Am gasit un pendul comunis uitat de lume care nu mai face "tic -tac". Mi se pare ca este un iantar dar din pacate nu am poze .
Si acum curiozitatea mea este: cam de cati bani m-ar usura reparatia ei in cel mai rau caz? ma refer estimativ
pendul
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
abarth_mcm
Re: pendul
depinde daca se merita reparatia...gandeste-te ca o pendula ruseasca iantar in stare perfecta spre noua se vinde intre 150 si 300 ron.
pe total, au fost pendule foarte bune, cu mecanism bun,..dar nu sunt apreciate.
ceva mai rare sunt pendulele rusesti din anii '50 fara bataie, dar nici astea nu au cine stie ce valoare, datorita carcaselor anoste.
pe total, au fost pendule foarte bune, cu mecanism bun,..dar nu sunt apreciate.
ceva mai rare sunt pendulele rusesti din anii '50 fara bataie, dar nici astea nu au cine stie ce valoare, datorita carcaselor anoste.
ideea mea era restaurarea unui pendul gasit intr-un beci pe care l-am restaurat si aveam nevoie de un ceas inauntru .Si ce ar fi mai bun decat ceasul care a stat acolo de foarte multi ani
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
-
augustin87r
Am o pendula Iantar ca cea din poza. Stie cineva ce rezerva de mers are? Merge de aproape doua saptamani...Credeam ca are 8 zile...
http://ceasuridemana.ro/pendula-mecanic ... 44363.html
http://ceasuridemana.ro/pendula-mecanic ... 44363.html
Ajung si la 14 zile.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
augustin87r
Sa mai intreb ceva. De ce pendulele nu prea au rubine in mecanism?
-
augustin87r
Sa mai intreb ceva. De ce pendulele nu prea au rubine in mecanism?
-
Marius tic-tac
Fiind de conceptie mai veche, au ramas asa din inertie pt. ca s-a vazut ca rezista. Sunt mecanisme mari, ar necesita rubine mari (scumpe si mai greu de executat). In principal, tot datorita marimii, frecarea se realizeaza pe suprafete mai mari si la cupluri mult mai mari-piesele sunt robuste, asa ca daca sunt bine unse, uzurile sunt reduse si frecarea nu opune rezistenta mare la rotatie, datorita cuplului sporit. Parerea mea.