Orient Mako I sau Seiko Diver ?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
calin

Orient Mako I sau Seiko Diver ?

Mesaj de calin »

Buna ziua,
( Intrebare de amator.... :oops:
Ma intereseaza care este diferenta mecanica/constructiva...pana la urma de precizie si calitate,durata de viata etc..dintre doua modele japoneze.
1: Orient Mako I (avantaj ca se gaseste si la noi , calibru 46943 )
2: Seiko 5 SNZF17J1 : (calibru 7S36)
Ambele sunt sport, model diver,...dar diferenta de pret este destul de mare (aprox 70% + pentru Seiko...)
Imi plac ambele dar cand am vazut pretul, natural a intervenit si intrebarea cu "da de ce"...
Si surprinzator, la o cautare pe Google, multa lume inclina spre Orient ...

Multumesc mult-Calin
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.”
Albert Einstein
zveros

Re: Orient Mako I sau Seiko Diver ?

Mesaj de zveros »

Salut Calin ,si bine ai venit pe forum .

Ceasurile prezentate de tine au mecanisme asemanatoare ,totusi din cele 2 modele eu as merge pe Seiko ,dar sa stii ca nu gresesti si daca cumperi acel Orient .Diferente majore nu exista intre aceste 2 me
canisme .
Seiko si Orient au un raport calitate /pret foarte bun ,eu zic sa-ti cumperi ce ti place mai mult estetic , (ce i place ochiului :wink: )
Toate bune .
Nicu

Mesaj de Nicu »

Din cite m citit pe net, mecanismul de la Orient se bazeaza pe un model mai vechi al lui Seiko.
Asa cum se spunea anterior, cred ca ar trebui sa-l alegi pe cel care-ti place mai mult. Mecanismele cred ca te duc lejer citeva zeci de ani - cu intretinerea corespunzatoare.

Hai sa ne vedem sanatosi !
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
sicone

Mesaj de sicone »

de acord cu ei
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

Va exprim si parerea mea formata in urma vizionarii literaturi prezenta pe internet:
1) Orient mako este incadrat la Diver Dressy din cauza design-ului extrem de bine proportionat si finisajele superioare, are un mecanism in-house orient cu o precizie de invidiat(1s/zi in cazul meu :shock: ), pretul imbatabil cu o calitate si materiale folosite la ceasuri cu mai mari pretentii de pret!
Calitatile de diver sunt medii fata de alte ceasuri, lume-ul este mai slab, bezel-ul atragator este mai putin practic decat la restul ceasurilor diver!
2)Seiko Monster este un diver din toate punctele de vedere, design care exprima scopul pentru care este destinat(nu poate fi un ceas dressy), materiale excelente, mecanism in house(precizie satisfacatoare -7... +10s/zi), rezistenta...robustete, lumibrite fatastic(extrem de vizibil :shock: ), cristal mai bun decat la Mako, bezel mai practic fata de Mako, este mai greu decat celelalte ceasuri !

Eu zic ca fiecare isi merita palierul de pret in care sunt incadrate,poate un safir la seiko ar fii fost mai potrivit!

Inchei prin a spune Concernul Seiko detine : Orient,Citizen,Lorus,Credor....celputin asa aminteles eu :wink:
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
ate14

Mesaj de ate14 »

Citizen e Citizen! nu are nici o legatura cu Seiko!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

greseala mea atunci ... :mrgreen:
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
catalinus

Mesaj de catalinus »

calin scrie:Buna ziua,
( Intrebare de amator.... :oops:
Ma intereseaza care este diferenta mecanica/constructiva...pana la urma de precizie si calitate,durata de viata etc..dintre doua modele japoneze.
1: Orient Mako I (avantaj ca se gaseste si la noi , calibru 46943 )
2: Seiko 5 SNZF17J1 : (calibru 7S36)
Ambele sunt sport, model diver,...dar diferenta de pret este destul de mare (aprox 70% + pentru Seiko...)
Imi plac ambele dar cand am vazut pretul, natural a intervenit si intrebarea cu "da de ce"...
Si surprinzator, la o cautare pe Google, multa lume inclina spre Orient ...

Multumesc mult-Calin
Daca vorbim strict de SCUBA DIVING atunci diferenta este destul de mare - intre ISO 2281 si ISO 6425 (a se vedea si destule discutii aici pe forum, precum si http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_6425 ) - eu as zice ca si numai testarea individuala poate justifica acel 70% in plus la Seiko).
calin

Mesaj de calin »

Multumesc mult :)
Chiar daca imi plac ambele modele cred ca in prima etapa am sa merg pe un Mako.... inca ma atrage ideea ca au mecanismele facute " in house" si ca ...inca...sunt atinse de o mana de om :)
Despre Seiko ...e Seiko si au in spate tehnologie multa .
Oricum e si el pe lista :)
Ca si curiozitate: am vazut un model de Seiko 5 - standard, fara nici un service la activ, care a "cedat" pana la urma dupa aproximativ 30 de ani, si asta doar ca l-a scapat (s-a desprins un telescop de la curea...) pe ciment si i-a spart sticla.... cred ca si asta spune ceva despre cat de functionale sunt mecanismele lor.

Eu inca incerc sa inteleg care este relatia intre precizia unui mecanism si "tolerantele"+durata de viata a respectivului ansamblu mecanic.
Exemplu: un ETA2824 trebuie sa fie dus la un serivice general cam la 10 ani , un Seiko 7S26 se lauda si cu 20 de ani??!! dar precizia la Seiko este de +-15s/24h....
Asa ca asta ar putea sa fie inca o intrebare :) care este cel mai bun mecanism ca si precizie, durata de viata, rezistenta etc...din gama celor accesibile ? :) (Orient, Seiko, Citizen )
Poate ar trebui sa ne uitam si la cele rusesti sau chinezesti? (Poljot/MarkTime, Vostok, Seagull)
Si acuma Monija 3603 este folosit de catre firme serioase precum Aristo sau Junkers DE...
Albert Einstein
ate14

Mesaj de ate14 »

calin scrie:Multumesc mult :)

Exemplu: un ETA2824 trebuie sa fie dus la un serivice general cam la 10 ani , un Seiko 7S26 se lauda si cu 20 de ani??!! dar precizia la Seiko este de +-15s/24h....
cine a zis asta?
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
zveros

Mesaj de zveros »

Un ceas are nevoie de revizie cam odata la 3 ani ,indiferent de marca :wink:
catalinus

Mesaj de catalinus »

zveros scrie:Un ceas are nevoie de revizie cam odata la 3 ani ,indiferent de marca :wink:
Tehnic vorbind asa e (cu precizarea a 3 ani de functionare) - dar la un moment dat intervin si lucruri legate de cost sau clasa de precizie - service la 3 ani la un 7S nu e foarte 'tentant financiar' :P
zveros

Mesaj de zveros »

Asa este catalin ,dar daca vrei sa te bucuri de ceas mult timp ,merita facut si acest mic efort :wink:
Alfie

Mesaj de Alfie »

depinde de ceas...
Catalinus are dreptate.
calin

Mesaj de calin »

ate14 scrie:
calin scrie:Multumesc mult :)

cine a zis asta?

Doamne' feri sa fie asa :) manualul de utilizare de la Seiko 5 zice la ultima pagina "2-3" ani o revizie....ma refeream la ce am mai gasit pe watchuseek ca ziceau oamenii legat de durata de viata si service....
Albert Einstein
Scrie răspuns