Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Ducu

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Ducu »

Multumesc, dar ma interesa daca a mai cautat careva modelul sa ma duc la sigur ca il gasesc. Nu in toate locurile unde au shop-uri au si modelul Seastar 1000 Auto 2013
tgd

Mesaj de tgd »

ducu1988 scrie:Multumesc, dar ma interesa daca a mai cautat careva modelul sa ma duc la sigur ca il gasesc. Nu in toate locurile unde au shop-uri au si modelul Seastar 1000 Auto 2013
Ai lista cu magazinele, suna si verifica. :wink:
Ducu

Mesaj de Ducu »

Ok, multumesc pentru ajutor. Sper sa fie pe asteptarile mele.
cata_pkz

Re: Reparatii

Mesaj de cata_pkz »

Am si eu o problema cu Poljotul din imagine: http://i1314.photobucket.com/albums/t56 ... a33487.jpg
I-am scos coronita de intors si nu mai pot sa o pun la loc... Apas pe sistemul de deblocare, o pun la loc insa nu mai merge intors, a ramas doar pe pozitia de potrivire a orei, in plus nu mai merge scoasa in afara sau impinsa inauntru.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Trebuie sa scoti platoul arcului, remontoarul, si sa repozitionezi corect rotile de armare dupa care sa montezi remontoarul si platoul arcului.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
cata_pkz

Mesaj de cata_pkz »

Multumesc Claudiu.
Si... Paste fericit!
clau1317

Mesaj de clau1317 »

Buna ziua! Am si eu o intrebare, am un ceas atlantic worldmaster 21 jewels cadran negru, aseara l-am armat completla ora 23 iar dimineata....surpriza a ramas la ora 1 si nu mai functioneaza, am incercat sa armez dar merge continuu armarea, ce o avea? Multumesc
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Probabil s-a rupt arcul. :cry:
clau1317

Mesaj de clau1317 »

Asa a fost, e readus la viata si sade bine la mana mea. Multumesc!
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

Ca o regula de bune practici in intoarcerea unui ceas, nu este recomandabila strangerea la maxim a arcului. Chiar daca nu se rupe pe loc, in timp este slabita structura. Ca o gluma pot spune, ca cine are mana grea, mai bine intai da tare cu dosul mainii de perete (pt. fragezire :D ) si pe urma intorce. Eu am devenit obsesiv de atent cu arcurile, cand am rupt, in generala, arcul orei la un Slava de masa.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Pentru a rupe arcul unui ceas e nevoie de aproximativ 260kg forta pe fiecare milimetru patrat din sectiunea acestuia. E imposibil sa se obtina o forta atat de mare la intoarcerea manuala a ceasului. Daca se continua intoarcerea se poate ajunge la ruperea stangii axului cheii, a dintilor pinioanelor si rotilor, dar arcul nu se va rupe. Arcul se poate rupe atunci cand apar defecte ale materialului din care este fabricat (la tratamentul termic), o alta cauza fiind coroziunea. Cel mai des arcul se rupe in apropierea spirei interioare, in locul in care partea "moale" a arcului se imbina cu cea "calita" .

Un scurt rezumat a ceea ce am citit recent in "Repararea ceasornicelor" de A.M. Pinkin.
Il rog pe dl. Claudiu sa ma corecteze daca am spus vreo prostie. :)
sicone

Mesaj de sicone »

ruperea arcului la atlantic pare o problema des intalnita
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

The Picker, daca ai drum prin Pitesti, te rog sa i-ai cu tine toate ceasurile de care te poti dispensa, caci iti garantez ca le rup pe toate. :)
Salve
NIO

Mesaj de NIO »

Mi-am luat un Lorus cu bratara metalica si îmi e cam larg si as vrea sa stiu daca merg la un ceasornicar mă poate ajuta si sa o scurteze cumva? Si vreo ceasornicariebin timisoara stie cineva? Eu nu prea am tangente cu astea si nu stiu unde as putea sa găsesc.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Bine de stiut! Prin Pitesti o sa trec doar cu atomatice la mana, sa le invartiti pana va plictisiti.. hehe :D Nu stiu sa spun mai multe, nu am avut avut curiozitate sa fortez armarea unui ceas mecanic; vorbesc doar din ce am citit prin carti. Claudiu sau Alexvintage sigur ne pot lamuri, lor le trec multe ceasuri prin mana.
Scrie răspuns