds + actual postage.
Acest actual postage eu am calculat ca ajunge undeva intre 30 - 40 usd prin USPS, serviciu prin care am primit si eu sau cu FedEX intre 70 si 90 usd.
Deci 240 + 30 = 270 usd.
Tot e bine daca ne gandim, dar mai intervine plata taxelor in Romania, TVA si vama adica 24 % + 4 %, de care nu stiu daca se poate scapa pentru ca este trimis de un serviciu postal, si inca doua probleme pe care eu personal le consider foarte importante.
1. ambalarea coletului, pentru ca discutam de un ceas mecanic, cine o face si cum ?
2. Problemele legale. Coletul se trimite de la Alex din USA catre Alex din Romania ? Ca este cam ciudat. De serviciul de curierat in numele lui ? Asa ar fi corect.
In fine, sunt niste aspecte care nu se cunosc si drept urmare pretul este bun dar transportul o enigma.

Totusi, cred ca dupa ce primiti coletul vor fi mai multe date.

Cu stima,

Alex
zach

Mesaj de zach »

Nu cred ca merita dezvoltata o polemica.
Eu am indicat o locatie de unde fanii Orient ar putea achizitiona respectivul ceas. Intentia mea e buna, alegerea este a fiecaruia.
Partea cu vama e riscul pe care si-l asuma fiecare. Asta inseamna ca eu am fost un norocos la capitolul achizitii ceasuri. Eu am stiut sa ma port frumos, si am castigat.
Daca colegii de forum inteleg ca probabil toata lumea cumpara de fapt de pe orientwatchusa.com respectivul ceas, e dreptul fiecaruia sa creada ce vrea.
Cu siguranta cand voi primi ceasul, voi posta si taxele de transport, pt. a informa cititorii acestui forum.

Apropo. Mie la o simulare de transport, pt. un colet patrat de 10 cm, si o greutate de 200 grame, valoare declarata de 100 USD, transportul e 5,62 USD sau 25 usd prin USPS Priority Mail® Int'l. Daca cineva vrea sa declare toata valoarea e problema lui.
Coletul il ambaleaza cei de la Orientwatchusa.com, iar cei de la shipito.com il reambaleaza. Coletul nu se deschide.
Daca iau teapa, voi scrie....ca sa stie si forumistii.
A.De Saint-Exupery
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Poate m-ati inteles gresit. Nu polemica am zis sa dezvoltam ci discutia.
Cat despre colet eu am scris dimensiunile asa cum trebuie sa fie deoarece eu am deja un astfel de ceas si dimensiunile cutiei nu sunt 10 10 10. Se poate vedea din pozele mele forma ei. Plus ca daca este ambalata corect atunci dimensiunea pachetului este mult mai mare.
Dumneavoastra ati expus aspectele pozitive, eu pe cele negative. Acum cred ca cititorii isi pot face o idee mult mai realista asupra aducerii acestui ceas.
In speranta ca m-am facut inteles,

Cu stima,

Alex
zach

Mesaj de zach »

deoarece am fost contactat de pasionati care vor sa achizitioneze ceasul, vreau sa aduc noutati.

Vanzatorul www.orientwatchusd.com este firma Puritime, si este dealer oficial in USA. se poate verifica pe situl oficial Orient.

Desi am facut o greseala in comanda, cei de la Puritime au facut corectia la rugamintea mea. Corespondenta a fost prin mail, si cu raspuns prompt(atentie, doar in zilele lucratoare).

Azi dimineata am fost anuntat de catre cei de la shipito.com, ca a ajuns coletul, si mi-au pus pe contul deschis la ei si 2 poze cu coletul.

cum spunea Alexandrion, ambalajul este mai mare, drept pt. care transportul din SUA in Romania va fi 20,45 USD.

Cost Total pana acum 240+21 USD=261USD

Am ales varianta de transport prin ShipitoAirmail, asta insemana ca in 2-3 saptamani ajunge. Sper costurile totale sa ramana la aceasta valoare. Va voi tine la curent, si cum ajunge voi posta foto.
A.De Saint-Exupery
Zar

Mesaj de Zar »

Daca esti norocos scapi de vama + TVA. :)
AR1070-56E
zach

Mesaj de zach »

Cateodata ma enerveaza si pe mine de cat de optimist sunt. :D

Zar scrie:Daca esti norocos scapi de vama + TVA. :)
A.De Saint-Exupery
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

De cand l-am primit, Orientul meu merge constant. De doua zile l-am pus la verificat. Are dupa doua zile o eroare de 1,5 secunde in plus.
Celalalt Orient, Automatic power reserve, reuseste un avans de aprox 10 secunde dupa aproape o luna de functionare.

Cu stima,
sicone

Mesaj de sicone »

nu inteleg de ce va complicati.eu am trimis un mail la b and b si mi-au spus ca imi trimit ceasul la orice magazin b and b din timisoara la pretul de 1100 ss sau gold asa ca preturile care le vad pe aici ma cam sperie :shock:
grig

Mesaj de grig »

1100 ron e mai mult decat 261 usd.....
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Zach ceva vesti ai ? Au cam trecut doua saptamani, ma intereseaza daca pot sa imi iau ceasuri prin sistemul asta.
zach

Mesaj de zach »

Din nefericire nu sunt in Romania saptamana asta.
Sunt si eu nerabdator sa ajung acasa sa verific...cutia postala.
A.De Saint-Exupery
Scrie răspuns