Sfat achizitie ceas pentru un incepator.

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
tixmich

Sfat achizitie ceas pentru un incepator.

Mesaj de tixmich »

Dupa cum spune si titlul sunt incepator in materie de ceasuri dar m-a prins "microbul" sa zic asa;

Doresc pe viitor sa invat cat mai multe despre acest domeniu, dar pana atunci am nevoie de un sfat din partea voastra pentru achizitia unui ceas care sa il pot purta zi de zi dar si la un eveniment mai special alaturi de o tinuta mai eleganta.
Bugetul pana in 1000 lei.

Dupa cateva cautari am selectat 6 modele dar toate le-am ales pentru designul lor si nu pentru performanta deoarece nu inteleg toti termenii in acest sens.

Cele 6 modele sunt:

-Bulova Men's Watch 96B140

Imagine

-Casio General Men's Watches Edifice EF-547D-7A1VDF - WW

Imagine

-Festina Men's F164882 Silver

Imagine

-Fossil Jr1265 Jake Mens Watch

Imagine

-Seiko Men's SNAB19

Imagine

-Seiko Men's SNT001

Imagine

Ce model ati alege in functie de brand/performanta/design si alte criterii de care trebuie sa ti cont cand cumperi un ceas?
Sincer sa fiu modelul Festina imi place cel mai mult din cele 6 ceasuri dar astept si alte propuneri.
zaytsuca

Re: Sfat achizitie ceas pentru un incepator.

Mesaj de zaytsuca »

Seiko oricand in detrimentul celorlalte, numai ca s-ar putea sa treaca de 1000 lei.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Singurul care se preteaza cat de cat la o tinuta mai eleganta e ultimul Seiko...personal nu imi place,as alege Seiko-ul cu cronograf si alarma,dar,cum s-a mai spus,s-ar putea sa sara de 1000 de lei...Nu te grabi,oferte sant cu carul...si elimina Fossil-ul din lista,neaparat :lol:
Zar

Mesaj de Zar »

Parerea mea : Nici unul nu merge purtat si la tinuta eleganta. Eventual doar ultimul Seiko, dar e la limita extrema. Cauta un ceas simplu si clasic fara complicatii multiple (adica cadran incarcat), doar cu data. :wink:
AR1070-56E
tixmich

Mesaj de tixmich »

De ceasul Bulova ce parere aveti ?
Puteti sa-mi indicati si un model anume sau cateva branduri la care sa-mi limitez cautarile in banii de care dispun.
Cypher

Mesaj de Cypher »

Cam alea sunt brandurile la sub 1000 lei. Te mai poti uita la Wenger,Orient,Atlantic Quartz(foarte dressy).
tixmich

Mesaj de tixmich »

Mai adaug 3 modele care imi fac cu ochiul :)

-Citizen BL1230-52L

Imagine

-Orient Men's CET06001W

Imagine

-Seiko Men's SNE161 Solar Watch

Imagine

Va rog sa-mi spuneti o parere despre ele, daca doriti. Multumesc mult.
Cypher

Mesaj de Cypher »

Sunt niste ceasuri corect,affordable. Foarte multe nu se pot spune,poate la cel Solar ca nu este clasicul quartz cu baterie,iar Orient-ul este automatic iar in general au niste mecanisme destul de fiabile si cam ~10 secunde pe zi acuratetea.
Cristal mineral sau hardlex in cazul Seiko,finisaje corecte.
b23840

Mesaj de b23840 »

Citizen-ul este superb! (Dar sunt extrem de subiectiv!) :D

Daca te-ai orientat la pret, dupa cel de pe bombastic.ro, ma tem ca nu stiu cat este de autentic ceasul si daca nu cumva diferenta de 80/60/40 dolari/euro/lire este doar o smecherie de marketing.

Ai grija!
Lume multă, oameni puţini...
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Vezi si orient Millenium, poate iti place.
Egalitate nu există decât în matematică!
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Frumoase toate trei si reusite...as alege Orientul,pentru ca e automatic,bineinteles...Seiko e foarte frumos,dar e cam sport..
Ultima oară modificat 01 Aug 2012, 17:46 de către vasi.utziu, modificat 1 dată în total.
Zar

Mesaj de Zar »

b23840 scrie:Citizen-ul este superb! (Dar sunt extrem de subiectiv!) :D
Subscriu. Arata mai bine in realitate. Sa-l vezi ''live''. Oricum este foarte evoluat tehnic, are un calibru performant. Modelul exista si pe cadran alb.

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 70#p127231 :arrow:

http://www.amazon.com/Citizen-BL1230-52 ... B003RS1Y5W :arrow:
AR1070-56E
tixmich

Mesaj de tixmich »

M-am decis la modelul Citizen BL1230-52L dar problema e ca nu il mai gasesc nicaieri pe stoc pentru ca a iesit din productie acest ceas.

Daca stiti unde il pot gasi sau ceva modele asemanatoare va rog sa postati(modelul cu cadran alb nu imi place cum arata).

Ma intereseaza sa aiba calendar perpetuu, sa fie cu bratara metalica, design simplu fara inscriptii pe cadran si apropiat la pret cu Citizen BL1230-52L.

Va multumesc mult.

Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Modelul a fost lansat in 2010 si s-a fabricat doar in acel an, cel putin teoretic e destul de rar. Putem pune o intrebare la Citizen referitor la nr. de exemplare produse. Acelasi calibru - E764 - il regasesti la modelele diver (300M) din gama Signature - inca in productie, dar la un pret mult mai mare (apx. 1000$).

Alte alternative cu PC si modele simple in bugetul tau : http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 19&t=22091 :arrow:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

De la Citizen ar mai fi cel din link (cal. H145), in plus este RC + geam safir. E cam incarcat si mare dar poate iti place.
Informativ - la genul cronograf (deci cadran foarte incarcat) varietatea de modele e mult mai mare unde se intlaneste functia PC.

http://www.citizenwatch.com/COA/English ... 50E&page=1 :arrow:
AR1070-56E
Scrie răspuns