Probleme mecanism FEF 380

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
adis76

Probleme mecanism FEF 380

Mesaj de adis76 »

Bună ziua.
Am un ceas Doxa cu mecanism FEF 380 . Acum vreo două luni l-am dus la un ceasornicar pentru curățare și ungere, după care a stat în dulap până acum. Ei, acum, l-am scos, l-am armat (armarea merge foarte bine și mecanismul funcționează) și am încercat să reglez ora. Problema e că reglarea merge foarte greu și (nu știu în limba română denumirea pieselor -am găsit doar în engleză) , clutch wheel sare/scapă de pe setting wheel. Învârte vreo 2-3 dinți, greu, apoi iar sare/scapă . L-am desfăcut și am văzut asta. Știu, o să îmi spuneți să îl duc înapoi la dl. ceasornicar, dar asta nu mai este posibil .
Așa că apelez la ajutorul dumneavoastră, la sfaturile dumneavoastră.
E o problemă de ungere ? Ce să verific ?
Claudiu
Forum Owner

Re: Probleme mecanism FEF 380

Mesaj de Claudiu »

Este prea strans Cannon pinion.
trebuie desfacut,refacuta ungerea acolo,si vazut daca strange in continuare.Daca da,atunci trebuie alezat f.putin cannon pinion.

Asta este in general,dar pot fi si alte probleme.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
adis76

Mesaj de adis76 »

Vă mulțumesc pentru ajutor, d-le Claudiu.
Acum sunt plecat, dar la începutul săptămânii viitoare o să fac așa cum m-ați sfătuit.
adis76

Mesaj de adis76 »

@ Claudiu :
Am făcut cum ați spus. Rezolvat !
Mulțumesc încă o dată !
Scrie răspuns