Buna ziua,
V-as ruga sa imi spuneti parerea dvs:
- Daca ar fi sa facem o combinatie - prestigiu firma, finisaj, calibru, etc.
ce ati recomanda?
1. Ulysse Nardin Marine Chronograph Manufacture, 43 mm, 1506-150 LE, limited edition 150 pcs.
aur rose, curea aligator, folding buckle.
- Pro: calibrul UN 150, finisajul, editia limitata, complicatia cronograf, cadranul
'Grand feu' email.
L-am probat si este intr-adevar de exceptie.
2. Patek Philippe Nautilus 5711/1R - cadran gradient maro, bratara aur rose.
Pe langa faptul ca PP este considerat 'no.1', cred ca doar cunoscatorii stiu ca manufactura
UN este la nivelul PP, poate chiar peste, la piesele ultra-complicate.
Ca recunoastere 'imediata' perceptia publica pune automat PP 'peste' UN.
Acum, calibrul de la Nautilus este mai simplu.
Unul din aspectele in favoarea PP ar fi finisajul exceptional (l-am observat doar in poze de
inalta calitate); pe de alta parte, o editie limitata UN de 150 piese, plus cadranul emailat,
(am inteles ca procesul de emailare este complicat si laborios, cu multe interventii manuale)
plus calibrul mai complex, inclina in favoarea UN.
Este greu sa fii obiectiv, dar as aprecia opiniile dvs.
O intrebare - este adevarat ca bratara/carcasa la acest model PP este finisata manual?
Multumesc,
Hadrianus
Ulysse Nardin vs. Patek Philippe
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
sharedmemory
Re: Ulysse Nardin vs. Patek Philippe
Cred ca foarte putini de pe forum-ul asta au pus mana pe exemplarele mentionate, asa ca parerile care vor urma s-ar putea sa fie "din auzite".
Ca brand PP cred ca isi pastreaza valoarea mai bine si are o rezonanta mai mare.
Ca brand PP cred ca isi pastreaza valoarea mai bine si are o rezonanta mai mare.
Nu exista grad de comparatie intre cele 2, ulysee nou este cu muuult mai ieftin decat un PP sh, asta spune cam totul.
Asa cum spune si xxxbanxxx,U.N doar tinde sa ajunga la nivelul PP,dar mai are de mincit.Este parerea mea.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Salut,
Din punct de vedere investitie, PP isi va tine mai bine valoarea, mai ales Nautilus (mai ales daca are totul original, cutie acte etc). UN-150 este poate "manufacture" dar este de fapt un mecanism Ebel mai vechi, din cate stiu:
Made up of 322 components, the movement required two years of adjustments, fine-tuning and finishing after its rights were acquired from Ebel. Today the UN-150 is made in-house by Ulysse Nardin, which has also endowed it with its own silicon escapement that beats at 28.800 A/h.
Deci degeaba sunt "doar" 150 de piese, mai ales ca UN scoate "editii limitate" pe banda (parerea mea).
Una peste alta UN foloseste si mecanisme propii dar si zenith, ebel etc ... arata foate bine, dar nu se compara cu PP. Calibrul 240 e printre cele mai folosite la ei (de la calatrava la celestial), deci nu ar trebui sa fie probleme cu el.
Acum, depinde de tine, dar la banii astia eu personal nu as cumpara ceasul numai cu "inima", as folosi si capul
toate bune
Din punct de vedere investitie, PP isi va tine mai bine valoarea, mai ales Nautilus (mai ales daca are totul original, cutie acte etc). UN-150 este poate "manufacture" dar este de fapt un mecanism Ebel mai vechi, din cate stiu:
Made up of 322 components, the movement required two years of adjustments, fine-tuning and finishing after its rights were acquired from Ebel. Today the UN-150 is made in-house by Ulysse Nardin, which has also endowed it with its own silicon escapement that beats at 28.800 A/h.
Deci degeaba sunt "doar" 150 de piese, mai ales ca UN scoate "editii limitate" pe banda (parerea mea).
Una peste alta UN foloseste si mecanisme propii dar si zenith, ebel etc ... arata foate bine, dar nu se compara cu PP. Calibrul 240 e printre cele mai folosite la ei (de la calatrava la celestial), deci nu ar trebui sa fie probleme cu el.
Acum, depinde de tine, dar la banii astia eu personal nu as cumpara ceasul numai cu "inima", as folosi si capul
toate bune
Asa este, insa ...Hadrianus scrie:... cred ca doar cunoscatorii stiu ca manufactura
UN este la nivelul PP, poate chiar peste, la piesele ultra-complicate.
Aici avem de a face cu 2 aspecte:
1. O alegere in functie numai de gust, care nu tine cont de faptul ca se aloca o suma (foarte) mare (peste 10K este o suma mare, cred eu ...)
2. O alegere in functie si de "replacement value", nu doar de gust.
Daca ne ghidam dupa punctul 1 ... nu mai conteaza ce ne place noua mai mult dintre cele doua ceasuri.
Daca ne ghidam dupa punctul 2, xxxbanxxx si ceilalti colegi au spus ce era de spus.
Eu sunt fan si colectionar Ebel. Am plans cu un ochi si am ras cu celalalt cand Ebel a vandut 137 (baza pentru UN 150) celor de la Nardin. Este un cronograf exceptional, care sunt convins ca a fost substantial rafinat, imbunatatit si finisat de catre cei de la UN. Cadranul de email - o opera de arta in sine - si faptul ca este editie limitata* ii ofera o serie de atuuri, chiar daca in ultimii ani tot mai multe case orologere au apelat la strategia / trucul editiilor limitate, doar ca strategie de marketing (depinde insa daca-i Vostok sau UN, nu?). Ca sa rezum, mi-a dori tare mult un asemenea ceas! [colegul marik0 spune ca la PP nu vor fi probleme cu service-ul; eu cred ca nici aici nu vor fi probleme cu piesele pentru servisare]
Daca ar fi sa aleg insa, as alege PP ... pentru ca este PP, pentru ca Nautilus nu doar ca arata impresionant, ci are si o istorie de neignorat in spate. Designul, mecanismul, finisarea, prestigiul - sunt argumente solide in favoarea PP care "tin" cel putin la fel de mult ca exclusivismul oferit de UN.
Asadar ... abia astept sa vedem ce alegere ati facut! Succes!
* Vorbim aici de un anume tip de exclusivism, domnilor, de individualizare, de posesie si afisare - prin purtare la vedere - a ceva distinctiv care credem ca ne face (aproape) unici in masa celor multi, ne face sa ne simtim si sa credem ca suntem altfel, o nevoie umana normala pina la un punct.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
PS: Am uitat un aspect, si anume PP este un ceas care poate fi purtat zi de zi (bine, sa fiu sincer nu l-as purta cu cureaua originala, daca este in stare buna, daca ai de gand sa il vinzi la un moment dat). UN-ul la care te-ai gandit nu, dupa parerea mea.