Va Rog Mult Ajutatima
-
andrei_bacau_88
Va Rog Mult Ajutatima
Buna ziua.As incepe prin a va spune in primul rand ca sunt un incepator si necunoscator in acest subiect
si am nevoie de niste sfaturi. Vreau sa imi achizitionez un ceas,ce as vrea la ceas nu stiu sa va spun prea multe...sa fie automatic sau Chronograph...nu cunosc care e mai bun...curea sau bratara...nu mar interesa prea mult asta pentru ca imi plac ambele,despre geam am inteles ca alea de safir sunt bune dar si foarte scumpe deci daca e din cristal mineral nu ma deranjeaza,rezistent la apa si socuri daca sar putea si cel mai important sa fie rezistent.Am un buget de 400 de lei,poate as depasi putin dar nu mai mult de 500.Va rog mult daca puteti sa ma ajutati si pe mine si va multumesc anticipat
Re: Va Rog Mult Ajutatima
Salut si bun venit pe forum.
In primul rand nu exista distinctia „automatic sau cronograf“. In functie de mecanism, ceasurile pot fi quartz (cu baterie), cu armare manuala sau automatic (se armeaza de la miscarea mainii, cand este purtat). Termenul de cronograf desemneaza un ceas care poate cronometra o durata de timp (sunt ceasuri cu mai multe cadrane si, cel mai adesea, cu trei butoane). Cronograful poate fi si quartz, si automatic.
In bugetul alocat optiunile sunt relativ putine in materie de mecanism. Vei gasi cel mai probabil ceasuri japoneze, mai multe modele quartz, dar si cateva automatice (vezi Seiko 5, Orient Tri Star). Cu putin efort s-ar gasi si ceva ceasuri elvetiene, germane, rusesti, dar pe acest palier foarte probabil un ceas japonez va fi mai bun ca raport calitate/pret.
Pentru a discuta despre un model sau altul este nevoie sa stii mai precis ce soi de ceas iti doresti – forma si culoarea cadranului, cat de mare sa fie rezistenta la apa, cu cifre romane, arabe sau indecsi, cu geam safir sau mineral, bratara metalica sau curea de piele etc etc. Dupa ce vei face un portret robot mai amanuntit al ceasului pe care-l doresti sunt sigur ca vom putea discuta cu exemple concrete si multi alti colegi de forum te vor sfatui si iti vor da sugestii. Succes.
In primul rand nu exista distinctia „automatic sau cronograf“. In functie de mecanism, ceasurile pot fi quartz (cu baterie), cu armare manuala sau automatic (se armeaza de la miscarea mainii, cand este purtat). Termenul de cronograf desemneaza un ceas care poate cronometra o durata de timp (sunt ceasuri cu mai multe cadrane si, cel mai adesea, cu trei butoane). Cronograful poate fi si quartz, si automatic.
In bugetul alocat optiunile sunt relativ putine in materie de mecanism. Vei gasi cel mai probabil ceasuri japoneze, mai multe modele quartz, dar si cateva automatice (vezi Seiko 5, Orient Tri Star). Cu putin efort s-ar gasi si ceva ceasuri elvetiene, germane, rusesti, dar pe acest palier foarte probabil un ceas japonez va fi mai bun ca raport calitate/pret.
Pentru a discuta despre un model sau altul este nevoie sa stii mai precis ce soi de ceas iti doresti – forma si culoarea cadranului, cat de mare sa fie rezistenta la apa, cu cifre romane, arabe sau indecsi, cu geam safir sau mineral, bratara metalica sau curea de piele etc etc. Dupa ce vei face un portret robot mai amanuntit al ceasului pe care-l doresti sunt sigur ca vom putea discuta cu exemple concrete si multi alti colegi de forum te vor sfatui si iti vor da sugestii. Succes.
- papaadrian
Eu ti-as sugera sa te uiti la subiectul cu "Ceasul de 500 de lei" poate iti faci o idee. (http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =19&t=7266)
Buna ziua. Probabil vei reusi sa achizitionezi un ceas japonez in aceasta gama de pret. Pentru ce vrei tu, rezistent la apa si socuri Claudiu a scris un articol foarte interesant.
http://www.ceasornicar.ro/rezistenta-la ... easurilor/
Daca vrei neaparat sa nu ai probleme cu apa, cauta un ceas gen Diver. Toate cele bune !
http://www.ceasornicar.ro/rezistenta-la ... easurilor/
Daca vrei neaparat sa nu ai probleme cu apa, cauta un ceas gen Diver. Toate cele bune !
-
andrei_bacau_88
In primul rand multumesc pentru raspuns,dupa cum am spus nu cunosc prea multe si imi cer scuze pentru greseala scrisa
Acum ca miai spus despre mecanism...automatic si quartz...spunemi te rog care e mai bun,mai fiabil,mai rezistent.Cat despre restul dupa cum am zis,cred ca as prefera curea de piele,geamul nu cred ca bugetul imi permite un safir deci e bun si cristal mineral si sa nu fie mai mare diametru de 42 mm.
- papaadrian
Cred ca pentru inceput fiind primul tau ceas(banuiesc) ai putea sa optezi pentru un quartz, fiind si mai accesibil ca pret si aceste ceasuri nu sunt foarte "pretentioase" si sunt foarte precise.
-
andrei_bacau_88
deci mecanismele quartz sunt mai bune?
Cele quartz sunt mai precise. Mecanismele automatice sunt mai sensibile la diferite schimbari, miscari. Cu toate acestea, bijuteriile sunt de obicei automatice. Quartz-ul este ca o masina cu cutie automata, fara a putea influenta in vre-un fel precizia lui, pe cand automaticul este ca o masica cu cutie manuala, la care poti regla anumite manifestari, ca de exemplu precizia. Poti sa obtii la un ceas automatic +/- 5-15 sec pe zi, daca il reglezi, si nu te mai doare capul dupa, decat cand o sa trebuiasca sa-i faci o revizie, la 3-5 ani. La quartz, singurul lucru pe care poti sa-l faci, este sa schimbi bateria .. cam atat.
Da, la acelasi pret sunt constant mai fiabile, mai putin pretentioase si mai precise.andrei_bacau_88 scrie:deci mecanismele quartz sunt mai bune?
-
andrei_bacau_88
Multumesc mult pentru raspuns,ma ajutat mult si in sfarsit am inteles si eu diferenta dintre ele.
Si eu cred ca in bugetul respectiv si dat fiind ca e vorba de „primul ceas serios“, ar fi bine ca optiunea sa mearga catre quartz. Mai apoi, daca microbul orologer va evolua, vei putea tanji dupa ceasuri mecanice, heq sau automatice.
Indraznesc sa sparg gheata cu o sugestie: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Phil ... 873-1.html
Ceasul e swiss made, mecanism Ronda, nu iesit din comun dar ok, cadran sub 42mm, curea de piele, geam de safir, data, pretul in jur de 350 de lei in magazinele BBCollection.
Indraznesc sa sparg gheata cu o sugestie: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Phil ... 873-1.html
Ceasul e swiss made, mecanism Ronda, nu iesit din comun dar ok, cadran sub 42mm, curea de piele, geam de safir, data, pretul in jur de 350 de lei in magazinele BBCollection.
-
andrei_bacau_88
Salut Razvee,iti multumesc mult pentru parerea ta si cred ca ai dreptate,am sa merg pe un quartz acum si mai pe viitor cand voi avea un buget mai mare am sa imi iau unul automatic,cine stie poate pun mana pe un Tag Heuer,un Longines sau Omega
dar pana atunci voi ramane la un quartz.Ceasul aratat de tine e super,chiar imi place doar ca mi se pare putin prea elegant si eu nu sunt persoana care poarta mereu un costum dar tot de acolo am vazut asa ceva http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Phil ... 871-1.html asta nu e chiar asa simplu si arata foarte bine,nu stiu cat costa dar am sa ma interesez.Oricum iti multumesc mult de tot si mai asept si alte ideei.
- papaadrian
Stii vorba aia "mai e mult pana departe" ...pana la omega trebuie sa o iei incetisor, ceasul pe care ai pus tu ochii cred ca o sa il gasesti pe la 1000 RON, din cate ai spus tu cred ca iti depaseste bugetul, dar poti sa vii cu idei in continuare si sunt sigur ca o sa primesti sfaturi.
-
andrei_bacau_88
Da din pacate depaseste cu mult
despre ceasurile de la Festina ce spuneti?Daca sunt bune imi puteti arata cateva modele va rog?
Cum zicea si un alt coleg, drumul catre Tag sau Omega e lung... dar ceasul acesta e cu siguranta un inceput!
Ceasul Philip Watch din linkul tau e cronograf, echipat cu un mecanism ETA, elvetian, dar despre care nu vei auzi lucruri prea bune - G10. Pe scurt, daca se strica, e dificil de servisat, trebuie schimbat cu totul. Nu ti-l recomand si e destul de scump, probabil ca il vrei gasi in jur de 700 de lei in cel mai bun caz.
Despre Festina - vezi topicul dedicat.
Mai poti avea in vedere marci precum Rodania, Claude Bernard, sau uita-te la japoneze - Citizen, Orient, Seiko.
Ceasul Philip Watch din linkul tau e cronograf, echipat cu un mecanism ETA, elvetian, dar despre care nu vei auzi lucruri prea bune - G10. Pe scurt, daca se strica, e dificil de servisat, trebuie schimbat cu totul. Nu ti-l recomand si e destul de scump, probabil ca il vrei gasi in jur de 700 de lei in cel mai bun caz.
Despre Festina - vezi topicul dedicat.
Mai poti avea in vedere marci precum Rodania, Claude Bernard, sau uita-te la japoneze - Citizen, Orient, Seiko.