Sfat pentru Breitling

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Serafim12003

Sfat pentru Breitling

Mesaj de Serafim12003 »

De ceva timp incoace imi atrage atentia marca Breitling si m-am uitat la citeva modele dar nu stiu daca marca merita atentie si daca da ce model?

Am rugamintea sa postati parerile voastre si ceva informatii care ma pot ajuta in decizia de a cumpara un model de la aceasta marca. Am vazut ca nu ati dat mare atentie marcii desi ei nu se afla sub "umbrela" Swatch si de curind au un mecanism in-house care din cite vad este destul de apreciat.
iEdi
Membru Special

Re: Sfat pentru Breitling

Mesaj de iEdi »

Ca fost posesor de Breitling pot spune atat : fac ceasuri !
Unele sunt urate, unele sunt frumoase (depinde si de cel care le priveste).
Cam toate sunt "over priced" (dar si altele marci practica asta).
Au cumparat toata productia din gama thermoline de mecanisme quartz de la eta (mecanisme termocompensate) si le folosesc in quartz-urile lor.
Din cate stiu eu toate ceasurile contemporane sunt certificate drept cronometru si sunt insotite de certificatul COSC. Cert e faptul ca numerele de referinta sunt ceva de genul
<litera><cifra1><cifra2><cifra3><cifra4><cifra5> unde la cele certificate COSC <cifra3> este chiar "3".

Ceasurile sunt foarte bine facute, excelent finisate si functioneaza super ok.
Au preturi bune pre-owned. Nu merita sa cumperi nou.

Daca vrei un Breitling vintage - nu recomand (poate doar unele modele de Navitimer, dar sunt foarte scumpe).

Daca iti cumperi, cumpara-l cu bratara de metal, ca daca vrei sa ii cumperi bratara dupa aia te va durea umarul cand dai banii :twisted:

Mare grija insa, e una din cele mai falsificate marci ... Ca elemente de siguranta : pe spate au gravat adanc numarul de referinta si undeva sub el, paralel cu el, seria unica a ceasului (gravata cu laser) - replicile nu au asta. Pe lateralul bezelului intre minutele 55 si 60 au gravat un B. In general au geamurile tratate antireflex pe ambele parti. Din cate stiu eu nu au modele fara data. La replici discul de data este situat foarte departe de cadran - sub cadran (e distanta mare intre ele si se vede aiurea).

Ii mai las si pe altii sa zica ce mai e de zis ca ma dor mainile de cat am vorbit :D
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
catalinus

Mesaj de catalinus »

Subscriu la cele spuse de iEdi - firma consecventa (chiar daca preturile nu sunt de loc prietenoase), probabil singura firma elvetiana serioasa ramasa care nu se 'rusineaza' de quartz - cam tot quartz-ul lor e termocompensat (la Omega a mai ramas parca termocompensat un singur model extrem de marginalizat si daca ma gandesc repede doar Sinn UX e in productie de serie, in rest la alte firme editii limitate).

Eu o sa ma refer la quartz si la sfaturi - favoritul meu este Aerospace caci am eu o mica slabiciune la repeatere, dar nici Airwolf sau Chronospace nu sunt de aruncat. Exista insa ingrozitor de multe modele, asa ca e o problema de gust.

Oricum sfatul cu bratara metalica e valid indiferent de model (si in general la mai toate ceasurile cu respectiva optiune - curele de piele se mai gasesc la preturi f decente :) )
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Apropos de cele spuse de colegul catalinus, daca esti rabdator si nu te intereseaza neaparat un ceas mecanic, poti prinde un Aerospace sau un Colt quartz pre-owned la niste preturi foarte bune (600-800 euro).
Dar trebuie rabdare...

Daca vrei un automatic, recomand un SuperOcean corect sau un Colt decent (iarasi pre-owned, la preturi bune).

Nu recomand cronografele. Desi foarte bune, preturile chiar la pre-owned sunt maricele, iar preturile de service sunt deasemenea mai mari la cronografe

Daca vrei nou ... sa te ajute Dumnezeu :D
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Am inteles, marca este una buna si care merita respectata,face ceasuri de calitate si au o vasta varietate. Dar eu vreau numai ceasuri noi indiferent de marca si parca tindeam spre Cronomat B01 cu acel mecaniscm in-hous sau un Blackbird....dar cel din urma nu are un eta si parca asta este un minus. DIn modelele noi ce ati alege?

