Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
savudragosh2

Re: Reparatii

Mesaj de savudragosh2 »

Buna seara.
Am gasit la bunica mea doua ceasuri:
Un Atlantic World Master "Super de luxe" - nefunctional (achizitionat aprox. prin 1960 din ce am inteles)
si un Tourist (de dama) - functional.
Postez cateva poze cu ambele ceasuri.
Imagine
Imagine
Imagine

Imagine
Imagine
Avand invedere ca sunt un amator in ale orologiei si un admirator de ceasuri imi permit sa va intreb daca aceste doua ceasuri merita reconditionate. Nu vreau sa le vand vreau sa le reconditionez pentru mine.
Tatal meu mi-a spus ca din cate stie el la Atlantic arcul ar fi stricat si trebuie inlocuit. Geamul e crapat si trebuie schimbat iar carcasa metalica (sper ca asa se numeste, daca nu scuzati stangacia in exprimare) trebuie curatata.
Tourist-ul nu stiu ce are.
Bineinteles ca voi merge la un atelier specializat sa-mi faca o estimare dar as fi vrut intr-o prima faza sa aflu o parere a dumneavoastra.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ceasurile merita reconditionate in masura in care-ti doresti acest lucru.Daca tii la ele,fa-le! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
savudragosh2

Mesaj de savudragosh2 »

Multumesc pentru raspuns.
As fi vrut sa stiu macar in termeni generici cam la ce suma sa ma astept pentru reconditionarea "Atlanticului". Arc, geam, cadran. Sunt din Bucuresti. De asemenea un sfat referitor la un atelier de incredere.
Multumesc.
velo

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de velo »

Cu un soi de jena vreau sa pun si eu o intrebare in legatura cu un ceas Casio analogic - digital.

Imagine

Este normal ca atunci cand bateria se consuma ceasul digital sa ramana in urma iar contrastul afisajului sa se reduca? Ma refer binenteles la bateria mecanismului, nu la cea care alimenteaza iluminarea cadranului. Va intreb deoarece vreau sa stiu daca merita sa-i mai schimb bateria, aceasta avand aproape trei ani. Mentionez faptul ca ceasul este echipat cu un modul 1737.
Multumesc.
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Schimba-le pe amandoua! Ceasul are doua module separate, cel digital si cel analogic, fiecare folosind propria baterie. In mod normal bateria ecranului LCD alimenteaza si iluminarea cadranului.
velo

Mesaj de velo »

Gabi scrie:Schimba-le pe amandoua!

Multumesc pentru raspuns.
Am desfacut ceasul si am verificat ambele baterii cu avometrul. Cea pentru iluminat (nu a fost schimbata niciodata) indica 3.04 volti iar cea a mecanismului 1.56. Asadar nu cred sa fie vreo problema cu bateriile. Le-am pus la loc, iar acum ceasul pare sa mearga bine. Sa vedem cat o sa tina.
Un singur amanunt as mai mentiona. Bateria originala era una Sony de tip CR 920 W. Ultima oara a fost inlocuita cu una Renata - nu stiu codul - care insa pare "lucrata din topor". Poate asta sa fie o cauza a abaterilor? :oops:
Gabi scrie:Ceasul are doua module separate, cel digital si cel analogic, fiecare folosind propria baterie. In mod normal bateria ecranului LCD alimenteaza si iluminarea cadranului.
Nu stiu ce sa zic. Daca scot bateria pentru iluminat si o las doar pe cea a modulului analogic - digital, ceasul continua sa indice ora pe afisajul cu cristale lichide.
raoulserban

Mesaj de raoulserban »

Am si eu o rugaminte. Imi face cu ochiul un ceas chronograf marca Accurist. E la reducere, arata bine, elegant nu ritzi pitzi si modern dpmv. Doar ca rasfoind acest forum vreau sa stiu cine si unde face mecanismele pt accurist.
Multumesc anticipat

http://www.watchshop.com/mens-accurist- ... 53880.html
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

raoulserban scrie:Am si eu o rugaminte. Imi face cu ochiul un ceas chronograf marca Accurist. E la reducere, arata bine, elegant nu ritzi pitzi si modern dpmv. Doar ca rasfoind acest forum vreau sa stiu cine si unde face mecanismele pt accurist.
Multumesc anticipat

http://www.watchshop.com/mens-accurist- ... 53880.html
Dupa cum zice si watchshop.com , mecanismul este japonez(myota,seiko).Ca producator de mecanisme,ambele sunt ok.
Bafta la achizitie!
catalinn

Mesaj de catalinn »

Buna ziua, am nevoie de ajutor intr-o problema, am un ceas la care iese cheita cu totul cand vreau sa-l potrivesc, de intors merge, insa cand vreau sa-l potrivesc iese cheita cu totul... E ceva grav, se poate repara, sau ar costa prea mult ? Multumesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Depinde de ceas.In principiu se poate repara.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalinn

Mesaj de catalinn »

Acesta este ceasul :

Imagine

Imagine

Imagine
gsg88

Mesaj de gsg88 »

Salutare,

Am doua ceasuri (ieftine, nu sunt o firma cunoscuta) care s-au coclit putin (inverzit, oxidat) . Imi plac si as vrea sa le mai port, se poate sterge cu ceva verdele ala?

Multumesc anticipat!
D0RY

Mesaj de D0RY »

gsg88 , cred ca poți încerca cu o periuță de dinți și pasta de dinți :) , ai grija sa nu dai cu apa la mecanisme, scoți mecanismul înainte sau dacă este waterproof il freci direct asa.

am și eu o întrebare:

cadranele astea bănuiesc ca nu sunt originale? se găsesc cadrane originale pt ceasuri atlantic vintage?

http://ceasuridemana.ro/watch-atlantic- ... 14130.html

Multumesc
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

D0RY scrie:gsg88 ,
am și eu o întrebare:

cadranele astea bănuiesc ca nu sunt originale? se găsesc cadrane originale pt ceasuri atlantic vintage?

http://ceasuridemana.ro/watch-atlantic- ... 14130.html

Multumesc

Cadranele respective sint chinezesti , calitate cea mai slaba , indecsii orari se dezlipesc foarte usor .
De evitat asa ceva...
Mai bune sint cadranele poloneze ...

Cadrane originale foarte rar se gasesc .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gsg88

Mesaj de gsg88 »

Va multumesc pentru raspuns, am mai cautat pe google si tot asa am gasit, cu pasta de dinti, o sa incerc in weekend.
Mai am o intrebare cam prosteasca, daca am mai multe ceasuri quartz, iar pe unele nu le port mai mult timp, cum e mai bine sa le las sa mearga sau sa le opresc (trag de cheita) ?
Scrie răspuns