Breitling Chrono24

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
RaduTM

Breitling Chrono24

Mesaj de RaduTM »

https://www.chrono24.ro/breitling/sirius--id4824530.htm

https://www.chrono24.ro/breitling/chron ... 955632.htm

Sunt tentat să cumpăr unul dintre aceste 2 ceasuri, problema este că la primul nu e afișat diametrul, și aș vrea un ceas de cel puțin 39 mm...

Intrebările mele sunt:

1. Par a fi autentice ceasurile?
2. Prețurile sunt ok? Nu aș vrea să plătesc mai mult decât merită..
3. Aveși experiențp cu achizițiile de pe acest site? Adică am vreo măsură de siguranță în cazul în care primesc vreo copie sau dacă ceasul nu arată la fel de bine în realitate față de poze?
gherghin nicolae
Moderator

Re: Breitling Chrono24

Mesaj de gherghin nicolae »

Crono 24 sint renumiti pentru preturile mari.
Insa daca e ok acest aspect , ramine de vazut punctul 3 .
Sint originale .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

[quote="RaduTM"][/quote]

Modelul crono pe albastru si fara 2 rider taburi (acele piese care se gasesc la 15-30-45-60) am vandut cu 2000lei. Tot aur otel si pe piele.
Pana la urma iei un 7750 in grad de cronometru, nimic special, platesti firma :).
SBLA047
RaduTM

Mesaj de RaduTM »

Nu gasesc niciunde sub 1200 de euro...
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

RaduTM scrie:Nu gasesc niciunde sub 1200 de euro...
http://www.chrono24.ro/breitling/chrono ... ortorder=1
SBLA047
borsy

Mesaj de borsy »

Mai trebuie luat in calcul si asigurarea, plus taxele de transport, plus ca daca e dintr-un stat non UE mai intervine TVA-ul, plus ca daca plata se face prin chrono24 mai adaugi 3% la suma (daca tin minte) si uite asa ceasul nu costa doar 1200 E. :)
Sunt 2 Breitling-uri la vanzare pe forum, cel pe albastru l-am vazut personal si arata bine.
Spor.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
nihilx

Mesaj de nihilx »

satiriadis scrie:
RaduTM scrie:
Modelul crono pe albastru si fara 2 rider taburi (acele piese care se gasesc la 15-30-45-60) am vandut cu 2000lei. Tot aur otel si pe piele.
Pana la urma iei un 7750 in grad de cronometru, nimic special, platesti firma :).
Nu toate Chronomat-urile au mecanisme certificate COSC ;)
In alta ordine de idei, da, platesti firma. Si asta cateodata e OK :D

Exemplarul meu:

Imagine
grig

Mesaj de grig »

Mi se pare urat.
No offence, chiar daca pe ecran scrie ce scrie.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
nihilx

Mesaj de nihilx »

Este un ceas superb.

Dispunerea si încadrarea subcadranelor, balansul pe care il oferă bezel-ul, simetria dispunerii elementelor din metal prețios in concordanța cu auriul central; luciul deosebit al brățării si multitudinea de elemente constitutive fac acest ceas sa fie absolut deosebit.

Rafinamentul limbilor este de asemenea de admirat, iar finețea secundarului central absolut magnifica.

Este, foarte probabil, o piesa de rezistența a oricărei colectii si nu are cum sa lipsească oricui vrea sa aducă un omagiu tacit unei ere aproape apuse.

Si pentru ca mai sau colegul Grig si-a exprimat, indirect, dorința de a vedea si alte piese deosebite din gama Chronomat-ului aproape modern, uitați mai jos un alt exemplar, de care din păcate m-am despărțit in urma cu ceva vreme. Era un exemplar certificat cronometru si va servi drept exemplificare colegului care dorește sa afle diferențele între referințe.

Imagine
grig

Mesaj de grig »

Da, acesta e mult mai pe gustul meu.
Cred ca "de vina" e lipsa auriului.
Ce mecanism are?
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

ETA 7750, COSC sau nu.
SBLA047
nihilx

Mesaj de nihilx »

grig scrie:Da, acesta e mult mai pe gustul meu.
Cred ca "de vina" e lipsa auriului.
Ce mecanism are?
Pfiu, m-am linistit, credeam ca v-am stricat si ziua asta cu cine-stie ce bazaconie, si zau ca nu vroiam.

Acum, ca sa fiu informativ si sa nu para ca scriu doar pareri personale si impresii, mai adaug ceva informatie. Asa, de pe Goagal, cum o fi...

Breitling a folosit cand a revitalizat seria Chronomat (undeva prin '84) calibrul B13, un 7750 rebotezat si fara prea mari modificari.
De fapt, exista o multime de exemplare la care nici macar rotorul nu este inscriptionat, fiind insa recunoscute in mod oficial ca fiind originale (al meu il are inscriptionat totusi).

Dupa cum spuneam, strict referindu-ne la aceasta parte a seriei (1984-1999), nu cred sa existe exemplare Chronomat care sa fi fost certificate COSC.
Dupa aceasta data s-au schimbat datele problemei, Breitling a trimis spre certificare mai toate mecanismele produse, deci inclusiv B13-urile.
Seria limitata "Blackbird" prezentata mai sus are atestat de cronometru, insa este a doua editie (2002). Prima serie, din 1995, nu a avut certificat.

Cu aur sau fara aur, Chronomat-ul a fost introdus pe piata intr-un moment dificil pentru companie, participand (impreuna cu alti factori) la salvarea firmei de la faliment. Seria a avut rol clar de "tool watch", design-ul bezel-ului si al celebrilor "rider tabs" fiind special concepute pentru operarea cu manusi (folositor pilotilor).
Si-a gasit mai apoi un loc constant in discotecile anilor '80 (multi americani care in 88-90 frecventau cluburile disco numesc Chronomat-ul "the disco watch").
A prins excelent si in Italia (pe langa Zenith, Rolex si o serie de alte firme sa le zicem "obscure"), multi vazandu-l prima oara la mana afaceristilor din acele parti, trecuti de prima tinerete, care inca nu trecusera dintr-un motiv sau altul la Rolex-uri.

In prezent subsemnatul il foloseste in curte sa-si dreseze cainele, care este foarte atras de stralucirea bratarii si, mai ales, a elementelor din aur.
Nu a reusit inca sa puna coltii pe el, va voi tine la curent cu evolutia si comenzile invatate de catre patruped.
grig

Mesaj de grig »

Imi cer scuze, nu stiam ca ati cumparat actiuni la Breitling astfel incat opinia mea asupra esteticii ceasului dvs. sa va fi produs prejudicii materiale.
Chestiunea "frumusetii" sta exclusiv in ochii privitorului.
Felicitari cainelui dvs. pentru gust.
Clipper

Mesaj de Clipper »

nihilx scrie:Seria a avut rol clar de "tool watch", design-ul bezel-ului si al celebrilor "rider tabs" fiind special concepute pentru operarea cu manusi (folositor pilotilor).
Tool watch cu bumbi de aur - suna bine de tot si mai ca era sa cred tot ce e scris aici. E copiat de undeva? Ca de gandit, daca ne gandim putin, cu ce ocazie sa invarta pilotul de un bezel chior, cu tot cu manusa. Daca era de forma rigla de calcul, poate mai intelegeam, insa in cazul de fata, marketingul se pare ca a dat roade bune 8)
nihilx

Mesaj de nihilx »

Am luat acțiuni la Breitling înca din 2012, când erau jos. Au crescut între timp fiindcă au scos doar modele superbe si lumea le cumpara, marketing ul fiind excelent.
M-au contactat recent si mi-au propus sa le promovez tâmpeniile aici pe forum, unde selecta audiență le va ataca, creând un curent negativist care le va creste in mod paradoxal impactul asupra grupului-ținta.

Câinele a făcut de fapt toate remarcile estetice din primul post (simetrie culori si ce a mai putut debita la doua noaptea când n-avea somn); eu personal nu sunt de acord si il consider un ceas urat ca porcu'.

Vai de mama noastră, in alta ordine de idei :)

P.S. Toate postările mele trebuiesc interpretate ca un pamflet si un răspuns la situația actuala a "comunității" asteia.
Mai puțin partea cu câinele, care e complet adevarata.
Si cu Mănușile, treaba pe care o stiu de la un pilot. Serios. American. Il găsiți pe alt forum, nu din România. Cică asa marchează ei nu stiu ce acțiuni sau alte tâmpenii aeronautice, n-am idee.
De fapt o sa găsiți mai mulți utilizatori acolo, chiar si de pe-aici din bătătura. Ei - fără mănuși.
Scrie răspuns