Piese Seiko kinetic diver
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Piese Seiko kinetic diver
Buna ziua,
Detin de ceva vreme un Seiko SKA369 kinetic. Calibru 5M62-0BL0, bezel tip "pepsi". Functioneaza perfect, dar prezinta urmele unor batalii mai vechi.
Este construit ca un tanc, asa ca singurele urme sunt pe bezel si cristal.
Vad ca inca se mai fabrica, asa ca as vrea sa intreb daca puteti gasi piesele necesare. Cu service-ul de "importator" m-am lamurit din pacate...
Pe net nu gasesc decat bezel insert negru si nu poate fi expediat in Romania.
Multumesc
Detin de ceva vreme un Seiko SKA369 kinetic. Calibru 5M62-0BL0, bezel tip "pepsi". Functioneaza perfect, dar prezinta urmele unor batalii mai vechi.
Este construit ca un tanc, asa ca singurele urme sunt pe bezel si cristal.
Vad ca inca se mai fabrica, asa ca as vrea sa intreb daca puteti gasi piesele necesare. Cu service-ul de "importator" m-am lamurit din pacate...
Pe net nu gasesc decat bezel insert negru si nu poate fi expediat in Romania.
Multumesc
Re: Piese Seiko kinetic diver
Și-al meu SKJ001 are o zgârietură fină de la ora 11 la 02, oblic (se observă în foto). Eu sapphlex n-am găsit, poate tu o să ai noroc mai mult cu hardlex-ul. Oricum, pot trăi cu ea, nu o observ decât dacă vreau asta.

Al tau arata ca nou pe langa al meu. La mine, pe langa zgarieturi s-a si decolorat bezelul. Probabil ca a fost un lot cu probleme pt ca am vazut mai multi plangandu-se de acelasi lucru.
O sa incerc sa pun poze.
O sa incerc sa pun poze.
Asa arata. Bezelul este desfacut pt ca am vrut sa masor insertul sperand ca se va potrivi un alt model, dar nu cred ca voi gasi.
Foarte neplacuta decolorarea partii albastre. Pe dedesupt este un albastru intens, ca la inceput.
Dimensiunile sunt:
38mm diametru exterior
29.4mm diametru interior
Cristalul are un diametru de 29.04mm
Am gasit safir cu AR pe ebay, dar nu livreaza in ro. In plus, e bombat si depaseste cu cativa mm bezelul iar eu nu sunt convins ca se potriveste cu stilul ceasului.

Foarte neplacuta decolorarea partii albastre. Pe dedesupt este un albastru intens, ca la inceput.
Dimensiunile sunt:
38mm diametru exterior
29.4mm diametru interior
Cristalul are un diametru de 29.04mm
Am gasit safir cu AR pe ebay, dar nu livreaza in ro. In plus, e bombat si depaseste cu cativa mm bezelul iar eu nu sunt convins ca se potriveste cu stilul ceasului.

Da, e cam hărtănit insert-ul acela. Și sticla e cam ciobită...
Ăștia cică trimit oriunde:
http://www.dagazwatch.com/apps/webstore ... gory/12255
http://www.dagazwatch.com/infoshippingpaymentread.htm

Ăștia cică trimit oriunde:
http://www.dagazwatch.com/apps/webstore ... gory/12255
http://www.dagazwatch.com/infoshippingpaymentread.htm
Multumesc. Stiam de ei, dar nu au nimic pentru mine din pacate.
OK, am gasit geam safir
si livreaza in .ro.
Ce sa aleg? Sigle dome sau double dome.
Hardlex-ul original este plat si nu reusesc sa-mi dau seama cum ar arata cu un double dome bombat.
Alte forumuri recomanda dd datorita claritatii deosebite, dar acesta va depasi cu 3-4mm nivelul bezelului.
Single dome depaseste doar cu vreo 1-2mm dar deformeaza imaginea...
Ambele au strat antireflexie albastru pe interior.

Ce sa aleg? Sigle dome sau double dome.
Hardlex-ul original este plat si nu reusesc sa-mi dau seama cum ar arata cu un double dome bombat.
Alte forumuri recomanda dd datorita claritatii deosebite, dar acesta va depasi cu 3-4mm nivelul bezelului.
Single dome depaseste doar cu vreo 1-2mm dar deformeaza imaginea...
Ambele au strat antireflexie albastru pe interior.
Single dome.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Multumesc.
Nu stiu daca este locul, dar trebuie sa spun ca sunt socat de un prim contact cu "ceasornicarii".
Desi am avut ceva ceasuri pana acum, toate quartz, schimburile de baterii, curele, oringuri etc le-am facut singur. Ba chiar imi facusem un sistem de verificare a etanseitatii dintr-un borcan. Mergea pana pe la vreo 2-3 bari dar s-a distrus si ma gandesc la altul.
Ideea e ca am intrat in toate "ceasornicariile" intalnite in drumurile mele prin oras si am ajuns sa fiu fericit cand dau de cineva care spune ca nu se baga.
Am primit o multime de solutii:
schimbat geamul cu unul gasit prin sertar, sau adus la comanda Daca e cu cateva zecimi mai mic nu e problema, se lipeste cu poxipol sau super glue. Oricum producatorul a fost idiot ca a folosit o garnitura sub geam, lipiciul e sfant.
apropo, daca nu stiati, cativa aveau impresia ca geamul iese daca bagi 1-2 surubelnite intre el si bezel. De presa speciala nu auzisera.
vopsit bezelul
schimbat bezelul (nu doar insertul, cu altul la indemana. Obligatoriu putin mai mare, ca sa intre si sa se lipeasca cu poxipol, dar nu conteaza, arata frumos.
Poate multora dintre voi le sunt cunoscute aceste lucruri, dar eu sunt de-a dreptul socat, mai ales ca vorbim de lucruri simple, nu de servisarea unui mecanism cu tourbillon.
Am gasit si un atelier impecabil de curat, cu preturi decente si un domn extraordinar, dar care nu poate face rost de piese.
O sa gasesc eu pe net, dar probabil o sa-mi iau si o presa si voi incerca singur.
Sa dea Dumnezeu sanatate lui Claudiu si altora ca el !
Nu stiu daca este locul, dar trebuie sa spun ca sunt socat de un prim contact cu "ceasornicarii".
Desi am avut ceva ceasuri pana acum, toate quartz, schimburile de baterii, curele, oringuri etc le-am facut singur. Ba chiar imi facusem un sistem de verificare a etanseitatii dintr-un borcan. Mergea pana pe la vreo 2-3 bari dar s-a distrus si ma gandesc la altul.
Ideea e ca am intrat in toate "ceasornicariile" intalnite in drumurile mele prin oras si am ajuns sa fiu fericit cand dau de cineva care spune ca nu se baga.
Am primit o multime de solutii:
schimbat geamul cu unul gasit prin sertar, sau adus la comanda Daca e cu cateva zecimi mai mic nu e problema, se lipeste cu poxipol sau super glue. Oricum producatorul a fost idiot ca a folosit o garnitura sub geam, lipiciul e sfant.
apropo, daca nu stiati, cativa aveau impresia ca geamul iese daca bagi 1-2 surubelnite intre el si bezel. De presa speciala nu auzisera.
vopsit bezelul
schimbat bezelul (nu doar insertul, cu altul la indemana. Obligatoriu putin mai mare, ca sa intre si sa se lipeasca cu poxipol, dar nu conteaza, arata frumos.
Poate multora dintre voi le sunt cunoscute aceste lucruri, dar eu sunt de-a dreptul socat, mai ales ca vorbim de lucruri simple, nu de servisarea unui mecanism cu tourbillon.
Am gasit si un atelier impecabil de curat, cu preturi decente si un domn extraordinar, dar care nu poate face rost de piese.
O sa gasesc eu pe net, dar probabil o sa-mi iau si o presa si voi incerca singur.
Sa dea Dumnezeu sanatate lui Claudiu si altora ca el !
-
Acesta este rezultatul deceniilor de comunism in care s-a considerat ca meseriile in care nu transpiri din belsug nu au valoare sociala. Urmarea: o economie haotic planificata si carpeala ridicata la rang de principiu. 

Stage 1 completed!
Am schimbat singur geamul cu un hardlex original trimis din UK. Nu am mai luat safir deocamdata, pt ca atunci cand furnizorii aud de Romania, ori nu vor sa trimita, ori dubleaza pretul.
Scuzati calitatea pozei
Micile scame sunt pe exterior, interiorul e perfect curat

Am schimbat singur geamul cu un hardlex original trimis din UK. Nu am mai luat safir deocamdata, pt ca atunci cand furnizorii aud de Romania, ori nu vor sa trimita, ori dubleaza pretul.
Scuzati calitatea pozei

Micile scame sunt pe exterior, interiorul e perfect curat

A sosit in sfarsit si insert-ul !

Bravo, meritați (și tu și ceasul) un look mai OK! 

Mersi. Dupa schimbarea geamului nu ma mai deranja prea tare bezelul zgariat. Pana la urma un diver e o unealta, iar uneltelor le sta bine si mai ponosite.
Acum cred ca as vrea sa-i schimb si "limbile" dar inca nu am gasit ceva care sa-mi placa cu adevarat.
Cred ca se impune schimbarea subiectului, topicul s-a transformat mai degraba in prezentarea unor modificari.
Acum cred ca as vrea sa-i schimb si "limbile" dar inca nu am gasit ceva care sa-mi placa cu adevarat.
Cred ca se impune schimbarea subiectului, topicul s-a transformat mai degraba in prezentarea unor modificari.