Atlantic Worldmaster
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Atlantic Worldmaster
Am vazut ca acest ceas(varianta cu 21 rubine mecanism U6300N) este foarte vehiculata in randul pasionatilor.Exista chiar si un Kit(chinezesc?) pentru inlocuit carcasa, cadran, geam.Este vorba doar de nostalgie sau este un ceas care merita readus la viata ?
Multumesc
Multumesc
- calin gabi
Re: Atlantic Worldmaster
Mai mult nostalgie, frustarea vremurilor in vechiul regim cand nu toti isi permiteau un Atlantic, este un ceas de referinta al acelor timpuri precum Doxa.Este un mecanism bun,modest,rezistent care daca este bine revizuit functioneaza decent.pike scrie:Am vazut ca acest ceas(varianta cu 21 rubine mecanism U6300N) este foarte vehiculata in randul pasionatilor.Exista chiar si un Kit(chinezesc?) pentru inlocuit carcasa, cadran, geam.Este vorba doar de nostalgie sau este un ceas care merita readus la viata ?
Multumesc
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Am si eu un Atlantic Worldmaster cu cadran negru - cumparat de tatal meu in anii 70, folosit cu bine peste 40 ani - acum e la mine si dupa un stagiu la Claudiu
arata si se poarta excelent.
Nu e pretentios dar nici un ceas de fiecare zi in opinia mea.

Nu e pretentios dar nici un ceas de fiecare zi in opinia mea.
Atlantic Worldmaster cat costa atunci?
Aveti idee cam cat costa un atlantic in acei ani? Dar un Doxa?polbr scrie:Am si eu un Atlantic Worldmaster cu cadran negru - cumparat de tatal meu in anii 70
***I LOVE MY OLD AND STUPID WATCH***
polbr, de ce nu este de purtat zilnic?Din cauza geamului sau este el prea fragil in general?
Ce precizie are?
Multumesc
Ce precizie are?
Multumesc
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: Atlantic Worldmaster cat costa atunci?
Atlanticul a costat cît două perechi de blugi Jefferson sau Zico , mărci probabil inexistente azi...ceasul scrie:Aveti idee cam cat costa un atlantic in acei ani? Dar un Doxa?polbr scrie:Am si eu un Atlantic Worldmaster cu cadran negru - cumparat de tatal meu in anii 70
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Dar dl. Gherghin credeti ca eu stiu cat mai costa blugii aceia? Nici atunci nu auzisem de marcile alea (erau cautati Lee, Wrangler,Levis si mai erau unii pe la shop-Jordans Jeans). Fiti amabil si specificati concret cu cat se cumpara atunci atlanticul si doxa.
Stima
Stima
***I LOVE MY OLD AND STUPID WATCH***
- gherghin nicolae
- Moderator
Studentii straini care veneau in acele vremuri la noi in tara, respectiv aici la mine in oras , aduceau sa vinda printre altele si blugi, tigari , cafea, casetofoane...
Greu de crezut azi , dar aceste produse nu existau in magazine, sau existau doar pentru unii.Valuta nu aveai voie sa detii iar daca detineai riscai sa ajungi in puscarie. Tot strainii aveau acces si la magazinele gen SHOP de unde achizitionau diverse astfel de marfuri.
Ei bine , probabil blugii Lee , Riffle sau alte marci mai cunoscute costau mai mult . Insa in anii 80 cei pe care i-am scris eu anterior acestei postari erau la mare cautare .Zico era un fotbalist, blugii aia erau Made in Italy , probabil si Jefferson.Aia se vindeau cel mai bine. Mai erau Brooklyn , dar si Levis sau altii. Insa aia erau la moda... Din cite imi aduc aminte costau intre 800 si 1500 lei d'aia de-ai lui Ceausescu.Sigur preturile cresteau exponential pe masura ce ne indepartam de porturile de la Marea Neagra.Astfel un produs cumparat de la Constanta cu X lei , la Baia Mare ajungea sa coste 3X lei ...Sau la Petrosani tot cam 3X lei .Avind in vedere ca un dolar costa cam 2-3 lei , e simplu de facut un calcul. Sigur ca dolarul era artificial la pretul ala, insa dupa ce nu a mai fost Ceausescu la putere , la scurt timp chiar se puteau cumpara dolari cu acel pret .
Apoi a venit Iliescu...
Greu de crezut azi , dar aceste produse nu existau in magazine, sau existau doar pentru unii.Valuta nu aveai voie sa detii iar daca detineai riscai sa ajungi in puscarie. Tot strainii aveau acces si la magazinele gen SHOP de unde achizitionau diverse astfel de marfuri.
Ei bine , probabil blugii Lee , Riffle sau alte marci mai cunoscute costau mai mult . Insa in anii 80 cei pe care i-am scris eu anterior acestei postari erau la mare cautare .Zico era un fotbalist, blugii aia erau Made in Italy , probabil si Jefferson.Aia se vindeau cel mai bine. Mai erau Brooklyn , dar si Levis sau altii. Insa aia erau la moda... Din cite imi aduc aminte costau intre 800 si 1500 lei d'aia de-ai lui Ceausescu.Sigur preturile cresteau exponential pe masura ce ne indepartam de porturile de la Marea Neagra.Astfel un produs cumparat de la Constanta cu X lei , la Baia Mare ajungea sa coste 3X lei ...Sau la Petrosani tot cam 3X lei .Avind in vedere ca un dolar costa cam 2-3 lei , e simplu de facut un calcul. Sigur ca dolarul era artificial la pretul ala, insa dupa ce nu a mai fost Ceausescu la putere , la scurt timp chiar se puteau cumpara dolari cu acel pret .
Apoi a venit Iliescu...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Parerea mea, ca stil nu il vad adaptabil oricarei tinute...pike scrie:polbr, de ce nu este de purtat zilnic?Din cauza geamului sau este el prea fragil in general?
Ce precizie are?
Multumesc
Precizia nu i-am masurat-o.
Aveti idee cam cat costa un atlantic in acei ani? Dar un Doxa?[/quote]
Tatal meu a platit pe Atlantic cam 1000 lei, spune el, insa unui vecin, etnic german, care a si plecat imediat dupa '89.
Tatal meu a platit pe Atlantic cam 1000 lei, spune el, insa unui vecin, etnic german, care a si plecat imediat dupa '89.
Cu scuze ca intervin ex-abruptum in topic,si nu stiu nici cit a costat intial
,as vrea sa stiu cine imi poate face o reconditionare la un Atlantic,ceas ce este amintire si imi doresc sa il am mult timp de acum in colo- ideal functional ca are deja 3 ani de cand sta in cutie.
Valoare de vanzare nu are,am vazut la vanzari cateva ce m-ar scuti de timp pierdut si bani cheltuiti,dar eu il am amintire de la bunicul, a avut ceasul de cind imi pot aminti ,la purtat 20 ani constant motiv pentru starea actuala ce este pe masura timpuli petrecut la mana
si as vrea sa-mi ofer sansa sa am macar ceva original de la ceasul purtat de el cind mai era printre noi.
Trecand - cu greu - peste partea sentimentala pot sa spun cu sinceritate urmatoarele:stare generala proasta sau foarte proasta- cadran patat-oxidat, cheita schimbata de un ceasornicar din Giurgiu cindva cu ceva ce s-a potrivit probabil,ultima vizita la ceasornicar acum 10 ani?!?,carcasa varza julita/ciobita,geam zgariat,merge din 2 in 2 sau nu prea....
As vrea macar mecanismul interior sa ramana cel original daca se poate curata si regla.
Si mi-as dori ca tot ce se schimba sa fie pe cit posibil original....sa evit China si calitatea indoielnica.
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare?

