Ceas Citizen
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Ceas Citizen
Buna seara. Am un ceas Citizen Eco Drive 5250 si am acumulatorul descarcat. Unde as putea sa il schimb si cat m-ar costa. Mentionez ca sunt din Bucuresti iar calibrul ceasului este E820. Multumesc anticipat
-
pitbacardi
Re: Ceas Citizen
incearca aici http://www.romchrono.ro
- george.traista
Romchrono sunt din Timisoara, nu se merita da dai banii pe o baterie si apoi transport pana in Bucuresti.
Cauta un ceasornicar OK (intreaba cunostinte, prieteni) si intreaba sa folosesca baterii bune (Renata sunt cele mai bune). In functie de baterie o sa te coste 20-30 de lei.
Ca o recomandare, sa NU mergi la Big (Piata Sudului), e praf rau ceasornicaru de acolo!
Cauta un ceasornicar OK (intreaba cunostinte, prieteni) si intreaba sa folosesca baterii bune (Renata sunt cele mai bune). In functie de baterie o sa te coste 20-30 de lei.
Ca o recomandare, sa NU mergi la Big (Piata Sudului), e praf rau ceasornicaru de acolo!
tocanita : Ai verificat mai intai daca acumulatorul e terminat sau doar descarcat ?
George : E820 este un calibru Eco-Drive, nu are baterie si nu costa 20-30 lei, e in jur de 100 lei - functie de sursa. Foloseste un Panasonic MT920 rebotezat de Citizen. Majoritatea ceasornicarilor nu il au pe stoc, se aduce la cerere pe comanda.
Renata nu sunt cele mai bune, nu se incadreaza la baterii "high-end''.
George : E820 este un calibru Eco-Drive, nu are baterie si nu costa 20-30 lei, e in jur de 100 lei - functie de sursa. Foloseste un Panasonic MT920 rebotezat de Citizen. Majoritatea ceasornicarilor nu il au pe stoc, se aduce la cerere pe comanda.
Renata nu sunt cele mai bune, nu se incadreaza la baterii "high-end''.
AR1070-56E
Domnul are nevoie de un acumulator, nu de baterie. Sunt lucruri diferite.
Dl. pitbacardi cu siguranta a recomandat http://www.romchrono.ro pt acumulator, nu pt baterie.
Dl. pitbacardi cu siguranta a recomandat http://www.romchrono.ro pt acumulator, nu pt baterie.
-
pitbacardi
aici imi cer scuze...data viitoare o sa fiu ceva mai explicit...ma refeream la acumulator ORIGINAL citizen. In general ii recomand pe cei de la romchrono si pentru accesorii citizen,seiko,.... Sunt cu siguranta si mai ieftini si mai rapizi,mai seriosi decat B&B Collection.
Multumesc pt promptitudine. Am luat legatura cu cei de la romchrono, dar nu m-au lamurit cu tipul acumulatorului. Sunt 2 tipuri care se potrivesc, singura metoda care sa identific e sa desfac ceasul la un ceasurnicar bun. Inca mai caut cineva de incredere pe pana cui sa dau ceasul sa il desfaca si ulterior sa imi monteze acumulatorul de la romchrono
cum se poate verifica daca acumulatorul e defect???!
- gherghin nicolae
- Moderator
Il masori si vezi ce tensiune si amperaj indica. Dar tre sa stii sa masori. Mergi la un ceasornicar. Ce atitea filozofii...ca o fi si o pati . Are 15 ani, nu ? Asa am inteles din alte postari. Cit crezi ca tine ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Masurarea capacitatii unui acumulator nu se prea poate face acasa. Iti trebuie o sarcina electronica care sa absoarba un curent constant. Trebuie monitorizata tensiunea la bornele acumulatorului intr-un interval de timp mare - iti trebuie un multimetru digital care sa aiba functie de data logging. In plus, e periculos (aici vorbim de distrugere, dar pentru acumulatori mai mari e pericol de explozie) sa faci asta fara un circuit de protectie. Intr-un cuvant: complicat!
Acumulatorii au alte proprietati fata de baterii si alta constructie.Lucreaza la alti parametri,fata de baterii si este putin mai complicat de masurat.
In tensiune,probabil ca va arata undeva la 1.25/1,35V,iar in curent ,cu un aparat cu o rezistenta interna de 20kOhmi va arata 15mA.
Daca este bun.
In tensiune,probabil ca va arata undeva la 1.25/1,35V,iar in curent ,cu un aparat cu o rezistenta interna de 20kOhmi va arata 15mA.
Daca este bun.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
tensiunea din el este 1.5v dupa o zi de stat la plaja..in soare
Este ok.In sarcina???

Ceasornicar,FBHI
-
hefaistos2
In sarcina nu am putut sa o masor, in fine i am dat de cap ce am gasit in el a fost sub rotor un fel de depunere de care am scapat , l am asamblat la loc si vad ca merge ok . pentru ungere ce ulei recomanzi?
Moebius 941

Ceasornicar,FBHI