Filet coronita defect?
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
Nea-Vasile
Filet coronita defect?
Buna seara! Am un citizen promaster titanium automatic ny0054 si filetul de la coronita, cand il insurubez tine/prinde doar putin la capat cam 1 tura, adica coronita nu se infileteaza pe tot cursul surubului,ci doar la capatul lui. Intrebarea mea e daca la toate e la fel sau doar la ceasul meu. Mentionez ca l-am cumparat azi la mana a n-a.
Multumesc!
Multumesc!
Re: Filet coronita defect?
Din pacate este pe duca filetul. 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
Nea-Vasile
Exista oare vreo sansa de rezolvare? Filetul stricat e cel de pe carcasa ori cel de pe coronita? Oare daca e stricat filetul de pe coronita, asta se poate schimba? Ceasul meu e compromis?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu timp si rabdare se poate gasi ci coroana si bucsa filetata.

Ceasornicar,FBHI
Nu e compromis, dar trebuie ferit de apă.Nea-Vasile scrie:.... Ceasul meu e compromis?....
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
-
Nea-Vasile
Am inteles, Filetul inca tine, dar nu pe tot parcursul zonei filetabile ci doar la capat, cred ca ar fi inca si etans din monent ce se poate strange filetul, inca nu l-am bagat in apa ca nu are cureaua originala de cauciuc, are o cure din piele, dar o sa ii fac un test wateproof.
Faptul ca e diver e principalul motiv pentru care am l-am ales.
Faptul ca e diver e principalul motiv pentru care am l-am ales.
-
Nea-Vasile
Claudiu scrie:Cu timp si rabdare se poate gasi ci coroana si bucsa filetata.
Ce ma invatati sa fac? Sunt sanse sa gasesc piesele? Unde sa caut? Cum sa procedez?
Multumesc!
Filet coronita defect?
Acum stau si ma intreb: diverele cu coronita pe filet sa fie sensibile la aspectul uzura?....cam cat rezista un filet utilizat in bune conditii?...cum se recomanda utilizarea unor astfel de coronate cu filet incat sa nu se defecteze?
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
-
Nea-Vasile
Se pare ca beleaua asta o mai au si altii, dar macar o spun...http://www.ebay.com/itm/CITIZEN-NY0054- ... 3f2c8521b6
Sanse sunt sa gasiti piesele.
Incubus-in general filetul se strica pentru ca nu este corect folosit.Cat despre utilizare ce sa-ti spun...trebuie folosite corect!In aceste conditii sunt ceasuri care au 20 de ani si filetele sunt ok inca.
Incearca sa iei un surub si o piulita si sa insurubezi piulita inclinata pe surub.cred ca realizezi ca vei strica filetele instantaneu.Asa si cu coroanele cu filet.Deci...logic ca sunt sensibile la "uzura"!!
Iar recomandarea este sa fie folosite cu cap si cu grija!Adica nu te juca cu ele daca nu e nevoie,iar cand folosesti cheita ai grija sa o insurubezi corect.
Incubus-in general filetul se strica pentru ca nu este corect folosit.Cat despre utilizare ce sa-ti spun...trebuie folosite corect!In aceste conditii sunt ceasuri care au 20 de ani si filetele sunt ok inca.
Incearca sa iei un surub si o piulita si sa insurubezi piulita inclinata pe surub.cred ca realizezi ca vei strica filetele instantaneu.Asa si cu coroanele cu filet.Deci...logic ca sunt sensibile la "uzura"!!
Iar recomandarea este sa fie folosite cu cap si cu grija!Adica nu te juca cu ele daca nu e nevoie,iar cand folosesti cheita ai grija sa o insurubezi corect.

Ceasornicar,FBHI
Da,titanul este pacatos la filete.Pe cat este dur,pe atat de maleabil,ceea ce duce inevitabil la deformari nedorite.Nea-Vasile scrie:Se pare ca beleaua asta o mai au si altii, dar macar o spun...http://www.ebay.com/itm/CITIZEN-NY0054- ... 3f2c8521b6

Ceasornicar,FBHI
Il rugam pe cumparatorul fraierit sa ne spuna si noua care a fost vanzatorul.
Am un feeling ca este coleg cu noi de forum...
Am un feeling ca este coleg cu noi de forum...
Hmm...nu poate fi acelasi
In anuntul de vanzare al colegului nostru, "ceasul se afla intr-o stare perfecta ca nou." si "ceasul se afla intr-o conditie IMPECABILA NOU,CUTIE ETC."
Sau poate??
In anuntul de vanzare al colegului nostru, "ceasul se afla intr-o stare perfecta ca nou." si "ceasul se afla intr-o conditie IMPECABILA NOU,CUTIE ETC."
Sau poate??
Nu are cum, diverele se vând de obicei cu curea de piele pentru că rezistă mai bine la umiditate. Sunt sigur că sunt foarte multe anunțuri cu același ceas pe curea de piele
.
Îmi place cum s-au zgâriat ansele la schimbarea curelei de cauciuc cu cea de piele. Sau o fi lumina de vină?
Îmi place cum s-au zgâriat ansele la schimbarea curelei de cauciuc cu cea de piele. Sau o fi lumina de vină?
Mda, trebuia să mă uit mai atent - cel cu curea de cauciuc nu e ceasul pus la vânzare, ci e luat de pe watchuseek. Oricum, ansele tot zgâriate sunt.