Sfat achizitie Tissot PRC 200 automatic

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
Alex P.

Sfat achizitie Tissot PRC 200 automatic

Mesaj de Alex P. »

Salutare,

Sunt interesat sa imi achizitionez un nou ceas, iar pana de curand eram sigur ca va fi Tissot T055.427.11.057.00, vezi imaginea de mai jos. Citind acest forum si altele de specialitate, am descoperit ca Tissot nu este foarte des adus in discutie, ci doar replicile de PRC 200 ce se inmultesc pe zi ce trece. Am auzit destul de des de Omega si Montblanc si vroiam sa va intreb daca ar trebui sa ma focusez in continuare pe PRC 200 Auto sau exista si chronographe cu bratara din otel inoxidabil produse de Omega si Montblanc in jurul unui buget de 3500-4000 RON?

Daca as ramane la PRC 200, pretul de 4770 RON (asa cum ofera Chronotime sau alte magazine) mi se pare injust tinand cont ca la o simpla cautare pe eBay il gasesc la ~3300 RON.

Totusi, sunt sceptic in privinta eBay/amazon/etc. tinand cont ca as putea da peste o replica sau o garantie contrafacuta sau alte riscuri pe care nu le-am luat in calcul pana acum.

Data fiind experienta voastra, voi cum credeti ca ar fi cel mai bine sa procedez?

Imagine
cataradoi

Re: Sfat achizitie Tissot PRC 200 automatic

Mesaj de cataradoi »

Aaaa, asta e una simpla, va raspund eu.
Omega sau Montblanc, cronograf, la 1000 de euro, noi? Sub nicio forma. Probabil gasiti SH, insa mare atentie la diametru. Modelele care cred ca s-ar incadra in pret, tind sa aiba diametrul mic (38-39mm), in timp ce Tissot/ul (asta daca l-ati probat) - se inscrie in ceasurile mari.

Recomandarea mea? Nici asa, nici asa, ci un certina DS1 Chrono Automatic (care are acelasi mecanism Valjoux 7750).
Adica asta
http://www.ablogtowatch.com/certina-ds- ... que-watch/
Alex P.

Mesaj de Alex P. »

Buna seara,

Cu siguranta faceam referire la Omega si Montblanc deja purtate, in niciun caz noi, am omis sa mentionez.
Desi as putea incerca sa maresc bugetul pentru Omega sau Montblanc, nu vreau sa fac niciun efort financiar asa ca o sa le iau in considerare la urmatoarea achizitie.

Apreciez recomandarea Certina DS1, arata foarte bine insa din pacate nu este pe gustul meu, lucru pentru care voi alege sa merg in continuare cu PRC 200.

Referitor la achizite, diferenta de pret de 30% este una generoasa si am nevoie de ajutorul dumneavoastra in alegerea variantei cea mai bune.

Cu stima,
Alex P.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Deja vorbiti de alta liga, incomparabil Certina de buget, mediu, de consum, cu Omega, nu mai vorbesc de MB, cred ca oricine isi doreste unul din ele.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Ok, Tissot nou luati de aici, reducere 40%
http://www.jomashop.com/tissot-watch-t0 ... 05700.html

Tot ce aveti nevoie este de un prieten in State. Jomashop este dealer "gri" de cea mai mare reputatie, deci nu aveti probleme.
pidrag

Mesaj de pidrag »

"(care are acelasi mecanism Valjoux 7750)."

Tissot PRC200 nu are Valjoux 7750, are ETA C01.211.
Marele Alb

Mesaj de Marele Alb »

pidrag scrie:"(care are acelasi mecanism Valjoux 7750)."

Tissot PRC200 nu are Valjoux 7750, are ETA C01.211.
Si mai nou, din pacate, unele componente ale mecanismului fabricate din plastic.
"Decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos... ." Autor necunoscut
borsy

Mesaj de borsy »

Din pacate mie Tissot nu mai imi inspira incredere. In goana lor dupa profit au ajuns sa ofere produse low cost ca sa acopere o gama cat mai mare din piata (un fel de VW al ceasurilor). Sper sa nu supar iubitorii acestui brand, e doar parere personala.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
orf3us

Mesaj de orf3us »

Tissot-ul este a doua marcă preferată de industria de fake-uri. Din discuțiile pe care le-am purtat cu un amic ceasornicar care face autentificări, am aflat că reproducerile PRC-urilor (și nu doar acestea) au ajuns să fie atât de fidele, încât singurele modalități de deosebire ajung să fie cântărirea carcaselor și pentru cele clonate aproape de perfecțiune, studiul atent al verso-ului indicatoarelor. Eu am fost posesorul a două PRC 200. Dacă la primul nu am avut emoții pentru ca l-am cumpărat dintr-o reprezentanță Tissot din Madrid, cel de-al doilea - pe care l-am achiziționat second hand - cu toate că părea "de la mama lui", chiar nu pot sa știu ce hram purta. Din păcate, eu și "pereceurile" ne-am despărțit atunci când am renunțat la quartz-uri în favoarea mecanicelor.
#Borsy# - Interesantă comparația cu VW. :wink:
Scrie răspuns