Sunt curios ce inseamna scump la service pentru un cronograf?

Nu va suparati, dar ce inseamna mecanisme termocompensate??? :mrgreen:
catalinus

Mesaj de catalinus »

Serafim12003 scrie: ...
Nu va suparati, dar ce inseamna mecanisme termocompensate??? :mrgreen:
Ceasurile mecanice/automatice au o precizie de genul secunde/zi, cu garantii de genul 30s/zi la modele 'populare' si gen 5s/zi la modele avansate (cu sau fara certificat de cronometru) - multe ceasuri au performante ceva mai bune decat cele garantate insa tot depind de o groaza de factori de purtare / pozitie / etc.

Ceasurile quartz obisnuite au garantat aproximativ 15-20 secunde / LUNA, si din nou vor exista modele care au performante mai bune decat cele garantate. Aici insa intervine un singur factor ce acopera 99.9% din variabilitate, si anume TEMPERATURA - de ex. un quartz obisnuit care are 10 secunde / luna la temperatura camerei (nepurtat) poate foarte bine sa aiba doar 2 secunde / luna daca este purtat tot timpul !!!

Pentru a diminua genul respectiv de erori au fost realizate tot felul de metode foarte ingenioase de 'termocompensare' - iar modelele rezultate au precizii garantate de ordinul la secunde / AN - si exista un forum de pasionati de astfel de performante care in general primesc numele de High End Quartz (la HEQ = http://forums.watchuseek.com/forumdisplay.php?f=9 ).

Certificatele/cerintele de cronometru (COSC) sunt diferite de la mecanice la quartz si de prin 2000 necesita practic ca modelele quartz sa fie termocompensate - si cam toate modelele Breitling de la 2000 incoace sunt de genul acesta (pe care ei il numesc 'superquartz').

Mai sunt niste 'povesti' si link-uri interesante si in articolasul meu de la http://caranfil.org/harrison/harrison_legacy_ro.html ...
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Merci frumos pentru iluminare domnule Catalinus, dar nu la aceasta marca recomandati si un model anume? Credeam ca voi preferati ceasuri automatice acum vad ca sunt forumisti care desi cu o vasta cunoastere in orologie in unele cazuri aleg quart! :shock:
catalinus

Mesaj de catalinus »

Serafim12003 scrie:Merci frumos pentru iluminare domnule Catalinus, dar nu la aceasta marca recomandati si un model anume? Credeam ca voi preferati ceasuri automatice acum vad ca sunt forumisti care desi cu o vasta cunoastere in orologie in unele cazuri aleg quart! :shock:
E o problema de pasiune personala - in general eu eram dezamagit chiar si de precizia la modelele quartz 'normale' si nu eram prea incantat ca trebuia sa setez/intorc/port ceasuri la 1-2 zile (sau sa imi aduc aminte sa le ajustez data la unele luni mai scurte) deci intr-un fel e normal ca pasiunea mea primordiala sa mearga spre modele HEQ - insa eu am in mini-colectie si mecanice/automatice, si mecanice cu baterie, si modele cu diapazon clasic sau diapazon controlat de quartz, si desigur destule modele quartz mai normale sau nu.

Eu personal de la Breitling e cel mai probabil sa cumpar candva (insa nu cred anul asta :( ) un Aerospace pre-owned (modelul cu repeater, ideal cadran albastru si bratara de titan) si desigur as recomanda acel model daca estetica sa este foarte atragatoare pentru cel care-l cumpara.

O sa ma hazardez si o sa spun ca pentru cineva foarte pasionat de modele automatice nici Chronomat B01 nu ar fi o alegere deloc rea, desi la nivelul acela de pret concurenta de la Rolex si Omega nu este mica (personal as mai numi si un Seiko Flightmaster Titanium pentru pretul initial foarte competitiv, dar nu cred ca se mai gaseste nou, iar modelele Grand Seiko sunt cel putin la acelasi nivel cu modelele elvetiene de varf, din nefericire si pretul este acum tot pe acolo ... ).