Valoare de vanzare nu are,am vazut la vanzari cateva ce m-ar scuti de timp pierdut si bani cheltuiti,dar eu il am amintire de la bunicul, a avut ceasul de cind imi pot aminti ,la purtat 20 ani constant motiv pentru starea actuala ce este pe masura timpuli petrecut la mana

Trecand - cu greu - peste partea sentimentala pot sa spun cu sinceritate urmatoarele:stare generala proasta sau foarte proasta- cadran patat-oxidat, cheita schimbata de un ceasornicar din Giurgiu cindva cu ceva ce s-a potrivit probabil,ultima vizita la ceasornicar acum 10 ani?!?,carcasa varza julita/ciobita,geam zgariat,merge din 2 in 2 sau nu prea....
As vrea macar mecanismul interior sa ramana cel original daca se poate curata si regla.
Si mi-as dori ca tot ce se schimba sa fie pe cit posibil original....sa evit China si calitatea indoielnica.
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare?
Am vazut ca au trecut trei zile de cand ati postat. Claudiu trebuie sa va raspunda, tot el este in masura sa va informeze privind curatarea si repararea ceasului. Sunt convins ca se poate face, se poate monta o cheie originala si stopa degradarea cadranului. Parerea mea este ca ceasul va putea fi purtat asa, mai ales ca are o mare valoare sentimentala. Adica fara a apela la kit-uri chinezesti.

pentru a fi pastrat cat mai original,se poate recroma carcasa.Cu cadranul prea multe nu se pot face,doar putin curata,in rest se cosmetizeaza cat mai bine posibil.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people