Seiko Calculator C359 - defect sau baterie slabă ?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
dynkysei

Seiko Calculator C359 - defect sau baterie slabă ?

Mesaj de dynkysei »

Băieţi,am achiziţionat un ceas de colecţie Seiko Calculator C359.Cînd am desfăcut coletul ,am fost surprins să văd că înscrisurile cu ora,minutele ,secundele şi ziua săptămînii ale afişajului în poziţia de lucru normală,(a se vedea poza) pîlpîie de două ori pe secundă în mod regulat şi în permanenţă.Am actualizat data şi ora,dar nu se opreşte din pîlpîit.Cînd am intrat în setările de reglaj şi dacă îl pun pe "0" pentru calculator, afişajul este stabil.
Ce credeţi, este un defect,trebuie făcută vreo operaţie de butonare,(ceea ce nu cred)sau pur şi simplu are bateria slăbită ?
Vă mulţumesc.
Imagine
imagehost
Claudiu
Forum Owner

Re: Seiko Calculator C359 - defect sau baterie slabă ?

Mesaj de Claudiu »

Se numaste ca intra in oscilatie.In fuctie de cauza,se poate sau nu remedia.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Claudiu ,mulţumesc pentru răspuns.Am scris vînzătorului şi acesta mi-a răspuns că ceasul se comporta în acest fel chiar de cînd mi l-a pus pe pachet şi că această oscilaţie are drept cauză bateria aproape consumată.Este ca un avertisment că trebuie schimbată bateria.E ca la unele ceasuri japoneze cu quartz şi afişaj analogic la care secundarul se mişcă din 2 în 2 secunde cînd bateria este slabă.Eu am un Seiko Kinetic şi într-adevăr e aşa.Nu ştiam la acest Seiko calculator.
Mulţumesc.
Multe salutări,
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pai,schimba bateria,si vezi daca face la fel.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns