Problema pendul
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Problema pendul
Salutari.. am un pendul in familie de foare multi ani ... de vreo 10 ani a stat nefolosit .. ideea este ca merge doar daca e foarte putin inclinat pe o parte. Daca e pus pe perete drept dupa 10 secunde se opreste.. vreo idee?
-
Alexvintage
Re: Problema pendul
Idei avem din belsug dar cea mai buna din ele ar fi sa-l duceti la un ceasornicar.
Da,paletele furcii nu sunt pozitionate corect in raport cu roata ancora.Este o operatiune simpla,dar trebuie sa stii exact ce ai de facut.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Am reusit sa ajung cu el la un ceasornicar insa nu prea se pricepe la fineturi, fiind singurul din oras care macar mi-a luat mecanismul sa in curete si sa il regleze . ideea e ca acum merge si cate 7-8 ore dupa care se opreste. 2intrebari am si eu pana ii mai dau de cap .. care este gaura pentru intors ceasul si care este pentru gong si ce provenienta este acest ceas si o vechime aproximativa .. multumesc

O poza la mecanism se poate?

Ceasornicar,FBHI
Acest mecanism necesita putina atentie de specialitate.... 

Ceasornicar,FBHI
pozele sunt facute inainte de vizita la ceasornicar .. acum el merge de 1 saptamana fara sa se opreasca insa ramane in urma cam 30 min / zi .. daca puteti sa imi raspundeti la intrebarile de mai inainte raman recunoscator
stanga batai,dreapta mers.

Ceasornicar,FBHI