Casio G-Shock Frogman DW-8200 - Bezel casant

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
danvizi

Casio G-Shock Frogman DW-8200 - Bezel casant

Mesaj de danvizi »

Salutare.
Va prezint ultima achizitie. Un model mai vechi (fabricat in 1995). Cand am vrut sa-i schimb bateria (CR2016), nu am vrut sa-l pun in menghina ca sa nu se crape bezelul (este casant din cauza batranetii) am pus ceasul intr-un prosop de bumbac si am folosit cheia de desfacut cat mai gentil. Degeaba. Dupa cum se poate vedea in poza in coltul din dreapta sus pur si simplu bezelul s-a crapat in 7-8 bucatele mici. Ca la un Puzzle am reusit cat de cat sa il refac folosind Poxipol si Super Glue. Acum arata ca in ultima poza.
Problema consta in: pe piata sunt numeroase replici ale acestui model. Daca imi poate spune cineva daca merge bezelul de la o replica pus in locul celui distrus?? Ma intereseaza numai dimensiunile sa fie la fel, nu conteaza ce scrie pe el (am vazut mai multe modele). Sau daca are cineva un ceas frogman pirat si nu mai are ce face cu el, ma ofer sa-l cumpar pentru bezel.
Pozele:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Si o ultima intrebare pentru domnul Claudiu. Am un ceas Seiko calibru 5625A care nu mai are axul remontoarului original (este facut la strung de cineva) si nu mai poate sa fie setata rapid data (cred ca nu este profilul triunghiular la ax pe toata lungimea lui - cand trag in pozitia 1 da sa potriveasca data dar o misca max 1 mm si apoi sare inapoi data). In oras la mine era cineva care putea sa faca ax de remontoar la strung (mi-a facut si mie unul pentru un seiko LM care merge excelent si acum. Problema este ca persoana respectiva s-a mutat din oras). Puteti sa-mi executati un ax pentru calibrul mentionat (dupa o schema sau alt ax identic, ca eu nu am model de lucru)? Precizez ca am rotita originala. Decat sa aiba filetul mai lung ca sa-l ajustez eu pentru carcasa.
Ceasul a fost curatat de mine si acum prezinta urmatoarea caracteristica - daca il port la mana o ia cam cu 5-8 sec pe zi inainte, noaptea daca il tin cu cadranul in jos ramane un umra cam cu 5-10 secunde - pe ansamblu in 8 zile a ramas cu 3 secunde in urma. E normal sa aiba diferenta atat de mari pentru calibrul asta in functie de pozitia ceasului? Si o ultima intrebare: la armarea manuala are cumva protectie cand ajunge la maxim, deoarece l-am intors si de 60 ori si nu s-a oprit (l-am intors cu atentie sa nu ajung la maxim brusc)??
Multumesc anticipat.
vreauunceas

Re: Casio G-Shock Frogman DW-8200 - Bezel casant

Mesaj de vreauunceas »

Fiind Frogman, eu zic că merită să-l faci cum trebuie, chiar dacă probabil o să coste mai mult decât ai dat pe ceas. :)

http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=dw+8200+bezel
RudolfF

Mesaj de RudolfF »

Nu-mi explic atunci, de ce mai scrie pe el G-Shock :?: :idea:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

danvizi scrie:Salutare.

Imagine

Si o ultima intrebare pentru domnul Claudiu. Am un ceas Seiko calibru 5625A care nu mai are axul remontoarului original (este facut la strung de cineva) si nu mai poate sa fie setata rapid data (cred ca nu este profilul triunghiular la ax pe toata lungimea lui - cand trag in pozitia 1 da sa potriveasca data dar o misca max 1 mm si apoi sare inapoi data). In oras la mine era cineva care putea sa faca ax de remontoar la strung (mi-a facut si mie unul pentru un seiko LM care merge excelent si acum. Problema este ca persoana respectiva s-a mutat din oras). Puteti sa-mi executati un ax pentru calibrul mentionat (dupa o schema sau alt ax identic, ca eu nu am model de lucru)? Precizez ca am rotita originala. Decat sa aiba filetul mai lung ca sa-l ajustez eu pentru carcasa.

Da,pot face axul.daca nu mai ai model atunci imi trebuie mecanismul,sa fac axul dupa mecanism.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns