Geam mineral afectat, ce alternative am?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Gabi1

Re: Geam mineral afectat, ce alternative am?

Mesaj de Gabi1 »

:oops: :oops: :oops: !
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cred totusi ca cel mai simplu este sa apelezi la un ceasornicar.
Dacanu,ai grija ca trebuie pe langa subler trebuie achizitionata si o presa pentru cristale. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Satan

Mesaj de Satan »

Oameni buni nu mai deschid alt topic dar am patit-o cu ceasul meu.
Ieri am desfacut ceasul ca sa ii scot geamul sa-l masor.
Am observat cu ocazia asta ca am un mecanism Miyota SO60.
Toate bune si frumoase. Am desfacut intial placa aceea metalica care tine si bateria, e prinsa in 4 microsuruburi ca nu stiam sa scot coroana. Pe urma am vazut un indicativ acolo pe el pe care scria PUSH, si mi-am zis, AHA, asta e cu coroana. Am bagat un ac acolo, coroana a iesit usor, am scos movementul.
In momentul doi, 3 piese metalice mi-au picat pe jos... Bun asa! Dupa cautat poze pe net si gandit mecanic, am reusit sa le pun in pozitia de lucru. Sunt practic niste parghii actionate de butoane.
Dupa ce am scos movementul afara, m-am pus cu tot chinul si inovatiile din casa sa scot cristalul, nu am reusit!
Bun, hai sa-l ansamblez la loc macar, dupa atata insucces si oboseala.
Dupa ce l-am ansamblat am observat ca limba de la chronograph care arata minutele e la minutul 15, si cea de ore la ora 1. Secundarul si 1/20s erau si ele deranjate. Am reusit sa reglez conform manualului limbile chronographului de la secunde (secundarul mare al ceasului, al chronographului) precum si cadranul de 1/20 secunde. Nu am gasit insa in manual cum sa dau la 0 si minutele si orele, si banuiesc ca nu se poate din butoanele laterale.
Ce ma fac? Chronographul merge, dar la resetare nu se mai reseteaza minutele si nici orele!

Sunt distrus psihic, stiu ca nu e un ceas scump dar nu va imaginati ce valoare sentimentala are pentru mine acest ceas. Ce sa fac? Am rascolit tot netul nu am gasit nimic. Multumesc!
Satan

Mesaj de Satan »

mda, gata am rezolvat-o cu resetul.. am crezut ca una din parghii trebuia sa intre intr-un reper, intr-o gaura..dar nu.. ma inselam.. am reusit sa-l fac sa se reseteze, nu dupa ce mi-am bagat si coroana gresit odata si mi-am busit data in dreptul cifrei 13 :(....
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

"Draga" Satan - ?! - cum poti sa-i spui "draga" - lui Satan?!
Voi incepe cu inceputul, adica cu user-name-ul tau... chiar asa de drag iti este dracul, ca nu puteai sa gasesti altceva, sau imaginatia este foarte mica?
Admir ca desi primul cuvant propriu tie m-a indispus (e vorba de partea de mai sus) ai scrieri ingrijite, cursivitate in gandire si exprimare, deci felicitari pe aceasta latura; nu pot intelege alt aspect: de ce oare ai vrut sa scoti tu ge(a)mul ceasului? -OK, inteleg ca nu era in regula sa-l vezi "pistruiat" in adancime, dar nu te-ai intrebat ce vei face dupa? ca doar nu puteai sa-i pui tu cristal, tot la un ceasornicar ar fi trebuit sa ajungi, asa ca ce rost avea sa faci experimente ce nu se pot finaliza cu bine?
Acum parerea mea este sa lasi ceasul frumusel asa cum este si sa-l trimiti intr-o punguta bine inchisa lui Claudiu (sau la alt ceasornicar in care ai incredere) avand in vedere ca tii la acest ceas asa cum ai spus... al doilea lucru, poate vorbesti cu Claudiu sa-ti schimbi user-name-ul - :oops: :wink: - ca asta, deh, parca e prea-prea (te rog).
Tine aproape - sigur esti o persoana faina...
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

@catalin.v,

Se poate inlocui litera " t" cu litera "m" si s-a rezolvat elegant (poate accepta si colegul) ! :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Gabi1 scrie:@catalin.v,

Se poate inlocui litera " t" cu litera "m" si s-a rezolvat elegant (poate accepta si colegul) ! :wink:
O idee buna, plus ca va ramane tot in sfera mistica, un Saman ce alunga raul. Ce zici, prietene S.?
Satan

Mesaj de Satan »

Draga Catalin V. in mod normal nu-mi plac polemicile dar pentru pentru ca-ti iei libertatea a te lega de numele utilizatorilor, imi voi permite si eu sa-ti atrag atentia asupra faptului ca: daca ai cunoaste putin etimologia cuvantului Satan ti-ai da seama ca inseamna nimic altceva decat "Adversar". Nu nu am de ce sa-mi schimb numele de utilizator, asa ca incearca sa te obisnuiesti cu el.
Daca crestinul din tine se simte insa lezat de prezenta acestui sir de litere pe monitorul unui calculator, atunci ii amintesc ca Satan, nu este decat un alt Inger al Domnului decazut din conditia sa (Lucifer) comitand pacatul mandriei.
(Eu nu sunt crestin dar cunosc putina doctrina). De altfel daca ti-ai baga nasucul in Sfanta Biblie ai observa ca Mihail prezentat în Iuda versetul 9. Mihail, probabil cel mai puternic dintre toţi îngerii Domnului, nu l-a mustrat pe Satan prin puterea sa ci a spus: “Domnul să te mustre!” Asa ca daca un inger nu-si permite cum iti permiti tu un biet muritor sa batjocoresti numele unui inger?

Gandeste-te putin la asta sau incerca sa te rezumi la subiectele dezbatute pe forum, si anume: ceasornicarie.
Pana atunci back to the books! ;)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Cum spui tu, eu nu sunt decat un tolomac declarat in multe randuri; din pacate pentru mine, daca as pune una peste alta cartile (carti -nu brosurele) religioase (ortodoxe) pe care le am as avea poate un teanc pana la brau: Dogmatica ortodoxa - manual pentru licee teologice, Vietile Sfintior, Filocalia, Paterice (egiptean, romanesc), Limonariu, Sbornicul, Maxim Marturisitorul, Eusebiu de Cezareea, Vasile cel Mare, Ioan Casian, Ioan Gura de Aur cu minunata carte in care comenteaza Evangelia dupa Matei (Omilii la Matei) s.a.; spun "din pacate pentru mine" pentru ca daca as avea macar un dram de cunoastere faptica bine - ar fi pentru mine...
Am avut o perioada in viata de cautare, am gasit "lumina cea adevarata" insa nu sunt in stare sa o pastrez... tu poate ai dreptate, scuza-ma pentru "bagarea in seama" si ramai ceea ce crezi ca te defineste: Satan, un inger decazut.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ok,reveniti la topic,discutiile pe teme religioase lasati0le pentru alte locuri. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Satan

Mesaj de Satan »

catalin.v scrie:Cum spui tu, eu nu sunt decat un tolomac declarat in multe randuri; din pacate pentru mine, daca as pune una peste alta cartile (carti -nu brosurele) religioase (ortodoxe) pe care le am as avea poate un teanc pana la brau: Dogmatica ortodoxa - manual pentru licee teologice, Vietile Sfintior, Filocalia, Paterice (egiptean, romanesc), Limonariu, Sbornicul, Maxim Marturisitorul, Eusebiu de Cezareea, Vasile cel Mare, Ioan Casian, Ioan Gura de Aur cu minunata carte in care comenteaza Evangelia dupa Matei (Omilii la Matei) s.a.; spun "din pacate pentru mine" pentru ca daca as avea macar un dram de cunoastere faptica bine - ar fi pentru mine...
Am avut o perioada in viata de cautare, am gasit "lumina cea adevarata" insa nu sunt in stare sa o pastrez... tu poate ai dreptate, scuza-ma pentru "bagarea in seama" si ramai ceea ce crezi ca te defineste: Satan, un inger decazut.
Da, e clar ca o stapanesti mai bine decat mine doctrina crestin ortodoxa, eu m-am rezumat la informatii mai laice, respectiv mi-am pierdut timpul cu absolvirea a doua facultati, un PhD in Classics and Philosophy in Statele Unite, la universitatea din Washington (unde probabil niste oameni ai lui "Satan" m-au mintit la cursurile de Istorie a Religiilor).
Da propun sa ne rezumam la subiecte strict legate de ceasuri.

In alta ordine de idei dragi colegi m-am suparat si m-am decis sa achizitionez un Chronograph serios. E timpul sa cheltui niste banuti dar nu mai mult de 2-3 mii de Euro. Din nefericire modelul care-mi place cel mai mult e vreo 6000 Euro. Mi-as dori un Navitimer de cand sunt mic! :(

Voi pastra ceasul acesta cu o valoare sentimentala si atat, cu sau fara geam schimbat.

Pana atunci caut un ceasornicar, sa nu-mi distrug jucaria si mai mult.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

La acest buget sunt sigur ca vei gasi ceva care sa-ti placa.
Daca vrei,discutam in sectiunea dedicata achizitiilor. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
iosiP

Mesaj de iosiP »

Satan scrie:Mi-as dori un Navitimer de cand sunt mic! :(
Sa inteleg ca a fost si o vreme cand erai mare?
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

de la o anumita varsta, batranii dau in mintea copiilor. cercul se inchide!
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

iosiP scrie:
Satan scrie:Mi-as dori un Navitimer de cand sunt mic! :(
Sa inteleg ca a fost si o vreme cand erai mare?
poate n-a crescut inca. anii vin fara sa-i simti. vei creste si tu.
Încuiat