Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Salut, am un ceas care mi-a ramas de la bunicul meu si vreau sa aflu mai multe informatii despre mecanism. Am cautat modelul pe net dar nu gasesc nimic dupa numarul de pe capac (3516). este Solvil et titus. Ma puteti ajuta cu mai multe informatii?
tre sa ii schimb cristalul care cred ca este acrilic si merge numai daca sta cu ecranul in jos. ma gandesc ca ii trebuie o revizie
Mecanismul e un FHF din anii '70 iar faptul ca merge doar pe o parte denota un defect serios. Probabil sa aibe axul balansului rupt. Sticla potrivita gasiti la orice ceasornicarie.
Fiind o mostenire de familie consider ca merita refacut. Chiar facand abstractie de mostenire, e un ceas cu un mecanism durabil care ar putea fi inca purtat mult si bine.
nu a avut nevoie de piese doar de o revizie/curatare. Merge ca uns
Nu avea ceasornicarul sticla pentru el. Am nevoie de un cristal nou de 330mm cu inel. Are cineva asa ceva? Multumesc