Deja eu zic ca alta abordare ar fi alegerea a cateva (2-3-4) modele care sunt foarte atragatoare estetic si intrebat precis pe ele, eventual facut poll ca forumul ne permite :)
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Eu tind mai mult spre ceasuri automatice si incerc sa iau in considerare si altfel de mecanisme, ceasurile cumparate de mine la inceput au fost quart si apoi cind am inceput sa citesc pe acest forum despre ceasuri am inceput sa vreau si sa cumpar automatice, asta poate pentru ca am inteles ce este cel mai complex si mai tragator prin modul de alimentare cu "energie" a mecanismului...dar aici sunt multe de spus si nu este locul!

Problema este ca nu stiu daca se merita da dau banii pe un ceas de la aceasta marca si am vazut ca spre ceea ce eu tind costa si cel mai mult. Am vreo 3-4 modele care imi plac acum ziceti si voi ce ati alege si daca ati da banii pe ceasuri de la marca asta? puteti sa imi recomandati si ce credeti ca este cel mai bun si mai deosebit la ei ce nu pot gasii si la alti, ceasurile care imi plac sunt:

http://www.breitling.com/en/index.php#/ ... nomat-b01/

http://www.breitling.com/en/index.php#/ ... blackbird/

http://www.breitling.com/superocean/en/#/home/

Acestea sunt cele care imi plac cel mai mult dar vreau sa iau si in considerare ce este mai deosebit de la ei, aici poate ma ajutati voi cu sfaturi pentru ca nu am atitea cunostinte despre aceasta marca asa ca incercati sa obositi degetele cit mai mult caci daca nu ma ajutati voi altcineva nu are cine si mai aveti ceva de cistigat antrenament pentru a nu mai obosi degetele :mrgreen:
Zar

Mesaj de Zar »

Serafim12003 scrie:ce credeti ca este cel mai bun si mai deosebit la ei ce nu pot gasii si la altii ?
...
vreau sa iau si in considerare ce este mai deosebit de la ei
Breitling - Emergency :wink:
(nu ai precizat bugetul, dar e quartz si foarte scump)

Imagine
AR1070-56E
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Nu am un buget...daca sunt convins ca se merita dau cat este si o sa il iau, dar am vazut ca cele mai scumpe sunt vreo 6000 euro deci este ok!
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Am uitat sa specific ca am o incheietura destul de mica asa ca un ceas foarte gros sau cu un diametru mare nu cred ca se vede prea bine...De multe ori am problema asta, sunt convins ca vreau sa cumpar un ceas si cind ajung in magazin si il pun la mana imi dau seama ca este prea mare si de aceea multe ceasuri care in Romania nu le gasesc cind plec in alta tara si sunt gata sa le cumpar ca doar asteapt de o gramada de timp sa ajung in fata faptului implinit...sunt dezamagit. :(
rubin

Mesaj de rubin »

L-as alege pe cel din mijloc ! Cu ochii inchisi !
Sau bongiorno....
Razvee

Mesaj de Razvee »

Sunt de acord cu Rubin, ca design as alege varianta a doua.
Cat despre incheietura si mana - ia in considerare ca foarte, foarte multe ceasuri de la Breitling chiar sunt mari si groase, daca vrei face oarecum parte din brandul Breitling. N prea o sa gasesti modele subtirele si finute la ei. Mi s-a parut ca ai fi interesat de noul mecanism in-house B01. Tine cont ca ceasurile care au acest cronograf au diametrul de 43.5 si grosimea de 17 mm. Pentru mine e mult...
Serafim12003

Mesaj de Serafim12003 »

Rubin sa sti ca si mie imi place cel mai mult tot Blackbird dar ma atrage intr-un mod deosebit mecanismul in-house de la B01 si parca imi este greu sa dau atatia bani pe un ceas ce are acelasi mecanism la baza ca un Mido si costa de 2 ori mai mult!

Razvee am pus acel ceas la mana si intradevar este cam mare, am mereu problema asta acum cateva saptamani am fost la Viena si am mers croit la un magazin cu ceasuri sa imi cumpar un http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/w ... hronograph si am fost mult prea dezamagit sa vad cat este de mare in realitate...mare de mai mult de 44mm si la mana mea se vedea un Goliath.

Ca modele astept si rocomandari pe care eu nu le-am enumerat, dar vreau sa stiu si daca se merita marca sau nu?
Scrie răspuns